Haberler

İstiklal Marşı'nı Yaşayarak Okudular

Bursa'da, İstiklal Marşı'nı adeta yaşayarak okuyup usta şiir yorumcularına taş çıkartan öğrenciler davetlileri duygulandırdı.

Bursa'da, İstiklal Marşı'nı adeta yaşayarak okuyup usta şiir yorumcularına taş çıkartan öğrenciler davetlileri duygulandırdı.

Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından Yıldırım Faik Çelik Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde yapılan İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışmasına öğrenciler ve protokol mensupları büyük ilgi gösterdi. Bursa merkez ve ilçelerden 17 öğrencinin katıldığı yarışmada duygu dolu anlar yaşandı. Evvela ilçe birincileri belirlendikten sonra finale kalanlar il birinciliği için yarıştı. İlk önce Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve İstiklal Marşı'nın yazılış hikayesinin sinevizyon gösterisi ile anlatıldığı programda ardından öğrenciler birer birer sahneye çıkarak İstiklal Marşı'nı en güzel şekilde okumaya çalıştı.

İstiklal Marşı'nı 5 kişilik jüriye beğendirmeye çalışan öğrenciler tek tek hünerlerini sergiledi. Kimisi yüksek sesle İstiklal Marşı'nı okurken, bazı öğrenciler ise hüzünlü mısralarda yerlere oturarak jüriyi etkilemeye çalıştı. Öğrencilerin performansı karşısında seçim yapmakta zorlanan jüri üyeleri ise sahneyi kullanış ve okuyuşlarından yola çıkarak birincileri seçmeye çalıştı. Yarışmaya katılan erkek öğrenciler yüksek ses ve coşkulu bir şekilde İstiklal Marşı'nı okurken, kız öğrenciler ise duygu dolu bir sesle dereceye girmek için yarıştı. Birinciye yarım altın, ikinciyi çeyrek, üçüncüye de gram altın hediye edildi. Ayrıca yarışmaya katılan öğrencilere de Mehmet Akif Ersoy'un Safahat kitabı hediye edildi.

Bugün çok anlamlı bir törende bulunduklarını belirten Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, "Mehmet Akif, her andığımda beni burnumun kemiklerine kadar sızlatan his dolu bir şair. Mehmet Akif'in her tarafı his dolu, duygu dolu. Kuran'da ilk ayet 'oku' olduğu gibi Mehmet Akif de Safahat kitabında ilk olarak 'oku' diyor" dedi.

Kendisinin Ersoy'u her andığında ağlamaklı olduğunun ifade eden Kartal, "Onun geldiği dönem yıkılışların yıkılışları takip ettiği, kendi tabiri ile koca imparatorluğunu 3 adam tarafından parçalandığı bir dönemdir. Koca imparatorluğun paramparça olduğu bir devirdir. Ama o 'korkma' diyor. Herkesin korkup kaçtığı bir dönemde, düşmanın top seslerinin Ankara'da duyulduğu bir dönemde Mehmet Akif Ersoy 'korkma' diyor" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Faik Çelik Safahat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title