Haberler

Gaziantep'te Asgari Ücret Zammı Sonrası Fahiş Fiyat Denetimi

Güncelleme:

Gaziantep'in merkez Şahinbey Belediyesi, yeni yıldaki asgari ücret zammının ardından yaşanabilecek fahiş fiyatlarının önüne geçmek amacıyla denetim gerçekleştirdi. Belediye ekipleri, market ve pazarlarda denetimlerini sürdürüyor ve fahiş fiyatla satış yapanlara cezai işlem uyguluyor.

Gaziantep'in merkez Şahinbey Belediyesi ekipleri, yeni yıldaki asgari ücret zammının ardından yaşanabilecek fahiş fiyatlarının önüne geçmek amacıyla denetim gerçekleştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, belediye ekipleri, ilçedeki market ve pazarlarda denetimlerini sürdürüyor.

İşletme ve pazarcılarla görüşen ve denetimini yoğunlaştıran ekipler, fahiş fiyatla satış yapanlara cezai işlem uyguladı.

Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da pazarlarda incelemelerde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tahmazoğlu, asgari ücretteki artışın ardından fırsatçıları engellemeye çalıştıklarını belirterek, "Fırsatçılar asgari ücret bahanesi ile asgari ücret henüz işçinin cebine girmeden ürünlere zam yapıyor. Bu tür fırsatçılara izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızın haklarını korumak için zabıta ekiplerimizle 7/24 görev başındayız. Vatandaşlarımızın da bu konulara duyarlı olmasını istiyoruz. Böyle durumlarla karşılaştıklarında zabıta ekiplerimize bilgi versinler." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Şahinbey Belediyesi Asgari Ücret Gaziantep Yerel Haberler Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title