Haberler

Halkevleri Üyelerine İzinsiz Gösteri Davası

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Reyhanlı'daki terör saldırısıyla ilgili 18 Mayıs 2013'te Kızılay'da eylem yapan 13 Halkevleri üyesi hakkında, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Reyhanlı'daki terör saldırısıyla ilgili 18 Mayıs 2013'te Kızılay'da eylem yapan 13 Halkevleri üyesi hakkında "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet" suçundan dava açtı.

Cumhuriyet Savcısı Erdoğan Gökçek'in hazırladığı iddianamede, sanıkların, Halkevleri'nin organizasyonunda, "Reyhanlı İçin Yastayız, Savaşa Karşı Ses Veriyoruz" adı altında basın açıklaması yapmak üzere Kızılay Yüksel Caddesi'nde toplandıkları belirtildi.

Grup üyelerinin, siyah kurdele taktıkları; düdük, trompet ve alkışlarla "gürültü eylemine" başladıkları kaydedilen iddianamede, grubun daha sonra uyarılara rağmen Başbakanlığa doğru yürüyüşe geçtiği bildirildi.

Güvenlik güçlerinin, "eylemin, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na aykırı olduğunu" bildirmesine rağmen sanıkların eyleme devam ettiği ifade edilen iddianamede, sanıkların da arasında bulunduğu grubun, tedbir alan çevik kuvvet personeline flama sopalarıyla vurduğu, tekme, taş ve soda şişesi attığı aktarıldı.

Polisin, grubun saldırılarını bertaraf edecek ölçüde, kısa süreli gaz kullandığı belirtilen iddianamede, "tüm ikazlara rağmen saldırılarını devam ettiren" sanıkların, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet suçundan 1 yıl sekizer aydan onar yıla kadar mahkumiyetleri talep edildi.

İddianamede, Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli 3 polis memuru da "müşteki" olarak yer aldı.

Dava, asliye ceza mahkemesinde görülecek. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Reyhanlı Kızılay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title