Haberler

Ertuğ Downer görüşmesi

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, KKTC Cumhurbaşkanlığı Temsilcisi ve Sözcüsü Osman Ertuğ ile görüştü.

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, KKTC Cumhurbaşkanlığı Temsilcisi ve Sözcüsü Osman Ertuğ ile görüştü.

Downer ve Ertuğ'un Lefkoşa Merit Otel'de yaklaşık bir saat süren görüşmesinde Kıbrıs Türk tarafının müzakere heyeti üyeleri de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ertuğ, toplantının ardından yaptığı açıklamada son derece hassas ve kritik bir dönemden geçildiğini belirterek, söylenecek her sözün faklı yorumlara ve yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebileceğini, bu nedenle basına konuşmak istemediğini vurguladı.

Kendisinin ve Downer'in görevlerini yapmaya çalıştıklarını ifade eden Ertuğ, bir ortak açıklama üzerinde çalışıldığını, böyle bir açıklama çıkıp çıkmayacağının daha sonra görüleceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun "Türk tarafının yaptığı önerinin Rum tarafınca kabul edilmemesi halinde ortak metin için sürdürülen görüşmelere son verileceği" yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Ertuğ, Cumhurbaşkanı'nın sözlerinin zaten Kıbrıs Türk tarafının milli politikasını yansıttığını dile getirdi.

Downer, yarın da KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Güney Kıbrıs Rum kesimi lideri Nikos Anastasiadis ile görüşecek.

Kaynak: AA / Güncel

Alexander Downer Derviş Eroğlu Osman Ertuğ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title