Haberler

Tatbikat görüntüleri ortalığı fena karıştırdı! Netanyahu tepki gösterdi, İsrail ordusu özür diledi

Güncelleme:

İsrail ordusunun, Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria'da bir Filistinliyi kaçırdığı varsayılan tatbikatla ilgili görüntüleri tepki çekti. İsrail Başbakanı Netanyahu'yu da küplere bindiren tatbikat sonrası İsrail ordusu özür diledi.

İsrail ordusunun, Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria'da bir Filistinliyi kaçırdığı varsayılan tatbikat, aşırı sağcı bakanların ardından Başbakan Binyamin Netanyahu'nun da tepkisini çekti.

FİLİSTİNLİ KAÇIRMA SENARYOLU TATBİKAT

İsrail ordusu, yakın zamanda işgal altındaki Batı Şeria'da fanatik Yahudi yerleşimcilerin bölge sakini bir Filistinliyi kaçırdığı senaryolu bir tatbikat düzenledi. Tatbikattan paylaşılan görüntülerde Yahudi yerleşimcilerin bir Filistinliyi kaçırdığı, yerleşimci rolündeki askerlerin "düşman" yazılı yelekler giydiği görüldü.

Tatbikat görüntüleri ortalığı fena karıştırdı! Netanyahu tepki gösterdi, İsrail ordusu özür diledi

İSRAİL ORDUSU ÖZÜR DİLEDİ

İsrail basınındaki haberlere göre, İsrail ordusu, tatbikatın 100 kadar senaryo arasında "en aşırıları arasında" yer aldığını, düşman unsurların yerleşimci olarak işaretlenmesinin "yanlış" olduğunu belirterek, bunun için özür diledi. Filistinlilere yönelik ırkçı söylemleri nedeniyle hüküm giymiş, sabıkalı aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "yerleşimcileri düşman olarak yansıtan subayların ahlaki olarak kör olduklarını" savundu. Yahudi yerleşimcilerin destekçisi Maliye Bakanı aşırı sağcı Bezalel Smotrich de tatbikata karışan yetkililerin "görevlerine devam edemeyeceğini, yerleşimcilerin, hayatı ve güvenliğinden sorumlu olamayacağını" belirtti.

NETANYAHU DA TEPKİ GÖSTERDİ

İsrail Başbakanı Netanyahu da yaptığı yazılı açıklamada, "Bu kurgusal senaryo gerçeklikten uzak. Batı Şeria'nın sakinleri (yerleşimciler), bunların çoğunluğu İsrail'in savunması için savaşıyor ve canlarını veriyor. Bu durumda Batı Şeria'daki kardeşlerimize karşı bu duyarsızlığı kabul etmeyeceğim." ifadesini kullandı. Başbakan Netanyahu'nun açıklamasını sorduğu ordusu sözcülüğü yanıt vermedi.

Tatbikat görüntüleri ortalığı fena karıştırdı! Netanyahu tepki gösterdi, İsrail ordusu özür diledi

NE OLMUŞTU?

Fanatik Yahudi 3 yerleşimci, Haziran 2014'te işgal altındaki Doğu Kudüs yakınlarında 16 yaşındaki Filistinli Muhammed Ebu Hudayr isimli genci kaçırdıktan sonra yakarak öldürmüştü. Olayın ardından gerek işgal altındaki Doğu Kudüs gerekse Batı Şeria genelinde Filistinliler ve İsrail güçleri arasında kitlesel olaylar çıkmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Batı Şeria İsrail Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

mahalle sakini:

Her gün çoluk çocuk kadın bebekleri kaleden teröristler tatbikatta Filistin'li bir vatandaşı kaçırdı diye özür mü diliyor, dalga mı geçiyor bunlar ?

275
32
yanıtYanıtla
MoonShine:

La bişey olmaz, bizim ülkemizde israil katlettiğinin 2 katı kadar vatandaş depremde vefat etti, ben hükümetten bir tane özür mesajı görmedim. Hatta ve hatta bize oy verseydiniz böyle olmazdı dediler. İsrail en azından özür dilemiş.

yanıt52
yanıt191
Erol KAVAS:

Filistinli vatandaşı kaçırdılar diye değil, kaçıran Yahudi yerleşimci rolündeki askerlere "düşman" yeleği giydirildi diye kendi halkından özür dilemiş. İnsan saymadıkları Filistinli kardeşlerimizden özür diler mi hiç bu vicdansız manyaklar?

yanıt0
yanıt0
Ali KARA :

Yıkılasın İsrail enkazını göreyim. Sana devlet diyenin yüzüne tüküreyim. Allah'ın laneti, gazabı üzerlerine olsun.

233
3
yanıtYanıtla
Nazan Fidan:

bunların yatacak yeri yok artık ya hem eli kanlılar hem de gerizekalılar yaptıkları boş boş işlere bak

127
4
yanıtYanıtla
Faruk Kara:

Ulan alçak, depremi bu hükümetmi yaptı, yıkılan binaların yaşlarına baktınmı, yıkılan tüm binalar bu hükümet zamanındamı yapıldı, ayrıca en çok yıkımın olduğu Hatay ili yıllardır sızın zihniyetinize sahip belediye ve yandaşlarının imalatı değilmi, hain yüzsüzler sizi

81
18
yanıtYanıtla
er ak:

yikilan binalarin cogu 2000 den sonra yapildi. imar affi getirdiniz kacak olanlara. hataydaki imar izinleri de sizin zamaninizda verildi. dogru durust kanun cikarip uygulamadiniz. depremde hukumet yetersizdi. askeri sahaya surmedi. afad sov pesindeydi. innsanlar gocuk altinda 3 gun bekledi.

yanıt21
yanıt57
Enes DURMUŞ:

Devletin görev ve sorumluluklarıni lütfen araştırın

yanıt10
yanıt1
Uğur önem:

Bunu şimdi haber mi yaptınız.

32
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title