Haberler

Hatay'ın Anavatana Katılışının 74. Yıl Dönümü

Etkinlikler kapsamında, 74 metre uzunluğundaki künefe vatandaşlara ikram edildi Vali Lekesiz: "Hatay mutlu insanların yaşadığı, sevginin, hoşgörünün doyasıya yaşandığı, farklılıkların uyum içerisinde yaşadığı çok önemli merkezdir"

Hatay'ın Anavatana katılışının 74. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Antakya Festivali'nde, Antakya Belediyesince yaptırılan 74 metre uzunluğundaki 3 bin kişilik künefe vatandaşlara dağıtıldı.

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, Atatürk Caddesi'ndeki etkinlikte yaptığı konuşmada; Hatay'ın 29 Haziran 1939'da Hatay Devleti'nin meclis genel kurulu oy birliği ile Türkiye'ye katılma kararı aldığını ve Anavatana katılan son toprak parçası olduğunu söyledi.

Hatayın Anavatana katılmasıyla hem Türkiye'ye hem kendisine güç kattığını ifade eden Lekesiz,  "Hatay mutlu insanların yaşadığı, sevginin, hoşgörünün doyasıya yaşandığı, farklılıkların uyum içerisinde yaşadığı çok önemli merkezdir. İlimizin Anavatana katılmasının 74. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, Antakya Belediyesinin 74 yılın hatırına yaptığı 74 metrelik künefe şöleninde, bugün vatandaşlarımızla o şölenin sıcak atmosferi içerisinde, aynı havayı solumanın mutluluğunu yaşıyoruz. Nice güzel yıllarda, nice güzel etkinliklerde buluşmayı diliyorum" diye konuştu.

Antkaya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise her sene künefeyi bir metre daha uzattıklarını belirterek,  "Ramazan ayı ile başlayan eğlence programlarımız vardı. Fakat Hatayımızda şansız bir yıl yaşıyoruz. Bu şansızlıkların getirmiş olduğu şehitlerimiz var. Şehitlerimizden dolayı eğlence kısmını kaldırdık. Daha sade bir şekilde Hatay'ın Anavatana katılışını kutlamaktayız. İnşallah bu şansızlıkların hem ülkemizde hem de bölgemizde son bulup bundan sonraki süreç içerisinde, hepimizin mutlu olduğu bir atmosfer meydana gelir" dedi.

Konuşmaların ardından, 150 kilogram peynir,  250 kilogram kadayıf, 75 kilogram tereyağı, 150 kilogram şeker ve 10 kilogram Antep fıstığı kullanılarak yaptırılan 74 metre uzunluğundaki künefe, etkinliğe katılanlara dağıtıldı. Programa, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan da katıldı. - Hatay

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Celalettin Lekesiz Celalettin Lekesiz Antakya Politika Güncel Haberler

title