Haberler

    El Ele Vererek Engelli Yürekleri ve Engelli Beyinleri Ortadan Kaldıracağız'

    ETKİNLİĞE, Türkiye Beyazay Derneği Hollanda Şube Başkanı Aynur Gül Çakır, Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz, Denk Partisi milletvekili Selçuk Öztürk, Hollanda Türk İşadamları Derneği Başkanı Hikmet Gürcüoğlu, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

    ETKİNLİĞE, Türkiye Beyazay Derneği Hollanda Şube Başkanı Aynur Gül Çakır, Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz, Denk Partisi milletvekili Selçuk Öztürk, Hollanda Türk İşadamları Derneği Başkanı Hikmet Gürcüoğlu, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Antalya'da okul öncesi öğretmeni ve vantrilok Çiğdem Dağtekin, üzgün çocukları güldürebilmek amacıyla canlandırdığı ve 'Kuklamanya' adını verdiği kukla ailesinin 'Marmelat' ve engelli olan 'Çakıl' karakterleri ile etkinliğe katılan çocukları eğlendirdi.

    'EN BÜYÜK ENGEL ZİHİNLERDE'

    Engellilerin meselelerinin yalnızca bir günde idrak edilemeyecek kadar önemli olduğunu belirten Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz, şunları söyledi: "Bu, Türkiye ve dünya genelinde nüfusun üçte birini ilgilendiren bir mesele. Yalnızca bir veya birkaç kuruluşun üstesinden gelemeyeceği bir ağırlığa sahip. Eskiye göre daha iyi bir konumdayız. Bu yeterli mi? Kesinlikle hayır. Engelli olmak bir ayıp değildir. Bu konuda aile dışından yapılan gözlemlere kulak vermek, konunun uzmanı kişi ve kuruluşlarla yakın iş birliği ve açık diyalog halinde kalmak ve yardım almak elzemdir. Bu sayede aşılmaz gördüğümüz bazı sorunların aslında el birliği ile aşılabildiğini göreceksiniz. En büyük engeller bedenlerde değil, kalplerde ve zihinlerde."

    'ÖN YARGILARI KALDIRMAK İSTİYORUZ'

    Türkiye Beyazay Derneği Hollanda Şube Başkanı Aynur Gül Çakır da niyetlerinin engelliler gününü kutlamak olmadığını, farkındalık oluşturarak engellilere olan bakış açısını azda olsa değiştirip toplumda oluşan ön yargıları ortadan kaldırmak olduğunu söyledi. Engelli kişilerin daha az toplum içerisine çıkarak kendilerini farklı aktivitelerden soyutladıklarını belirten Çakır, şöyle dedi: "Aslında engelli insan yoktur, özel insanları engellemeye çalışan engelli beyinler ve engelli yürekler vardır. Sizlerin de destekleriyle el ele vererek bu engelli yürekleri ve engelli beyinleri ortadan kaldıracağız."

    SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Hollanda Türkiye Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title