Haberler

Mühendisler Cetvel Kırdı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMOB) Antalya İl Koordinasyon Kurulu üyesi bir grup mühendis, Yüksek Öğrenim Kurulu'nun (YÖK) 'Teknik Öğretmenler için Mühendislik Programı Tamamlama Programı Başlıyor? adı altında duyurduğu programla 100...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMOB) Antalya İl Koordinasyon Kurulu üyesi bir grup mühendis, Yüksek Öğrenim Kurulu'nun (YÖK) 'Teknik Öğretmenler için Mühendislik Programı Tamamlama Programı Başlıyor? adı altında duyurduğu programla 100 lira bedelle mühendislik unvanı verileceğini ileri sürerek Attalos Heykeli önünde bir araya geldi.

Açtıkları pankartla Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen yaklaşık 250 mühendis burada basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan İl Koordinasyon Kurulu Sözcüsü Vahap Tuncer, 'YÖK, '28 Şubat mağduriyetini gideriyoruz' söylemleri arasında 20 yıl önceki yönetmeliği uygulamaya karar vererek, dalga geçer gibi hazırlanan sınav sorularıyla 100 lira bedelle mühendislik unvanı dağıtmaya hazırlanmaktadır. YÖK bu kararı mühendisleri yok sayan bir anlayışla meslek odalarından gizleyerek yapmış. Web sitesinde, 'Teknik Öğretmenler için Mühendislik Programı Tamamlama Programı Başlıyor' şeklinde duyurmuştur? dedi. Yapılan duyurunun altında örnek soru tipleri verildiğini kaydeden Tuncer, "Bu duyuruya göre, 21 Temmuz 2013 tarihinde bugün sayıları 72 bini bulan teknik öğretmen, ortaokul öğrencilerinin girdiği seviye belirleme sınavlarının da altında kalan basitlikte sorulara yanıt vererek mühendislik tamamlama programlarına alınacaktır. Bu bedava unvan dağıtımı uygulaması bilime, kazanılmış haklara ve hakkaniyet duygusuna aykırıdır. Bu mühendislik fakültelerine girmeye çalışan öğrencilere haksızlıktır. 20 yıldır yürürlükte olan bir teknik mevzuat bugün 10 binlerce teknik öğretmenin mühendis yapılmak istenmesi hukukun kötüye kullanılması anlamına gelmektedir. Bu tamamlama sınavı tamamen göstermeliktir. YÖK bu kararı ivedilikle geri almalıdır. Karar geri alınmadığı takdirde YÖK karşısında tüm mühendisleri, mühendislik fakültelerinde eğitim gören öğrenci örgütünü görecektir? diye konuştu. HEYKEL TEPKİSİ Açıklama sırasında Canan Batmaz adlı kadın, mühendislere, "Atatürk'ü ve bayrağı arkanıza alarak açıklama yapmanız doğru değil. Atatürk'ü arkanıza almadan konuşmalısınız? diyerek tepki gösterdi. Batmaz'a, tepkisi üzerine grubun içindeki bir mühendis 'Saygısızsın' dedi. Bunun üzerine Canan Batmaz, 'Ben halkım, halktan biriyim özgür bir bireyim. Atatürk'ü arkanız alarak konuşamazsınız' diyerek alandan ayrıldı. Canan Batmaz'ın tepkisinin ardından açıklama yapan Vahap Tuncer, 'Açıklamamızı protesto eden arkadaşımız bunu bilinçsizce yapmıştır. Türkiye'de en üst ve en alt kademedeki bütün odalarda Atatürk ve Türk bayrağı koltuğun arkasındadır. Biz Atatürk'ü arkamıza onun gücünü arkamıza alarak bu açıklamayı yaptık' dedi. Mühendisler açıklamanın ardından yanlarında getirdikleri 'T cetvellerini' kırarak tepkilerini dile getirdi. Mühendisler eylemin ardından kırdıkları cetvellerin çöplerini toplayarak çöp kutularına attı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Attalos Heykeli Canan Batmaz Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title