Haberler

KESK İzmir Şubeler Platformu Toplu Sözleşme Taleplerini Açıkladı

Güncelleme:

KESK İzmir Şubeler Platformu, toplu sözleşme taleplerini açıkladı ve iş bırakma tehdidinde bulundu. Kamu emekçileri, adaletli bir ücret ve vergi düzenlemesi istediklerini vurguladı.

KERİM UĞUR

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu, toplu sözleşme taleplerini açıkladı. Açıklamada, "TÜİK verileri esas alınarak birkaç başlıkta birkaç görüşme ile bu toplu sözleşme süreci oldu bittiye getirilirse 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bırakacağımızı buradan bir kez daha ilan ediyoruz. Bu çağrı tüm masada olan konfederasyonlara bir çağrıdır" denildi.

KESK İzmir Şubeler Platformu üyeleri bugün, Konak Meydanı'nda toplandı. "Vergide Adalet, İnsanca Yaşanabilecek Bir Ücret İstiyoruz", "Ne TÜİK'in Sahte Enflasyonu Ne İktidarın Refah Payı Aldatmacası İnsanca Yaşanacak Ücret İstiyoruz" yazılı pankart açan kamu emekçileri, "Direne direne kazanacağız", "İnsanca çalışmak insanca yaşamak istiyoruz", "Ek ödeme değil tek ödeme" sloganları attı.

Eğitim Sen MYK Arzunur Şimşek, Tüm Bel Sen MYK Bülent Türkmen, BES MYK Neslihan Kırmızıtürk, SES Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım'ın da destek verdiği eylemde memurlar adına basın açıklamasını KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven okudu. Güven, şunları söyledi:

"2024-2025 toplu sözleşmesi başlarken altı masadan geçtik kamu emekçileri yedinci masadan ne çıkacağını tahmin edebiliyoruz. Geride bıraktığımız 12 yıl içinde kaybeden hep biz olduk hep emekçiler oldu. Haklarımız tek tek elimizden alındı. Toplu sözleşme süreçlerinde belirlenen zamlar enflasyon karşısında yok oldu, Cumhurbaşkanı'nın iki dudağı arasında ek zamlar yapılmak zorunda kaldı. Bu süreç 3,5 milyon kamu emekçisini ve 2,5 milyon kamu emeklisinin taleplerini karşılamayan 4688 Sayılı Sendika Yasası'nın artık geçerliğini yitirdiğini göstermiştir. Bu nedenle bütçe döneminde ekim ayında grev hakkı tanımlanmış bir sendika yasası ile toplu sözleşme sürecinin yürütülmesini öneriyoruz. Buradan bir kez daha mücadelemizin öncelikli hedefinin grevli toplu sözleşmeli gerçek bir TİS masanın kurulması olduğunun altını çizmek istiyoruz. Gerçekten emekçinin taleplerinin örgütlenmediği iş yerlerinden toplanmadığı ve grevle tamamlanmamış bir hak yoksa o masada kamu emekçilerinin kazanacağı hiçbir şey yoktur"

"TÜİK VERİLERİ BAZ ALINARAK HAZIRLANAN BİR TEKLİFİ KABUL ETMİYORUZ"

14 Ağustos'ta iktidar tarafından masaya TÜİK verileri baz alınarak hazırlanmış bir teklifin getirilmemesi gerektiğini belirten Güven, masada bulunan konfederasyona grev çağrısında bulunarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"14 Ağustos'ta iktidarın sunduğu tekliflere karşı kendi teklifimizi masaya getireceğiz, taleplerimizi karşılayacak bir yaklaşım ve teklif görürsek sürecin hızlanması için elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Ancak diğer TİS görüşmelerinde olduğu gibi bir kez daha TÜİK verileri esas alınarak birkaç başlıkta birkaç görüşme ile bu toplu sözleşeme süreci oldubittiye getirilirse 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bırakacağımızı buradan bir kez daha ilan ediyoruz. Bu çağrı tüm masada olan konfederasyonlara bir çağrıdır. Talepleriniz ve söylemlerinizde asgari düzeyde bir samimiyet varsa gelin emekten, emekçilerden, emeklilerden yana birlikte tavır koyalım ve en demokratik hakkımızı kullanarak genel greve gidelim. İnanıyoruz ki, böylesi ortak bir tavır ve eylem karşısında iktidar 24 saat geçmeden teklifini revize etmek ve taleplerimizi karşılamak durumunda kalacaktır"

Kaynak: ANKA / Güncel

İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title