Haberler

Davutoğlu'nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, Görevinden Ayrıldı

Güncelleme:

Başbakan Davutoğlu'nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, yaş haddinden dolayı görevinden ayrıldı.

Ankara'da flaş bir gelişme yaşandı. Son dönemde yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Başbakan'ın Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, yaş haddinden dolayı görevinden ayrıldı. Mahçupyan, hurriyet.com.tr'ye "9 Mart gelince otomatik olarak yaş haddinden sistemin dışında kalıyorsunuz. 2-3 gün sonra sistem sizi kadrodan atıyor. Ben kadroluydum. Bu aşamada görevime fahri olarak devam ediyorum. Şu anda yurt dışındayım çalışmalarımı sürdürüyorum. Tek bir değişiklik oldu o da maaş almıyorum." dedi.

BAŞBAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili Başbakanlık da bir açıklama yaptı. Açıklamada; "Etyen Mahçupyan 9 Mart 2015 tarihinde yaş haddinden emekliye ayrıldı, danışmanlık görevi bitti." denildi.

YAPTIĞI AÇIKLAMALARLA GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR

Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olduktan sonra Başdanışman olarak atadığı Etyen Mahçupyan, son dönemde yaptığı açıklamalarla gündemde. Mahçupyan, son olarak "Bosna ve Afrika'da yaşananların soykırım olduğu kabul edilirken 1915'te Ermenilere yapılanlara soykırım dememek imkânsız" açıklamasıyla, çok tartışıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere, devlet yetkililerinin 1915 olayları konusunda yurt dışından gelen "soykırım" açıklamalarına en sert şekilde tepki gösterdikleri dönemde, "Başdanışman" Mahçupyan'ın bu çıkışı dikkat çekti.

YAŞ HADDİNDEN SİSTEM DIŞI

Ancak Mahçupyan'ın bu sözleri söylediği sırada, artık "Başbakan'ın Başdanışmanı" olmadığı ortaya çıktı. Mahçupyan, 9 Mart 2015 itibarıyla Başdanışmanlık görevinden ayrıldığını açıkladı.

9 Mart 1950 doğumlu olan Mahçupyan, "9 Mart gelince otomatik olarak yaş haddinden sistemin dışına kalıyorsunuz. 2-3 gün sonra sistem sizi kadrodan atıyor. Ben kadroluydum. Bu aşamada görevime fahri olarak devam ediyorum. Şu anda yurtdışındayım çalışmalarımı sürdürüyorum. Tek bir değişiklik oldu o da maaş almıyorum" dedi.

9 Mart'tan itibaren resmi Başbakanlık danışmanlığı görevi düşen Mahcupyan o tarihten sonra çok tartışılan şu açıklamaları yapmıştı:

"SOYKIRIM" DEMESİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco'nun "20. Yüzyılın ilk soykırımı Ermenilere yapıldı" açıklamasından hemen sonra, Etyen Mahçupyan da bir internet sitesine yaptığı açıklamada,"Bosna ve Afrika'da yaşananların soykırım olduğu kabul edilirken 1915'te Ermenilere yapılanlara soykırım dememek imkânsız" demişti.

Karar.com internet sitesine konuşan Mahçupyan'ın Papa'nın "soykırım" açıklamasına ilişkin olarak, "Vatikan, üzerindeki 100 yıllık psikolojik ağırlığı atmıştır. Neden 100 yıl sonra bu kelimeyi kullandı demektense tersten bakıp bu kadar sene nasıl direndi demek lazım. Vatikan çoktan böyle bir şey söyleyebilirdi. Ama söylemedi" ifadesini kullanmıştı.

AB BAKANI BOZKIR: ŞAHSINI BAĞLAR

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Mahçupyan'ın 1915 olaylarının "soykırım" olarak nitelendirilmesi gerektiği ile ilgili basında yer alan sözlerinin sorulması üzerine "Sayın Başbakanımızın danışmanı unvanı ile yapması doğru olmaz. Şahsını bağlar" yanıtını vermişti.

Mahçupyan'ın bir vatandaş olarak görüşünü açıkladığını dile getiren Bozkır, "Bu görüşler bir Türk vatandaşına yakışmamıştır. Onunla ilgili olarak da belki kendisi de tekrar değerlendirme imkanı bulacaktır" demişti. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Etyen Mahçupyan Afrika Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (204)

OSMANLI:

Tüm gavurlar bir araya gelip chp ve hdp oy versin. yinede kazanan Ak parti olucak. inşallah

16
27
yanıtYanıtla
HÜDA-PAR:

SIRTINI ERMENİLERE DAYARSAN BÖYLE MAHÇUPYANLARA SENİ BÖYLE MAHÇUP EDERLER

21
22
yanıtYanıtla
HÜDA-PAR:

GAVURDAN DOST DOMUZDANDA POST OLMAZ DEMİŞ ATALARIMIZ

21
20
yanıtYanıtla
İLAHİ ADALET:

GAYRİ MÜSLİMLER MÜSLÜMANLARI YÖNETEMEZ AMA MÜSLÜMANLAR ONLARI YÖNETİR ÇÜNKÜ ÇÜNKÜ İSLAMİYET BÜTÜN İNSANLIK İÇİNDİR HERKESE EŞİT MESAFEDEDİR AMA GAYRİ MÜSLİMLERİ YÖNETİCİ OLARAK ATASANIZ BÖYLE KİŞİSEL DİŞÜNÜP SİZİ MAHÇUP EDERLER ÇÜNKÜ ONLAR AZERİLERE YAPTIKLARINI VE GEÇMİŞLERİNİ GÖRMEZLER.

25
14
yanıtYanıtla
fetvacı:

ermenilerin kıymetini, bilelim arkadaşlar bu ülkede nekadar estetk sanat eseri varsa hepsi ermeni kardeşlerimizin eserleridir mimar sinanda ermeniydi asıl ismide simon du nereye baksanız ermeni evlerinin güzelligini görrüsünüz anadolu da araştırmadan konuşmmayınız ermeniler centilmen insanlardır

19
18
yanıtYanıtla
ZekaiMobil-IOS:

Seni danışman yapanlardan 7 Haziran'da hesap soracağız. AKP yüzde 10 bile alamayacak.

22
15
yanıtYanıtla
gelecegmiz:

turkler ve turkiye icin 2023 desteklemeliyiz

26
8
yanıtYanıtla
JANA DILAmobilWeb@haberler.com:

YAW HE HE... İCA BİZDE İNANDIK... FATO RABE DAWETÊ EYŞO BIGRE GOVENDÊ... YAŞ HADDİNDEN DOLAYI DİYORLAR AMA ERMENİ SOYKIRIMI GÜNDEME GELDİ ONDAN ADAMI KAPI ÖNÜNE KOYDULAR...

26
5
yanıtYanıtla
nevşehirli:

ermeniyi kendinize dost mu sanıydınız

18
12
yanıtYanıtla
fasist turk sydneymobilWeb@haberler.com:

turkiyede turkden baska hickimse fazla hak talep edemez herkes adam gibi otursun yoksa turklerin ayaklanisi pis olur

27
2
yanıtYanıtla
Tüm 204 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title