Haberler

İlk Kez Sinemaya Gittiler

Adana Optimum Alışveriş Merkezi, Adanalı öğrencileri Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği (SİSAY) işbirliğiyle sinema ile buluşturdu.

Adana Optimum Alışveriş Merkezi, Adanalı öğrencileri Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği (SİSAY) işbirliğiyle sinema ile buluşturdu. "Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın" projesi kapsamında 21 bin 264 öğrenci sinemayla tanışacak.

Adanalı öğrenciler, 1. Dünya Savaşı'nın ilk aylarında Van'da yaşanmış bir kahramanlık destanını konu eden "120" adlı filmini izledi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle 1 milyon öğrenciyi sinemayla buluşturmayı hedefleyen proje kapsamında, Yavuzlar Ortaokulu'nun 7 ve 8'inci sınıfından 472 öğrenci, '120" adlı filmi izlerken duygu dolu anlar yaşadılar. Çoğunluğu hayatında ilk kez sinemayla tanışan öğrenciler, filmi izlerken beyaz perdenin büyüsüne kapıldılar. Patlamış mısır da ikram edilen öğrenciler, kendilerine bu imkanı sağlayanlara teşekkür ettiler.

İki ay sürecek

Projeye ev sahipliği yapan alışveriş merkezi, film gösterimi nedeniyle 10.00 olan açılış saatini öğrenciler için 09.00'a çekti. 24 Ekim - 22 Aralık 2017 tarihleri arasında sürecek proje kapsamında, Avşar Sinema'da toplam 21 bin 264 öğrenci sinemayla tanışacak. Türkiye genelinde 1 milyon öğrenciyi beyaz perdeyle buluşturmayı hedefleyen proje ile sinemanın sosyalleşmeye yönelik olumlu etkilerinin genç nesillere yansıtılması hedefleniyor.

Yönetmenliğini Özhan Eren ve Murat Saraçoğlu'nun üstlendiği film, çetin kış koşullarında sınıra cephane taşıyan kahraman Vanlı çocukların başlarından geçen dramatik olayları konu ediyor. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title