Haberler

Hastalık söylentileri Karabük Üniversitesi'ni harekete geçirdi! Yabancı öğrencilere sağlık raporu zorunluluğu getirildi

Güncelleme:

Karabük Üniversitesi'nin itiraf sayfasında bazı Türk öğrencilerin Afrikalı öğrencilerle cinsel ilişki yaşadıktan sonra HPV ve HIV kaptığı iddiası bir şehri ve üniversiteyi karıştırdı. Söylentilerin ardından yabancı uyruklu öğrencilerle ilgili birçok yeni düzenleme getirdiklerini belirten üniversite yetkilileri, "Söylentilerin önüne geçmek için Şubat 2024'te aldığımız karar ile üniversitemize kayıt olmak isteyen tüm yabancı uyruklu öğrencilere Sağlık Kurulu Raporu alma zorunluluğu getirdik" dedi.

Karabük Üniversitesi'nde yabancı öğrenci sayısındaki artış gündem yarattı. İnşaat mühendisliği bölümünde bir sınıfa ait olduğu öne sürülen listede, 50 kişiden 48'inin yabancı uyruklu olduğu dikkatlerden kaçmazken, üniversitede yaşanan ilişkiler sonrası Türk öğrencilerden bazılarının HPV ve HİV şüphesi taşıdığı da vahim iddialar arasında yer aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan üniversite kaynakları "Söylentilerin önüne geçmek için Şubat 2024'te aldığımız karar ile üniversitemize kayıt olmak isteyen tüm yabancı uyruklu öğrencilere Sağlık Kurulu Raporu alma zorunluluğu getirdik" dedi.

Hastalık söylentileri Karabük Üniversitesi'ni harekete geçirdi! Yabancı öğrencilere sağlık raporu zorunluluğu getirildi

KAMUOYUNDA GENİŞ YANKI UYANDIRDI

Karabük Üniversitesi itiraf sayfasında Afrikalı öğrencilerle cinsel ilişki yaşadığını iddia eden Türk öğrencilerin mesajları, kamuoyunda büyük bir tartışma başlatmıştı. Kimi öğrenciler HPV, kimileri de HIV şüphesiyle hastaneye başvurduklarını iddia etmişti.

Hastalık söylentileri Karabük Üniversitesi'ni harekete geçirdi! Yabancı öğrencilere sağlık raporu zorunluluğu getirildi

ÜNİVERSİTE HASTALIK İDDİALARINI YALANLAMIŞTI

Bazı basın yayın organlarında yer alan haberlere yanıt veren Karabük Üniversitesi (KBÜ), sosyal medya mecralarında kentte HIV (+) ve HPV (+) vakalarında artış yaşandığı iddialarına ilişkin paylaşımların gerçeği yansıtmadığını bildirmişti. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı; "Öğrencilerimiz Karabük'te eğitim-öğretimlerine huzurlu şekilde devam etmektedir. Son günlerde ortaya atılan iddiaların gerçekle ilgisi olmayıp tamamen asılsız ve uydurmadır. Söz konusu paylaşımların içeriklerinin, üniversitemiz öğrencileri ve Karabüklü vatandaşlarımızı rencide edici duruma ulaşması kabul edilemez bir durumdur."

Hastalık söylentileri Karabük Üniversitesi'ni harekete geçirdi! Yabancı öğrencilere sağlık raporu zorunluluğu getirildi

"ARACI ŞİRKETLERİ DEVRE DIŞI BIRAKTIK"

Yapılan açıklamaya rağmen şehirde yayılan dedikodular birçok habere konu olurken, Karabük Üniversitesi yetkililerinden Hürriyet gazetesine dikkat çeken yeni açıklamalar geldi. Yabancı uyruklu öğrencilerle ilgili birçok yeni düzenleme getirdiklerini belirten yetkililer; "Bu söylentilerin önüne geçmek için Şubat 2024'te aldığımız karar ile üniversitemize kayıt olmak isteyen tüm yabancı uyruklu öğrencilere Sağlık Kurulu Raporu alma zorunluluğu getirdik. Sağlık Kurulu Raporu almayan veya herhangi bir bulaşıcı hastalık taşıyan öğrenciye kayıtlarımızı kapattık. İkinci bir adım ise daha önce yabancı uyruklu öğrenciler aracı şirketler kullanılarak üniversiteye geliyordu. Bu da çeşitli söylentileri beraberinde getiriyordu. Bunun önüne geçmek için artık aracı şirketleri devre dışı bıraktık" dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Karabük HPV HIV Güncel Haberler

500

Yorumlar (68)

SMMM:

Demek ki biz ülke olarak hala çok gerideyiz.Yurtdışından öğrenci getirilirken bunlara ön sağlık kontrolü yapılmadan yurda alınması tam bir acziyettir.Ayrıca ülke de denetim mekanizması olmamasına da ayrıyeten örnektir.

602
11
yanıtYanıtla
Hakan Celik:

Elimizi başımızın arasına koyup düşününce.Gerçekten "Ölmüşüz de ağlayanımız yok"

yanıt123
yanıt5
Emre Şencan:

Bırakın ön sağlık kontrolunu hergün sınırlardan binlerce insan giriyor.sınır namus güya ülke yol gecen hanı oldu

yanıt17
yanıt0
YILDIRAY YILDIRIM:

suriye ve efganistandan on milyon kaçak ülkeye sokuldu hangisinde sağlık kontolü var?

555
31
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Ne sağlığı ne kontrolü varsa da üfürükten teyyare. Ülkede su çiçeği kızamık vakaları niye arttı

yanıt252
yanıt3
Adem Kubatoğlu:

DİĞER ÜNİVERSİTELERDEKİ YABANCI ÖĞRENCİLEREDE SAĞLIK RAPORU ALINMALI YÖK BUNA EL ATMALI Kİ BAŞKA ÜNİVERSİTELERDE AYNI SKANDAL OLMAMALI

309
5
yanıtYanıtla
muhammet demirkapı:

Skandal olan nedir :D Sorun hastalık veya yabancı sorunu değil bence

yanıt3
yanıt5
mardinli yiğit:

KARA - BÜK..

226
11
yanıtYanıtla
er ak:

bu zamana kadar niye yapmadiniz. ikincisi kayit olacaklara zorunluluk diyor. halen okuyanlar nolacak

98
2
yanıtYanıtla
Ramazan Güney:

Lütfen liyakatsız beceriksiz öngörüsüz kişiler devlet kademesinde yetkili ve etkili mercilere ataması yapılmasın. Sonuç üzücü ve hüsran oluyor

90
5
yanıtYanıtla
Tüm 68 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title