Haberler

Hakkari'deki Çatışma

Hakkari'nin Kırıkdağ köyünde çıkan çatışmada şehit olan emniyet amiri ile 2 özel harekat polisinin cenazesi Van'daki törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Hakkari'nin Kırıkdağ köyünde çıkan çatışmada şehit olan emniyet amiri ile 2 özel harekat polisinin cenazesi Van'daki törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Şehitlerin naaşı, Prof. Dr. Dursun Odabaş Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınarak ambulansla törenin yapılacağı Van Jandarma Filo Komutanlığı'na getirildi.

Buradaki törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehit Emniyet Amiri Yalçın Dizdaroğlu ile polis memurları Okan Koç ve Ertuğrul Polat'ın öz geçmişleri okundu.

Törende konuşan Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüler, meslektaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Bizler milletimizin güvenliği ve huzuru için çalışan güvenlik teşkilatının mensupları olarak, halkımıza bu hizmeti onurlu bir şekilde vermek için sabırla, inançla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Konuşmanın ardından Müftü Nimettullah Arvas tarafından okunan dualar eşliğinde, şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutları, silah arkadaşların omuzunda taşınarak askeri uçağa konuldu.

Törende şehit polis memurlarından Okan Koç'un eşi Hatice Koç, kucağında 6 aylık kızı Nehir'e tabutları gösterip, "Bak baban nerede annem" diyerek gözyaşı döktü.

Ayakta güçlükle duran Koç'u eşinin meslektaşları teselli etmeye çalıştı. Daha sonra Hatice Koç ve 6 aylık kızı Nehir'in de bindiği uçak, Ankara'ya uğurlandı.

Törene Vali Münir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüler, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, emniyet mensupları, askeri erkan ve şehit yakınları katıldı.

Muhabir: Necat Hasar / Berin Arslan Çetin

Yayıncı: A. Fatih Tekcan - VAN

Kaynak: AA / Güncel

Dursun Odabaş Okan Koç Hakkari Politika Güncel Haberler

title