Haberler

Davutoğlu, partisinin oy oranına ilişkin yorum yapanlara tepki gösterdi: Biz kalkalım masadan, seçim mi kazanacaksınız?

Güncelleme:

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, "Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı 'Kendi kararımı uygularım' derse kriz çıkar" açıklamaları sonrası,"Yüzde 1'lik partinin başkanına bu özgüven nereden geliyor?" tepkileri gelmişti. Davutoğlu, "Bizzat çıkalım masadan madem o zaman. Saadet Partisi'nin de oy oranına bakılsın, Demokrat Parti'nin de bakılsın. Ayrılalım, seçim mi kazanacaksınız?" açıklamaları ile tepkilere yanıt verdi.

Siyasette son günlerde Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'nun, "Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı 'Kendi kararımı uygularım' derse kriz çıkar. Çok açık söyleyeyim. O cumhurbaşkanı Meclis desteğini kaybeder. Ülke yeniden seçime gitmek zorunda kalır" açıklamaları tartışılıyor.

"6'LI MASADA KRİZ BEKLEDİLER"

TELE1'de katıldığı canlı yayında tepkilere yanıt veren Davutoğlu, "Hep beraber elimizi taşın altına koyma kararı aldık. 6'lı Masa'da bir kriz beklediler. 6'lı Masa'yı yıpratmak için harekete geçtiler. 'Bunlar anlaşamayacaklar, farklı adaylar çıkacak' dendi. Benim ağzımdan Cumhurbaşkanlığı makamını vesayet altında bırakacak bir şey çıkmaz, peki 6 liderin ağzından böyle bir şey çıkar mı, asla çıkmaz" diye konuştu.

"BİZ CUMHURBAŞKANINI ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ"

Daha önceki sözlerinin yanlış anlaşıldığını aktaran Davutoğlu şöyle devam etti: "Şunu net olarak ifade edeyim, biz Cumhurbaşkanı'nı yalnız bırakmayacağız. O makamı en iyi şekilde temsil eden adayı hep beraber bulacağız ve arkasında duracağız. İmzadan kastım da Cumhurbaşkanlığı kabinesi aynı Bakanlar Kurulu gibi karar alırken kurumsal aklı harekete geçirecek. Bu, Cumhurbaşkanı üzerinde bir vesayet oluşturulacak anlamına gelmez. Bizim tanımladığımız sistemde asla Cumhurbaşkanına bir vesayet söz konusu değil. Cumhurbaşkanımız en önde olacak, içerde ve dışarda başı dik olacak.

"KRİZ ÇIKMAYACAK"

Demokrasi bir denge ve denetleme mekanizması, Cumhurbaşkanını bu mekanizma ile Meclis kontrol eder. Bir kriz çıkacağından değil, çıkmayacak. Bu günkü yönetimin yaşadığı krizleri görmeyenler bizim ileride olabilecek muhayyel bir krizimiz üzerinden iklim oluşturmaya çalışıyorlar, bu psikolojik bir operasyon. Seçtiğimiz 13. Cumhurbaşkanımızın arkasında hem yetki hem sorumluluklarla dimdik duracağız. Asla düşük profilli bir Cumhurbaşkanı olamaz, her şeyden önce biz reddederiz. Cumhurbaşkanının yüksek profilli olması için bütün liderler onun yanında omuz omuza duracağız."

"MASADAN AYRILALIM, SEÇİM Mİ KAZANACAKSINIZ?"

Sözleri sonrası, "Yüzde 1'lik partinin başkanına bu özgüven nereden geliyor?" eleştirileri yöneltilen Davutoğlu, partisinin oy oranına ilişkin yaklaşımları uygun bulmadığını da belirterek, "Daha iktidara gelmemiş insanların omuz omuza verdikleri bir masada ve trol çetelerinin hedefi haline gelmiş bir başbakana, 'Senin oy oranın nedir?' diye sorana ben nezaketsiz derim. Türk siyasetini bilmiyorsun derim. İnsanların toplum nezdindeki itibarını bilmiyorsun derim. Çünkü gerçekten çok rencide edici bir şey. Daha biz yeni partiyiz. Oy oranımız çıktığında görürsünüz. Bırakalım siyaseti bu çok bilmişlere, şunun oy oranı bu desin. Mesela bizzat çıkalım masadan madem o zaman. Saadet Partisi'nin de oy oranına bakılsın, Demokrat Parti'nin de bakılsın. Ayrılalım, seçim mi kazanacaksınız?" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi Demokrat Parti Demokrat Parti Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

haksız mıyım:

ya abi mümkünse sen tüm siyasetten kalk. senden iyi bişey neredeyse hiçbirşey beklemiyorum

40
0
yanıtYanıtla
murat:

Sen niye parti kurdun ki zaten ne bekliyordun acaba ??

28
0
yanıtYanıtla
Behcet kamıl:

Milletin Yüksek Oylarını Alanlar Ancak Başarı Gösterebilirler Masadan Kalkarız Diyenlerin Oy Oranlarına Bakacaksın Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir MILLET SEÇER MILLET GÖNDERIR Hep Böylede Olmuştur Mustafa Kemal Atatürk Milletine GÜVENMİŞTİR.

11
5
yanıtYanıtla
Behcet kamıl:

Milletin En Çok Desteklediği Partiler Masada Olması Gerekenlerdir Diyerleri Hikaye Yabancı Dil Şartı Aransın Ana Dili Gibi Konuşacak En Az üç Dil Bilecek Finale Kalan CUMHUR BAŞKANI Olsun O Zaman Türkiye Şahlanır DÜNYA Medeniyetler ittifakında ÇAĞ ATLARİZ.

6
7
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Memleket Partisi, Türkiye Değişim Partisi ve DSP nerede o zaman Sn Hoca .. ))

9
0
yanıtYanıtla
Mehmet YILMAZ:

Bu adam kesinlik TRUVA ATI. Ettiği lafa bak. %1 ile %45 e hükmetmeye kalkıyor. Yazıklar olsun sana.

8
0
yanıtYanıtla
Behcet kamıl:

Milletten Az Oy Almış Partilere Masada Yer Vermeyin Sıkıntı Ve Problem Olur Üç Parti Yeterli BTP İhmal Edilmemeli.

6
2
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Siz zaten kalkacaksiniz Truva atları...aldığınız emri tam manasıyla yerine getirdikten sonra gideceğiniz yerde AKP olacak. Ancak AKP'ye tepki veren oylarda sizi terk edecek ve dik duruşunu muhafaza edip millet ittifakını terk etmeyecek.

6
0
yanıtYanıtla
Murat Erzine:

6lı masaya şimdiden güvenimizi sarsıyor sunuz kime güvenelim yap boz yapılmayacak 5yıl Türkiye miz yönetilecek uğuletle suğuletle yapın şu birlikteliği

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title