Haberler

Dündar'dan Sıradışı Tanıtım

Güncelleme:

Başkan Dündar hizmetle geçen 3 yılını anlattı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, görevde 3 yılını geride bırakırken, hizmetleri ve yatırımlarını yerin 18 metre altında Çarşamba Pazar Alanı ve Yeraltı Katlı Otoparkı şantiyesinde gerçekleştirilen basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı.

Bursa'da ilk kez bir icraat toplantısı otopark şantiyesinde gerçekleştirildi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 3 yıla sığdırdığı yüzlerce hizmet ve yatırımı düzenlenen sıra dışı basın toplantısıyla kamuoyuna anlattı. Başkan Dündar, "Biz iş üretiyoruz, devasa işleri bile sıradan hale getirdik. Türkiye'nin örnek aldığı projelerle Bursa mimarisine yeni bir ivme kazandırıyoruz" dedi.

Tasarımıyla fark yaratan Çarşamba Pazar Alanı ve Yeraltı Katlı Otoparkı şantiyesinde düzenlenen basın toplantısına çok sayıda basın mensubu, köşe yazarları, Ak Parti Bursa İl Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Torun, Ak Parti İlçe Başkanı Cihat Çini, Osmangazi Belediyesi başkan yardımcıları ve müdürleri katıldı. Osmangazi Belediyesi'nin üç yıllık çalışmalarını anlatan tanıtım filmiyle başlayan toplantıda, konuklara şantiyede yapılan toplantı anısına baret ve gazeteci yeleği hediye edildi.

Mimari Anlayış Değişiyor

Toplantının yapıldığı Çarşamba Pazar Alanı ve Yeraltı Katlı Otoparkı hakkında bilgi veren Başkan Mustafa Dündar, "Mimari yapısı ve işlevselliğiyle Bursa'nın en büyük ve en önemli mimari eserinden birine imza atıyoruz. Bir yandan otopark sorununu çözerken, diğer yandan da mimari anlayışı değiştiriyor ve geliştiriyoruz. Biz zor olanı başarıyor, Bursa'ya yakışır icraatlarla ilçemize vizyon kazandırıyoruz" diye konuştu.

"Bursa'da bugüne kadar 3 bin olan araç kapasitesine bin 200 daha ekledik" diyen Başkan Mustafa Dündar "Osmangazi'de hayatı kolaylaştıran hizmetler üretiyoruz" dedi.

Dönüşüm Yerelden Olmalı

Kentsel dönüşüm noktasında da önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Dündar, bu amaçla kurdukları Şehircilik Akademisi ile planlı ve modern şehirciliğin kapısını araladıklarına da değindi. "Hamitler Bölgesi'nden Güneştepe ve Yunuseli'ne kadar planlı yapılaşmanın önünü açıyoruz" diyen Başkan Dündar, "Demirtaş Bölgesi kaçak yapılaşmanın olmadığı bir bölge; buranın da revize çalışmalarını ve imarını yapıyoruz." dedi. Dündar dönüşümün yerelden olmasını istediklerinin de altını çizdi.

Halkın Yanındayız

Başkan mahallemizde projesi kapsamında Osmangazi'yi adım adım gezerek vatandaşla buluştuklarını söyleyen Başkan Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak her zaman vatandaş odaklı çalışmalar yapıyoruz. Merkezden en uç noktalara kadar her yere ulaşıyor, halkımızın nabzını tutuyoruz. Zaman zaman vatandaştan belediyeleri ilgilendirmeyen konularda talepler geliyor; onu da dikkate alıyor, gerekli yerlere ulaştırıyoruz" dedi.

Devasa İşler Yapıyoruz

Spor tesislerinden pazar alanlarına, otoparklardan hizmet binalarına; bir milyon fidan kampanyasından geri dönüşüm çalışmalarına kadar birçok alanda fark yaratacak işlere imza attıklarını söyleyen Başkan Mustafa Dündar, tarihi miras çalışmalarının da Osmangazi'nin olmazsa olmazı olduğunu vurguladı.

Tarihi çarşı ve hanlar bölgesinde yürütülen çalışmalar ve sivil mimari örneği yapıların restorasyonu hakkında bilgi veren Dündar, bugüne kadar 103 eserin onarımını ve restorasyonunu yaptıklarına dikkati çekti. Bir yandan esnafın kalkınmasına destek olduklarını belirten Başkan Dündar, diğer yandan da geçmişin mirasını geleceğe taşıdıklarını vurguladı.

Özellikle Arkeopark ve Panorama Beylikte İmparatorluğa müzesinin Bursa için büyük önem taşıdığını söyledi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Dündar, toplantı sonunda gazetecilere Çarşamba Pazar Alanı ve Yer altı Katlı Otoparkı'nı gezdirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Dündar Hüseyin Dündar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title