Haberler

Mudanya Çevre Yoluna Kavuşuyor

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarafından Projelendirilen Ve Mudanya Şehiriçi Trafiğini Rahatlatacak Alternatif Çevre Yolu İçin Kamulaştırılan Binaların Yıkımına Törenle Başlandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya'da yapılacak çevre yolunun ilçedeki trafiği rahatlatacağını söyleyerek, bölgedeki yıkım çalışmalarını başlattı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kente değer katan çalışmalarına merkez ilçelerde de devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya'da 2 binanın yıkımının yapıldığı törende, Mudanya'nın Bursa'nın vizyonu olduğunu belirterek, ilçeye yapılan yatırımların sürdüğünü söyledi.

Açılacak çevre yolu üzerinde yıkılacak toplam 20 parselin bulunduğunu belirten Başkan Altepe, "Bursa'nın sahili, gözbebeği Mudanya'da trafiği rahatlatacak bir projeye bugün start veriyoruz. Mudanya'nın sağlıklı ve yaşanabilir bir ilçe olması ve kent ekonomisinin gelişmesine katkı sağlamasını hedefliyoruz.

Çevre yolu için 15 parselde anlaşma sağlandı ancak 5 parselde anlaşma sağlanamadı. Mahkemeye verdik. Sonucu bekliyoruz. Çevre yolu Mudanya'da trafiği rahatlatacak. Yaklaşık 3 milyon TL (2 milyon 715 bin TL) kamulaştırma bedeli olan bölgede, bugün tapusu alınan ve boş olan 2 binanın yıkımını yapıyoruz. Bu yaz bu yolumuzu açalım, hem Mudanya rahatlasın hem de ziyaretçiler nefes alsın" diye konuştu.

Başkan Altepe, tapusu alınan ve yıkılacak olan diğer binalarda ise mağdur olmamaları için vatandaşlara süre tanındığını ve tahliyelerin devam ettiğini ifade etti.

Mudanya'da yatırım yağmuru

Mudanya'nın her yönüyle gelişmesini istediklerini söyleyen Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçedeki yatırımlarından örnekler vererek, "Mudanya'nın semtleri çağdaş bir hale kavuşsun istiyoruz. Bu konuda hiçbir şeyden kaçmıyoruz. Seçim döneminde söz verdik. Bugün Mudanya'nın her köşesinde şantiyeler var ve bu faaliyetler artarak sürecek" dedi.

Bursa Mudanya yoluna üstgeçitlerin konulduğunu ve yol aydınlatmalarının da yapıldığını anlatan Başkan Altepe, ilçede asfalt ve kaplama çalışmaları, içmesuyu ve kanalizasyon hatlarının düzenlendiğini belirtti. Mudanya'daki kapalı yüzme havuzunun tamamlanmasıyla ilçenin 12 ay gece gündüz hizmet veren bir havuza kavuşacağını ifade eden Başkan Altepe, "Mudanya itfaiye binamızın açılışını da yakın zamanda gerçekleştireceğiz.

Mudanya'nın girişindeki Halitpaşa Caddesi ile ilgili çalışmalar da tamamlandı, cadde ıslahını gerçekleştireceğiz. Öte yandan hayvan barınağı ve Mudanya sahil projesi çalışmalarımız da devam ediyor. Sahil projesinin ihalesine kısa sürede çıkıp ilçeye yakışır bir projeyi gerçekleştirerek, buraya vizyon kazandıracağız. Beyazkayalar ve Güzelyalı'da da çalışmalarımız var. Güzelyalı'ya yapacağımız meydan projesiyle bölgenin çehresini de bu yaz değiştirmiş olacağız. Mudanya'nın her yanına damgamızı vuruyoruz" şeklinde konuştu.

Bademli, Çayırbaşı ve Güzelyalı'daki Çakal derelerinin ıslahlarının başlatıldığına işaret eden Başkan Altepe, ilçede tarihi ayağa kaldıracak projelerin de yapıldığını, Hasanbey hamamı ile ilgili çalışmaların sürdüğünü, Zeytin Hali'nin 3 ay sonra açılarak Mudanyalıların buluşma noktası haline geleceğini, Mirzaoba Şehitliği'nin 18 Mart Şehitlerini Anma Günü'ne yetiştirileceğini ve Mudanya'nın her köşesinde sosyal donatı alanları yapılacağını bildirdi.

Mudanya'nın Bursa için önemine değinen Başkan Altepe, "Mudanya'da yaptığımız çalışmalar, ilçenin yatırıma büyük ihtiyacı olduğunu ve Bursa'nın gözde ilçelerinden biri olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda Mudanya'ya ulaşım da çok önemli. Hafif raylı sistem inşaatı yaz aylarında bitecek. Yapmayı planladığımız metrobüs hattı da Bursalıların sahile rahat ulaşmasını sağlayacak. Hattın çalışmalarını da yakın zamanda başlatacağız "diye konuştu.

"Mudanya'nın adını tüm ülke duyacak"

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ise Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarının ilçeye değer kattığını ifade ederek, "Özellikle bu dönem büyük gelişmelerin yaşandığı bir dönem yaşıyoruz. Bu dönem Mudanya'nın küçük gücünün yanında Büyükşehir Belediyesi'nin gücü ve devletin desteğiyle ilçenin yaşam kalitesini değiştirecek önemli çalışmalar yapılıyor.

Çevre yolumuz ilçemizin geliş gidiş istikametini düzenleyecek ve yolun bitmesiyle beraber önemli bir trafik sorununu ortadan kaldıracak. Büyükşehir Belediyesi, ilçemizde asfalttan başlayarak Mudanya'nın ücra köşelerine kadar çok sayıda hizmet yapıyor. Sahil projesi başta olmak üzere ilçenin geleceğine yönelik, devlet ve yerel yöneticilerin desteğiyle yapılan projelerin, Mudanya'nın adını tüm ülkeye ve ülke dışına duyuracağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Mudanya'ya hastane müjdesi

AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan da Mudanyalıların yapılan çalışmalardan memnun olduğunu söyledi. Tutan, ilçeye yapılan hizmetlerin önemine değinerek, "Mudanya Bursa'nın denizi. Burada yapılanları sadece Bursalılar değil İstanbullular da görüyor" dedi.

Tutan, Tepedevrent bölgesinde sıkıntı yaşandığını ifade ederek, bölgeye bir yaya geçidi yapılması gerektiğini belirtti. Tutan ayrıca, 28 Nisan'da 100 odalı Mudanya Devlet Hastanesi'nin ihalesinin yapılacağını ve hastanenin temelinin bu yıl içinde atılacağını müjdeledi.

AK Parti Bursa milletvekilleri Hayrettin Çakmak, Ali Kul, Ali Koyuncu ve Canan Candemir Çelik, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Emir Cemal Beşkardeş, AK Parti İlçe başkanları ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk, İl genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve çok sayıda vatandaş yıkım töreninde hazır bulundu. Konuşmaların ardından törene katılan protokol, iş makinesinin başına geçerek yıkımı başlattı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

title