Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Hatay'da

Kılıç, başarılı milli sporculara ödül verdi Bakan Kılıç: "Başarınız, her zaman gerçek başarı olsun. Ahlaklı başarı olsun. Kendi gücünüzle, çalışmanızla elde ettiğiniz başarı olsun. Neyi kastettiğimizi çok iyi anlıyorsunuz.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Hatay'da başarılı milli sporculara ödül verilmesi töreninde, "Başarınız, her zaman gerçek başarı olsun. Ahlaklı başarı olsun. Kendi gücünüzle, çalışmanızla elde ettiğiniz başarı olsun. Neyi kastettiğimizi çok iyi anlıyorsunuz" dedi

Kılıç, Meclis Kültür Merkezi'ndeki törende yaptığı konuşmada, sporcuları, başarılarından dolayı tebrik etti.

Milli sporcuların, ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırmaları adına her türlü desteği vermek için çalıştıklarını ifade eden Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tek bir amacımız var. O da sizlere daha fazla imkan sunabilmek, hizmet edebilmek. Sizler de bizi böyle gruplandırdığımız sürece bize daha çok şevk veriyorsunuz . Aynı zamanda bize daha büyük sorumluluk yüklüyorsunuz, bunun için sizlere teşekkür ediyoruz. Marifet, iltifata tabidir. Dolayısıyla başarının ödüllendirilmesi gerekir ancak sizlerden tek bir ricam var. Ben bunu her gün, her seferinde ve fırsat bulduğumda söylüyorum. Başarınız, her zaman gerçek başarı olsun. Ahlaklı başarı olsun. Kendi gücünüzle, çalışmanızla elde ettiğiniz başarı olsun. Neyi kastettiğimizi çok iyi anlıyorsunuz. Allah'ın size verdiği güç, kuvvetten vücudunuzu hazırlayarak doğal yollardan elde edilen başarılar, ömür boyu süren başarılardır. Ben zaten sizlerin, bunun dışında herhangi bir şekilde bir başarıya koşacağınızı zannetmiyorum ama bunları sizden rica ediyorum."

Yaklaşan yerel seçimlerde sürdürülen kampanyalarda da ahlaklı olunmasını isteyen Kılıç, yapılan çalışmaların, söylenilen sözlerin dikkatli seçilmesi gerektiğini kaydetti.

Dün, yalan ve yanlış bilgiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun bakımda olduğunun söylendiğini hatırlatan Kılıç, "Dün iki miting yaptı. Bugün de Balıkesir'de mitingini yaptı. Çok enteresan bir yorum gördüm internette. 'Tıp çok ilerlemiş, sabah yoğun bakıma öğlen de mitinge' diye. Bu tip yalanlardan da uzak durursak çok iyi olur. Gerçeklerle yürüyoruz, gerçeklerle yürüdük ve yürümeye devam edeceğiz. Eserlerimizle de bunu gösteriyor" diye konuştu.

Sporculara, gençlere örnek olmaları tavsiyesinde bulunan Kılıç, kendileri için yapılan tesisleri, sunulan imkanları sonuna kadar kullanmalarını istedi.

Gençlerden çalışmalarını, ter dökmelerini de isteyen Kılıç, "Şunu hiçbir zaman unutmayın, ahlaklı, adaletli olun. Yaptığınız çalışmalar her zaman size gurur verecek çalışmalar olsun. Başarıya ulaşabilmeniz için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız. Sizlerden tek bir ricam var, lütfen bu imkanları kullanın" dedi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de uluslararası düzeyde elde edilen başarıyla gururlandıklarını belirterek, "Spor, ülkelerin ticari, ekonomik, askeri gücü gibi önemli göstergeleri arasına girdi. Çok büyük bir sektör haline geldi. Bireysel, toplumsal hayata kazandırdıkları inkar edilemez. Spor dediğimiz şey bir oyun oynamanın ötesinde, toplumsal ve dünya barışı gibi pek çok öge açısından önemli bir anlam ifade ediyor. İlimiz genelinde sahip olduğumuz mütevazı alt yapı imkanlarımıza rağmen 2013 yılında 18 gencimiz, sadece uluslararası müsabakalarda ödül aldı" diye konuştu.

Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin ise törenin, yeni sporcuların, gençlerin gelişimi için teşvik edici olduğunu belirtti.

Hatay'ın dört bir köşesinde 28 ayrı tesisin inşa edildiğini ifade eden Ergin, spor tesisleri ve alt yapı noktasında tarihte görülmeyen eser ve hizmetlerle buluşulduğunu vurguladı.

Bu arada Bakan Kılıç, ödül töreni öncesi Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret etti. Lekesiz, Kılıç'a, Hatay'da yetişen kamıştan yapılmış ney hediye etti.

Kılıç, daha sonra Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Hatayspor'un tesislerine giderek, Kulüp Başkanı Jan Baram'dan takımla ilgili bilgi aldı ve futbolcularla sohbet etti. - Hatay

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Celalettin Lekesiz Akif Çağatay Kılıç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title