Haberler

Kenya'da sel sularında mahsur kalan sürücü helikopterle kurtarıldı

Güncelleme:

Kenya'da Sheldrick Vahşi Yaşam Vakfı'nın helikopteri, sel sularında devrilen tankerin üstünde mahsur kalan sürücüyü 6 saat sonra kurtardı. O anlar kameraya yansıdı. SWT, sele karşı halkı uyararak su seviyelerinin tahmin edilemediğini belirtti.

? Kenya'da hayvanların refahı için çalışan bir sivil toplum kuruluşunun helikopteri, sel sularında devrilen tankerin üstünde 6 saat mahsur kalan sürücüyü kurtardı. O anlar anbean kameraya yansıdı.

Kenya'daki fillerin refahı için çalışan sivil toplum kuruluşu Sheldrick Vahşi Yaşam Vakfı (SWT) yetkilileri, Çarşamba günü Galana-Kulalu geçidindeki nehrin aniden taşması sonucu bir tankerin sel sularına kapılarak devrildiği ve sürücünün 6 saat boyunca tankerin üstünde mahsur kaldığı ihbarını aldı. Olay yerine gelen SWT helikopteri, tankerin üstünde mahsur kalan sürücüyü kurtardı. Tanker sürücüsünün kurtarılma anları, anbean kameraya yansıdı.

SWT olayla ilgili yaptığı açıklamada sele karşı halkı uyararak 'Nehir aniden taşıp etrafını sardığında, bir tanker Galana-Kulalu geçidinden karşıya geçiyordu. Yağmur mevsimi boyunca sel sürekli bir tehdittir ve su seviyelerinin ne zaman veya ne kadar hızlı yükseleceğini tahmin etmek genellikle imkansızdır' açıklamasını yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kenya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title