Haberler

Hatay Valisi Lekesiz'den Sağduyu Çağrısı

"Halkımızdan, özellikle gençlerimizden sağduyulu ve serinkanlı davranmalarını bekliyoruz" "Daima barış ve hoşgörünün merkezi olan Hatay ili bu tür olumsuzluklar ile gündeme gelmemelidir"

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, son günlerde kentte yaşanan gelişmelerle ilgili, "Halkımızdan, özellikle gençlerimizden sağduyulu ve serinkanlı davranmalarını bekliyoruz" dedi.

Lekesiz, yazılı açıklamasında, Armutlu Mahallesi ve Gündüz Caddesi'nde yaşanan gelişmeler ile ilgili bir değerlendirme yaptı.

Son 4 gün içerisinde izinsiz gösterilerde 1 uzman çavuş, 8 polis memuru ve 16 vatandaşın yaralandığını belirten Lekesiz, yaralılara "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

13 Temmuz'da saat 02.06 sıralarında Gündüz Caddesi'nde izinsiz gösteri yapan grubun arasından silahla 5-6 el ateş açıldığını ve olay mahallinde görevli bir polis memurunun yaralandığını aktaran Vali Lekesiz, açıklamasında şunları kaydetti:

"Yaralı polis memuruna Antakya Devlet Hastanesi'nde müdahale edildi, el bileğine isabet eden mermi çıkarıldı. Tedavisi yapılarak taburcu edildi. Haziran başındaki gösterilerde de güvenlik güçlerine yine silahla ateş edildi. Bunun üzerine yapılan denetimlerde 3 Haziran'da saat 03.20 sıralarında Armutlu Mahallesi BP Kavşağı'nda, içinde 3 kişi bulunan araçta bir adet tabanca ele geçirildi.

Muhtelif vesileler ile belirttiğim gibi, gösterilerin başka yönlere çekilmesi için çaba gösteren oluşumlar olabileceği gerçeğini, engin sağduyu sahibi halkımıza bir kez daha hatırlatmak isterim. Olaylar bu şekilde sürecek olursa daha başka olumsuz gelişmeler yaşanabileceği endişesini taşıyoruz. Halkımızdan, özellikle gençlerimizden sağduyulu ve serinkanlı davranmalarını bekliyoruz. Daima barış ve hoşgörünün merkezi olan Hatay ili bu tür olumsuzluklar ile gündeme gelmemelidir. Hatay ve Hataylılar olumsuz imaj ile anılmaya mahkum edilmemelidir." - Hatay

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Celalettin Lekesiz Celalettin Lekesiz Armutlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title