Haberler

Kelkit Sadak Barajı'nda Su Tutulmaya Başlandı

Güncelleme:

Kelkit'te 75 bin dekar tarım arazisini sulayacak 24,5 milyon metreküp su kapasiteli Sadak Barajı'nda ilk su düzenlenen törenle tutuldu.

Sadak sınırlarında yapılan barajdaki ilk suyun tutulması etkinliğine Vali Dr. Yusuf Mayda Gümüşhane Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, DSİ 22.Bölge Müdürü Erdoğan Yaşaroğlu, kamu kurum müdürleri, yüklenici firma yetkilileri, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, burada yaptığı konuşmada Sadak Barajı'nın büyük ve iddialı bir yatırım olduğunu belirterek, buna rağmen çok seri ve kısa sürede bitirilerek, su tutulmaya başlanıldığını söyledi. Gümüşhane'de hizmet kervanının hızla yürüdüğünü kaydeden Vali Mayda, "Devlet katında çok önemli hizmetler ilçe ve köy bazında gerçekleştiriliyor. Bu gerçekten gurur duyulacak bir hizmet kervanıdır. Sadak Barajı'nın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu hizmetler bundan sonra yapılacak hizmetlerin teminatıdır, öncüsüdür. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. Vatandaşların iş ve aş kaygısıyla büyük şehirlere gitmemesini isteyen, herkesin olduğu yerde çalışarak geçimini sağlamasını, üretim yapmasını isteyen Vali Mayda, böylelikle hem kendi aile ekonomilerine hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacaklarını vurguladı. Vali Mayda, Sadak Barajından yapılacak sulama hizmetleriyle de Kelkit vadisinin önümüzdeki tarihlerde Organik Gıda Vadisi ilan edilmesinin hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın ise üç yıl gibi bir sürede Gümüşhane'ye bir büyük baraj daha kazandırdıklarına vurgu yaparak emeği geçen herkese teşekkür etti ve hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Milletvekili Feramuz Üstün de hayırlı olsun dileklerini sunarak bir önceki dönem milletvekili Prof.Dr. Yahya Doğan'ın Sadak Barajında çok emeği ve takibi olduğunu belirterek teşekkür etti.

DSİ 22. Bölge Müdürü Yaşaroğlu ise barajla ilgili teknik bilgiler verdi. 47,5 metre gövde yüksekliğindeki barajın tam dolduğunda 24,5 milyon metreküp su biriktireceğini kaydeden Yaşaroğlu, bununla da 75 bin dekar arazinin sulanacağını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Mayda ve beraberindekiler barajın tahliye kapağını vinçle kapatarak su tutma işlemini gerçekleştirdiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kemalettin Aydın Yusuf Mayda Gümüşhane Kelkit Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title