Haberler

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı'ndan Yanukoviç Açıklaması

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı, Viktor Yanukoviç'in, Ukrayna'nın devlet başkanı olduğuna ilişkin iddiasının, "temelsiz ve anlamsız" olduğunu, bildirdi.

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı, Viktor Yanukoviç'in, Ukrayna'nın devlet başkanı olduğuna ilişkin iddiasının, "temelsiz ve anlamsız" olduğunu, bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ukrayna'daki gerginliğin tırmanmasıyla ilgili olarak uluslararası toplumun endişelerin paylaşıldığı belirtilerek, bu ülkenin istikrarına yönelik her türlü eylemin şiddetle kınandığı ifade edildi.

Yanukoviç'in, bugünkü basın toplantısındaki açıklamalarının, "temelsiz ve anlamsız" olduğu vurgulanan açıklamada, "Herhangi bir ülkede iktidarın tek kaynağı halktır. Tamamen kendi halkının güvenini, yetkililerini kaybetmiş ve ülkesinden kaçmış 'başkan' meşru olamaz" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca Ukrayna'daki krize ve onlarca masumun ölümüne, adı yolsuzluklara karışan eski yöneticilerin ve bunların akıl dışı eylemlerin yol açtığı yaşandığı savunularak, Kırgızistan'ın Cumhuriyeti'nin, bu ülkedeki gerilimin, Birleşmiş Milletler (BM) tüzüğü ve uluslararası hukuk ile sıkı uyum içinde müzakereler ve diyalog yoluyla çözümlenmesi istediğine işaret edildi.

Geçen ay iktidardan uzaklaştırılan ve Rusya'nın Rostov Don şehrine sığınan devrik lider Yanukoviç, basın toplantısında, kendisinin hala "Başkan" olduğunu, ülkesinde güvenliğin sağlanmasıyla görevine döneceğini söylemişti. Birçok Rus haber sitesi de konuya ilişkin haberlerinde Yanukoviç'i, "Cumhurbaşkanı" olarak lanse etmişti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Viktor Yanukoviç Kırgızistan Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title