Haberler

Ezanı Güzel Okuma Yarışması - Afyonkarahisar

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 14. Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nın bölge finali Afyonkarahisar'da yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 14. Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nın bölge finali Afyonkarahisar'da yapıldı.

Gedik Ahmet Paşa Camisi'nde düzenlenen yarışmaya 10 ilin birincisi katıldı.

Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, final sonrası yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla bir takım etkinlikler yaptığını söyledi.

Bu kapsamda din görevlerini teşvik etmek amacıyla ezanı güzel okuma, hafızlık ve Kur'an-ı Kerim dallarında Türkiye çapında yarışmalar düzenlendiğini belirten Kabukçu, şöyle konuştu:

"Bugün Afyonkarahisar'da düzenlenen yarışma 10 ilin birincisinin katıldığı bölge yarışmasıdır. Bu birincileri cemaatimizin huzurunda ezanlarını okudular. Yarışmada iki makam üzerinde ezanlar okundu. Bu iki makamı da arkadaşlarımız kendileri seçti. Jürimiz de hem okuma hem de seda olmak üzere dört kategoride yarışmacıları değerlendirdi. Katılım sağlayan tüm yarışmacılarımıza teşekkür ediyoruz."

Antalya'dan katılan Mehmet Taşdelen'in birinci olduğu yarışmada, İzmir'den Sinan Çakır ikinci ve Denizli'den Abdüllatif Cengiz ise üçüncü seçildi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Şükrü Kabukçu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title