Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

HAMİLE KADINA SALDIRIDAN TUTUKLANAN SERBEST (EK)1)MEHMET T.: SUÇSUZUMManisa'nın Turgutlu İlçesi'nde 4 aylık hamile, Ebru Tireli'ye parkta spor yaparken saldırdığı iddiasıyla gözaltına alınıp, üç gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Mehmet T.

HAMİLE KADINA SALDIRIDAN TUTUKLANAN SERBEST (EK)

1)MEHMET T.: SUÇSUZUM

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde 4 aylık hamile, Ebru Tireli'ye parkta spor yaparken saldırdığı iddiasıyla gözaltına alınıp, üç gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Mehmet T., avukatları Gürcan Tak ve Melike Ören Tak ile olayın yaşandığı Osman Gazi Parkı'nda açıklama yaptı. Kendisinin evden işe, işten eve giden biri olduğunu belirten Mehmet T., "Dostlarım beni bilir. Ben, bu suçu işlemedim. Bu suçla hiçbir alakam yok. Gözaltına alındığım ilk gün, olayın şokuyla bana sorulan 'Pişman mısınız' gibi sorulara cevap veremedim, vermek istemedim. Çünkü suçum yok. İşlemediğim bir suç için niye pişman olayım, ya da niye pişman olmayayım" dedi. Mehmet T., bir gazetecinin, "Neden gözaltına alındınız" sorusu üzerine ise "O konu hakkında birşey söylemeyeceğim. Dava süreci devam ediyor. Avukatlarımız o konuyla ilgileniyor. Soruşturma devam ediyor" dedi. Mehmet T.'nin avukatı Gürcan Tak, "Mehmet Bey'in lehine ortaya çıkan, Mehmet Bey'in beyanlarını doğrular nitelikteki deliller olması nedeniyle kendisi tahliye edildi. Bizim herhangi bir talebimiz veya tutukluluğa itirazımız sebebiyle değil. Ancak soruşturma devam ediyor. Hepimizin amacı, hepimizin dileği, canı gönülden dileği failin bir an önce yakalanması. Mehmet Bey'in de suçun mağduru olan Ebru Hanımefendi'nin de, Turgutlu halkının da, Türk toplumunun da rahat bir nefes alması. Temennimiz bu. Soruşturmayı titizlikle yürüten Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro personeline çok teşekkür ediyoruz. Aynı şekilde Cumhuriyet Başsavcılığı çok titiz bir şekilde yürütüyor soruşturmayı. Soruşturmanın selameti ve gizlilik esası sebebiyle de zarar gelmemesi, gerçek failin bir an önce yakalanması için çok fazla konuşmak istemiyoruz. Sadece Mehmet Bey kendisine haksız şekilde yöneltilen, linç kampanyasına dönüşen adeta bir haberler silsilesine cevaben kameralarınızın karşısına geçmeyi teklifini kabul etti" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Tahliye edilen Mehmet Tanrıbilen'in açıklaması

-Tanrıbilen'in avukatı Gürcan Tak'ın açıklaması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa),

12.12.2016 - Haber Kodu : 161212215

==========================================================

2)ARAÇLARI KARA SAPLANAN 5 KİŞİYİ JANDARMA KURTARDI

SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'nde yaylada araçlarının kara saplanması sonucu mahsur kalan 5 kişi jandarma ekiplerince kurtarıldı. Kısa metrajlı film çekimi için İstanbul'dan Pamukova'ya gelerek bin 100 rakımlı Ercova Yaylası'na çıkan 28 yaşındaki Hüseyin Alan, 31 yaşındaki Hüseyin Köken, 32 yaşındaki Olcay Dülger, 37 yaşındaki Sinan Güzel ve 23 yaşındaki Uğur Bak'ın bulunduğu iki araç yoğun kar yağışı nedeniyle kara saplandı. Tüm çabalarına rağmen araçların kardan çıkaramayan 5 kişiden biri telefonun çektiği bölgeden arkadaşını arayıp mahsur kaldıklarını söyledi. Arkadaşının Pamukova İlçe Jandarma Komutanlığı'nın telefonunu vermesi üzerine yayladaki kişi jandarmayı arayarak yardım istedi. 5 kişiyi kurtarmak için harekete geçen Pamukova İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle yaylaya kendi araçlarıyla ulaşamayınca, köylülerin de yardımı ile traktörle yaylaya ulaştı. Kara saplanan araçlar kardan kurtarıldı. Hüseyinli Mahallesi'ne getirilen 5 kişiye sıcak içecek ikramında bulunuldu. 5 kişi jandarma ve vatandaşlara teşekkür etti.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Kara saplanan araçarın çıkarılması

-Kurtarılan kişilerden görüntü

-Jandarma ekiplerinden görüntü

Haber: Kamera: İsmail ÇETİNTAŞ-SAKARYA/DHA)

=======================================================

YURTTA TERÖR TEPKİLERİ

************************

3)MANİSA'DAN TERÖRE TEPKİ

MANİSA'da, İstanbul'daki bombalı saldırılarda şehit olanlar anılıp, teröre tepki gösterildi. Emek Demokrasi ve Barış Platformu basın açıklaması yaparak terörü lanetlerken, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi, Merkez Efendi Devlet Hastanesi ve Manisa Devlet Hastanesi'nde de anma törenleri düzenlendi.

İstanbul'da Vodafone Arena yakınındaki patlamalarda hayatını kaybeden polis ve sivil vatandaşlar, Manisa'da anıldı. Çeşitli törenler ve eylemlerle Manisalılar teröre tepki gösterdi. Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi, CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi ve Manisa Devlet Hastanesi çalışanları da hayatını kaybeden sivil ve polisler için saygı duruşunda bulundu, dua etti. Merkez Efendi Devlet Hastanesi önündeki törene Sağlık- Sen Şube Başkanı Mustafa Irgat, Türk Sağlık- Sen Şube Başkanı Rıtvan Mutlu, Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Engin Yıldırım ve hastane çalışanları katıldı. Şehitler için saygı duruşunda bulunularak teröre tepki gösterildi.

"ARTIK YETER" DEDİLER

Manisa Emek Demokrasi ve Barış Platformu da, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanarak terörü lanetledi. Birçok sendika üyesi, sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin de katıldığı eylemde, teröre karşı "artık yeter" dedi. Platform adına konuşan Ali Gök, ülkenin geleceğinin bombalı saldırılarla belirlenmeye çalışıldığını belirtip, "PKK/TAK tarafından gerçekleştirilen, düşmanlığı, ayrıştırmayı derinleştiren bu katliam, halka, yaşam hakkımıza ve geleceğimize yönelik bir saldırıdır. Görevi başındaki emekçilerin, öğrencilerin, çocukların yani halkımızın düşlerini çalan her saldırı halk düşmanlığıdır. Ülkemizde ve bölge coğrafyamızda her geçen gün daha geniş bir alana yayılan terör, çatışma ve savaşın getirdiği, giderek yükselen şiddetin sonucu olan bu saldırıyı ve yaşam hakkına kast eden tüm saldırıları kınıyoruz" diye konuştu .Grup bir süre terör karşıtı sloganlar attıktan sonra dağıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Emek Demokrasi ve Barış Platformu'nun görüntü

-Manisa Emek Demokrasi ve Barış Platformu adına Ali Gök'ün basın açıklaması

-Slogan atılması

-Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Nermin UÇTU / MANİSA,

12.12.2016 - Haber Kodu : 161212216

==============================================

4)TEKİRDAĞ'DA TERÖRE TEPKİ MİTİNGİ

TEKİRDAĞ'da İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısı, 'Tek yürek, tek bilek, tek Türkiye' adıyla yağmur altında düzenlenen mitingle lanetlendi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Bu ülkeyi de hainlere böldürmeyiz. Artık bütün siyasilerimiz birleşsin, söz konusu vatandır" dedi.

İstanbul Beşiktaş'ta terör örgütü PKK'nın 36'sı poli44 kişinin şehit olduğu ve 155 kişinin yaralandığı iki ayrı bombalı saldırısı Tekirdağ'da Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Tek yürek, tek bilek, tek Türkiye' adı altında düzenlenen mitingle kınandı. Bedesten Meydanı'nda yağmur altında gerçekleşen mitinge ellerinde Türk bayraklarıyla yaklaşık bin kişi katıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ",Güvenlik güçlerimize karşı yapılan bu hain saldırı tüm ülke olarak hepimizi derinden yaraladı. Terör denilen bu belaya asla ve asla taviz vermeyeceğiz. Nasıl ki bu ülke, bu millet 15 Temmuz döneminde dinci terör örgütüne karşı durdu, bu hainlere de karşı durmasını ve haddini bildirmesini bilecektir. Biz büyüklüğümüzü 'ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum' diyen büyük önderimizin gücünden alıyoruz. Biz Çanakkale'de 250 bin şehit verdik, Kıbrıs'ta 40 bin şehit verdik. Bu ülkeyi de hainlere böldürmeyiz. Artık bütün siyasilerimiz birleşsin, söz konusu vatandır" dedi. Tekirdağ merkez Süleymanpaşa İlçesi Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise terörü lanetlemekten öte bir şeyler yapılması gerektiğini belirterek, "Bugün gerçekten sözün bittiği bir noktaya ülke olarak gelmiş bulunmaktayız. Her gün canımız yanıyor ama biz terörü lanetlemekten başka bir şey yapamıyoruz. Artık lanetlemekten öte bir şeyler yapma zamanımız gelmiştir. Siyaseti de, ekonomiyi de bir kenara bırakmak ve her gün canlarımıza mal olan terör belasına son vermek zorundayız. Enerji köprüsü üzerinde çıkarları olanlar, bu ülke üzerinde hesap yapanlar, terörü maşa olarak kullananlar benim umurumda değil. Kaybettiğimiz evlatlarımız bir daha geri gelmeyecek. Artık daha fazla can yitip gitmesin, artık evlatlarımız, kardeşlerimiz rahatça sokaklarda yürüyebilsin istiyorum. Her ne olursa olsun, kan dökenler, terörden medet umanlar bilmelidir ki bizim İstiklal Marşımız bize ilk sözcüğünde korkmamayı emrediyor. Biz asla korkmuyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

-Meydanda toplanan kalabalık

-Açılan dövizler

-Kadir Albayrak'ın konuşması

-Yağan yağmur

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,

12.12.2016 - Haber Kodu : 161212221

==================================================

5)EDİRNE'DE ÜLKÜCÜLER ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜDÜ

EDİRNE'de Ülkü Ocakları'na üye yaklaşık 500 kişi, İstanbul'daki terör saldırısını düzenledikleri yürüyüşle protesto etti. Edirne Ülkü Ocaklarına üye yaklaşık 500 kişilik kalabalık, trafiğe kapatılan Atatürk Bulvarı üzerinde toplandı. Ellerinde Türk bayraklarıyla yaklaşık 3 kilometre yürüyen grup, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' ve 'Polise uzanan eller kırılır' sloganları attı. Atatürk Anıtı'na kadar gelen grup saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu.

Kalabalık adına konuşan Edirne Ülkü Ocakları Başkanı Taner Albayrak, terörü lanetlediklerini ifade ederek, "İstanbul'da yapılan bombalı saldırıyı lanetlemek üzere yürüdük. Bugün Edirne sokaklarında hainlere net bir şekilde şu mesajı vermiş bulunuyoruz. Biz teröre, teröriste, vatan hainlerine asla boyun eğmeyeceğiz. Yer yarılsa, gök yıkılsa, oksijen yerine barut koklasak, ciğerlerimize kan kokusunu çeksek de vatanımızdan bir karış toprak, istikbalimizden zerrece ödün vermeyeceğiz" dedi.Yürüyüşe Ak Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım, Türk Sağlık-Sen Edirne Şube Başkanı Ali Kanpolat ve vatandaşlarda destek verirken, kalabalık okudukları ülkücüsü andından sonra dağıldı. Yürüyüş boyunda Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri de cadde üzerinden güvenlik tedbiri aldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Kalabalık kortej gelişi

-Slogan atmaları

-Kortejden detay

-Kortej yukardan

-Kortej Selimiye Camii önünden geçmeleri

-Kortej Atatürk Anıtına gelişleri

-Şehitler için saygı duruşu

-İstiklal Marşı okunması

-Taner Albayrak konuşması

-Ülkücülerin ant içmesi

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY /EDİRNE,

12.12.2016 - Haber Kodu : 161212220

===================================================

6)ÇANAKKALE'DE TERÖRE KARŞI TEK VÜCUT OLDU

Çanakkale'de AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla İstanbul Beşiktaş'taki Türkiye'yi yasa boğan bombalı terör saldırısı protesto edildi. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Çanakkale Dardanelspor takımlarının taraftarları da İskele Meydanı'nda toplanarak terörü lanetleyip, yürüdü. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi, "Şehitler Ölmez, Vatandan Bölünmez", "Her Türk Asker Doğar" ve "Ne Mutlu Türküm Diyene" sloganları atıp, ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüşe geçti.

Kalabalık, Truva Atı önüne kadar yürüdü. Burada Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde üç siyasi parti tarafından imzalanan basın bildirisini okundu. Ardından Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü'ne yürüyen kalabalık, burada saygı duruşunda bulunup. hepbir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu.

Öte yandan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Çanakkale Dardanelspor takımlarının taraftarları da İskele Meydanı'nda toplanarak terörü lanetledi. Grup daha sonra Kordon Boyu'nda bulunan Truva Atı'na yürüdü. Grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Atatürk Anıtı'ndaki kalabalık gruptan görüntü

-Slogan atılmasından görüntü

-Yürüyüşten görüntü

-Mecliste üç siyasi partinin imzaladığı bildirinin okunmasından görüntü

-Emniyet Müdürlüğü önüne gelen gruptan görüntü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

12.12.2016 - Haber Kodu : 161212219

======================================================================================

7)GÜMÜŞHANE'DE TERÖRE TEPKİ EYLEMİ

Gümüşhane'de, İstanbul Beşiktaş'ta yaşanan terör olayına tepki için binlerce kişinin katılımıyla eylem gerçekleştirildi.

GÜMÜŞHANE TERÖRE KARŞI TEK SES, TEK YÜREK

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası'nın (GTSO) koordinasyonunda düzenlenen 'Gümüşhane teröre karşı tek ses, tek yürek' yürüyüşü Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, parti temsilcileri, GTSO Başkanı İsmail Akçay, ilçe ve belde belediye başkanları, sendikalar, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların katılımıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünden başladı. Türk bayrakları ve pankartlarla yürüyün gruba Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri de destek verdi. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Vatan sana canım feda', 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Yurduma uzanan eller kırılsın', 'Şehidim hakkını helal et bize' ve 'Çıkarın şu idamı asalım köpekleri' sloganları ile devam eden yürüyüş, Emniyet Müdürlüğü binası önünde sona erdi.

HEP BİRLİKTE GÜMÜŞHANEYİZ, HEP BİRLİKTE TÜRKİYE'YİZ

Burada kalabalığa hitap eden ve konuşmasına, "Hep birlikte Gümüşhane'yiz, hep birlikte Türkiye'yizö diyerek başlayan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, İstanbul'da hain saldırının polislere değil Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve yüce Türk milletine yapıldığını belirterek şunları söyledi:

"Bu it sürüleri döktükleri kanda boğulacak. Bu tür eylemlerle bizleri korkutacaklarını zanneden bu alçaklar Türk milletinin geçmişinden habersiz. Bu millet tarihte nice hain saldırılara göğüs germiş, kökü artık nerede olduğu belli olan maşalara gereken cevabı vermiştir, vermeye de devam edecektir. Bu kan emici soysuzların gerek iç, gerekse dış destekçileri şunu iyi bilmelidir ki bu millet tarihi süreç içerisinde nice zalimleri gerektiği şekilde cezalandırmıştır. Bunları da cezalandıracak kudret ve kuvvete sahiptir. Bu tür hain saldırılar karşısında milletimizin daha içtenlikle ve samimi bir şekilde kenetleneceğine olan inancımızı yüksek sesle haykırmak istiyoruz. Sesimizi bütün vatan hainleri, onların iç ve dış destekçileri duysun istiyoruz. Hiçbir kutsalı tanımayan bu vatan ve millet düşmanları bu milletin birliğine, dirliğine kastetmeye çalışırken kendilerinin kime hizmet ettiğini bilmeyecek kadar ahmak olduklarının farkında değiller mi? Bu tür kalleşçe saldırılar bu milletin bir olmasını, iri olmasını, diri olmasını ve dimdik ayakta olmasını engelleyemez. Gümüşhane de yaşayan bütün vatandaşlar olarak bu tür hain eylemlere asla geçit vermeyeceğiz. Türk milleti olarak bayrağımızı, vatanımızı, milletimizi canı pahasına savunan güvenlik güçlerimizin her zaman yanlarında olacağımızı bütün dünya duysun"

15 TEMMUZ DARBESİNİ MEZARA GÖMDÜĞÜMÜZ GİBİ TERÖRİSTLERİ DE MEZARA GÖMECEĞİZ

Geçmişte defalarca canlı bomba eylemlerine girişen ve masum insanları katleden PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi kanlı terör örgütleri ve uzantılarının gerekli cevabı misliyle alacaklarını, Türk Milletinin güçlü iradesi altında ezilerek yaptıklarına pişman olacaklarını dile getiren Akçay, "Milletimizin ayranı kabarmış, bıçak kemiğe dayanmıştır. Devletimiz ve emniyet güçlerimiz gerekeni yapacaklardır. Bizlerde Gümüşhane olarak devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu hep beraber haykırıyoruz. 15 Temmuz darbesini mezara gömdüğümüz gibi, bütün teröristleri de mezara gömeceğiz. Bütün dünya duysun! Yüce milletimizin başı sağolsunö diyerek konuşmasını noktaladı.

Valisi Okay Memiş de, İstanbul'da ki hain saldırı sonucu şehit olan 36'sı polis 44 vatandaşa Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Vali Memiş, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak ne yazık ki adı konulmamış bu terör örgütleriyle bir taşeron savaşı içerisindeyiz. PKK terör örgütüyle, eli kanlı DHKP-C'si ile, FETÖ'süyle, İŞİD'i ile, DEAŞ'ı ile, belki de dünyadaki en kanlı terör örgütleriyle devletimiz, milletimizle beraber büyük bir mücadele örneği göstermektedir. Bir ölürüz bin dirilirizö dedi. Terör örgütlerinin çırpınmalarının fayda etmeyeceğini vurgulayan Vali Memiş, "Bu mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz ve asla taviz vermeyeceğiz. Devlet, hukuk içerisinde kalarak bu mücadeleyi sizin desteğinizle sonuna kadar yürütecek ve Allah'ın izniyle başarılı olacaktırö dedi, yürüyüş için katılanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından GTSO Başkanı Akçay tarafından polis memurlarına buket, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar'a Türk bayrağı hediye edildi. Etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Ercan Aksu'nun yaptırdığı duayla son buldu.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Yürüyüşten görüntüler

-Yapılan konuşmalar

-Detaylar

Haber-Kamera: Gümüşhane,

13.12.2016 - Haber Kodu : 161213006

======================================================================

8)VALİ YARDIMCISINDAN TERÖR ÇIKIŞI

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Çiçekleri Soldurmayalım Projesi'nin sertifika töreninde konuşan Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, "Tasmalı köpekler, bazı terör olaylarıyla Türkiye'nin hamleler yapmasını engellemeye çalışıyor" dedi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün risk altındaki çocukların, suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunması, mesleki beceri ve iş imkanı verilerek topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılması amacıyla başlattığı 'Çiçekleri Soldurmayalım' projesi meyvelerini vermeye başladı. Çocuk Şube Müdürlüğü'nün dezavantajlı çocuklar içerisinden mesleğe uygun olanların seçimi sonrası oluşturduğu gruba yönelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki atölyede, 'fayans, seramik ve karo döşemecisi' mesleki eğitim kursunu tamamlayan öğrenciler sertifikalarını aldı.

Sertifika törenine katılan Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, İstanbul'daki terör eylemenin canlarını yaktığını söyledi. Anadolu'da bazı köylerde tavukların fazla uzaklaşmaması için ayaklarına eski terlik bağlandığını belirten Ece, bu yöntemle tavukların bulunduğu alandan uzaklaşmamasının sağlandığını kaydetti. Vali Yardımcısı Ece terör örgütünü kast ederek, "Tasmalı köpekler bazı terör olaylarıyla Türkiye'nin hamleler yapmasını engellemeye çalışıyor. Ama burada örneğini gördüğümüz gibi bir yandan genel idare, bir yandan yerel idare ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir arada olursak bizi kimse 'terlikli tavuk' yerine koyamaz. Allah'ın izniyle biz uluslararası yarışımızı layıkıyla yaparız" dedi.

239 GENÇ MESLEK EDİNDİ

Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da imeceyle yürütülen projenin insana yapılan bir yatırım olduğunu söyledi. 239 gencin kurs kapsamında meslek edindiğini açıklayan Uzunkaya, gençlerin kendilerine verilen bu değeri boşa çıkarmayacaklarına inandığını kaydetti. Gençlerin her türlü suça ve suç alanına açık olduğunu anlatan Uzunkaya, "Çocukları topluma kazandırmakta eksik kaldığımızda birbirleri onları sömürür ve suça iter. Çocuklarımıza, gençlerimize sahip çıkmalıyız" dedi.

YENİ KURSLAR AÇILDI

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere ise risk altında bulunan çocuklara verilecek eğitimin geleceğe ışık olacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan öğrenciler sertifikalarını aldı. Protokol üyeleri yeni açılan aşçı yardımcısı, konaklama ve seyahat hizmetleri ön büro elemanı, pastacı yardımcısı ile saç bakımı ve yapımı kursunun kurdelesi kesti.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

İstiklal marşı

Tören alanından detay görüntüler

İl Eemniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın konuşması

Vali yardImcısı Hüseyin Ece'nin konuşması

Belge alan çocukların görüntüsü

Toplu görüntü

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

12.12.2016 - Haber Kodu : 161212222

=================================================================

9)MARMARİSLİ ESNAFLARDAN TÜRK BAYRAĞI VE ETEKLİ TERÖR EYLEMİ EYLEM

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, terör saldılarına tepki için yağmur altında yaklaşık 1 saat sessiz eylem yapan Ahmet Yılmaz ve Ersin Tayfur, Türk bayrağı açtı, yanlarında getirdikleri eteği çıkarıp "Vatan hainlerine Türk milleti bu eteği giydirecek" dedi.

İstanbul Beşiktaş'taki bombalı terör saldırısına lanet ve polise destek için Marmaris'te esnaf olan Ahmet Yılmaz ve Ersin Tayfur, bugün saat 18.30'da Kordon Caddesi'nde bulunan Atatürk Anıtı önünde eylem yaptı. Ellerinde Türk bayrağı ve etek ile gelen Yılmaz ve Tayfur, yağmur altında sessizce bir saat bekledi. Türk bayrağı açan iki esnaf, "Vatan hainlerine Türk Milleti bu eteği giydirecek" dedi. Ahmet Yılmaz, terörün ancak idam yasasının yeniden getirilmesiyle çözülebileceğini söyledi. Ersin Tayfur ise, Beşiktaş'taki saldırı için Türk milletine başsağlığı diledi.

İki esnaf açıklama sonrası Atatürk Caddesi'nde nöbet tutan trafik polislerinin yanına giderek başsağlığı diledi, onlarla beraber yağmur altında bekledi.GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Atatürk Anıtı önündeki esnaflardan genel görüntü

Ahmet Yılmaz röportajı

Ersin Tayfur röportajı

İki esnafın polisin yanına giderek başsağlığı dilemesi ve beklemesi

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

===================================================

10)TERÖRE TEPKİ GÖSTEREN TARAFTARLARDAN POLİSE KARANFİL

DENİZLİ'de Beşiktaşlılar Derneği, İstanbul'daki Beşiktaş Bursaspor maçının ardından düzenlenen bombalı terör saldırısına tepki göstermek için terörü protesto eylemi düzenledi. Eylem sırasında taraftar grupları güvenlik önlemleri alan polislere karanfil vererek başsağlığı diledi.

Denizli Beşiktaşlılar Derneği, İstanbul'daki Vodafone Arena'da oynanan Beşiktaş Bursaspor maçı sonrası polise yönelik düzenlenen bombalı terör saldırısının ardından bugün saat 19.00'da bir araya gelerek yaptığı basın açıklamasıyla teröre tepki gösterdi. Denizli Beşiktaşlılar Derneği'ne Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor, Bursaspor ve diğer taraftar grupları da katılarak destek verdi.

Delikliçınar Meydanı'ndaki Büyükşehir belediyesi önünde toplanan taraftarlar "Polise uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Türk'üz Türkçüyüz Atatürkçüyüz" sloganları atarak teröre tepkilerini dile getirdi. Denizli Beşiktaşlılar Derneği Basın Sözcüsü Hasan Ozan Orpak, yapılan saldırının ülkeyi derin bir üzüntüye boğduğunu, teröre karşı tek ses olmak ve yaşanan kayıpları unutturmamak için bir araya geldiklerini belirtti. Orpak, yaşanan saldırının ilk olmadığını ancak son olması için çağrı yaptıklarını belirterek, "Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve kardeşçe yaşamak için bugün burada farklı renklere gönül vermiş birçok taraftar grupları olarak kardeşliğimizi kimse yıkamayacak. Patlamada yaşamını yitiren tüm kardeşlerimizi kalbimize gömdük. Şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız" dedi.

Basın açıklamasının ardından Delikliçınar Meydanı'nda güvenlik önlemleri alan polislerin yanına giden taraftarlar, ellerindeki karanfilleri polis memurlarına vererek başsağlığı diledi. Bir süre teröre karşı slogan atan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------

Gruptan görüntü

Hasan Ozan Orpak'ın basın açıklaması

Taraftarların polislere karanfil vermesi

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

=====================================================

11)SPOR PROGRAMLARINI POLİS ÜNİFORMALARIYLA SUNDULAR

Sivas'ta uydu üzerinden yerel yayın yapan televizyon kanallarının spor programcıları, İstanbul Beşiktaş'taki bombalı terör saldırısını kınamak ve polise destek olmak amacıyla programlarını çevik kuvvet polislerinin üniformasıyla sundu.

Kentte yayın yapan Sivas Radyo Televizyonu (SRT), Vizyon 58 ve Kanal 58 televizyonlarının spor programı sunucuları ile bazı program konukları, Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan maçın ardından gerçekleştirilen bombalı saldırıda 36 polis ve 8 sivil olmak üzere 44 kişinin hayatını kaybetmesine tepki gösterdi. Polise destek olmak için yayına çevik kuvvet polislerinin üniformasıyla çıkan program sunucuları ve konuklar, bombalı saldırıyı kınayarak şehitlere Allah'tan rahmet yaralılara ise acil şifalar diledi. SRT'de yayınlanan Spor Günlüğü programının sunucusu Ali Yavuz, "Bu programda futbol konuşmak, golleri anlatmak pekte hoş olmayacak. Çünkü Beşiktaş-Bursa maçının ardından gönüllerimiz yandı. Tüm Türkiye'nin başı sağolsun. Bu olaya karışan terörist grupları Allah kahretsin. Söylenecek çok ağır kelimeler var ama bu kelimeleri sarf etmemek için kendimi zor tutuyorum. Ama metaneti elden bırakmadan, bu ülkeyi bir kaç çapulcuya bırakmayacağımızın da bilinmesini istiyorum." dedi. Futbol analiz programının sunucusu Abdullah Yiğit ise, "2 gün önce yaşanan saldırının anısına bugün şanlı polisimizin üniformasıyla karşınızdayız. Burada mesajımız çok açık, biz polisimizin yanındayız, devletimizin yanındayız, biz ay yıldızlı bayrağımızın yanındayız. Biz polisimize, askerimize dünden daha çok bağlıyız." dedi. Spor aktif programının sunucu Mustafa Ateş de, programa çok üzgün çıktıklarını belirterek, "İçimiz kan ağlıyor. Ama bu hainlere, Türkiye düşmanlarına karşı dimdik duracağız. Birlikte olmaya devam edeceğiz. İnşallah bu saldırı son olur." dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Programlardan görüntüler

-Polis kıyafetli sunucu ve konuklar

-Olayla ilgili konuşmaları

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

=====================================================

12)ÇEKİCİLERDEN TERÖRE LANET EYLEMİ

İZMİR'in Buca İlçesi'nde toplanan çekiciler, İstanbul Vodafone Arena Stadı yakınlarında düzenlenen bombalı terör saldırısını protesto etti. Yaklaşık 50 çekici aracıyla gerçekleştirilen eylem, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki sürüşten sonra Karşıyaka da son buldu.

Homeros Bulvarı'nda bugün saat 21.00 da toplanan çekiciler teröre lanet eylemi yaptı. Yaklaşık 50 çekici aracı ve 100 personelin katıldığı eylemde, Homeros Bulvarı'ndan hareket eden konvoy Alsancak Semti'nden geçerek Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda eylemlerine devam etti. Türk bayrakları asılmış çekicileri gören diğer sürücüler kornalarına basarak eyleme destek verdi. Grup adına konuşan Hakan Baltacı, "Değerli emniyet mensuplarımız için, orada yaralanan kardeşlerimizi için, analarımız için, bacılarımız için bugün burada toplandık. Bir sürü şehidimiz var, bir sürü yaralılarımız var. Canımız yanıyor, içimiz yanıyor. Böyle bir şeyi lanetliyoruz, kınıyoruz. Allah belalarını versin bunların. Ezanlarımız dinmeyecek, bayraklarımız inmeyecek" dedi. Eylem, çekicilerin yaptığı teröre lanet sürüşünün ardından Karşıyaka da son buldu.

Görüntü Dökümü:

-----------

Çekicilerden görüntü

Araçlardan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY / İZMİR,

================================

Denizli'de FETÖ/PDY davaları Tavas Çatı Yapılanması'yla başladı(2)

13)İFADE VEREN 2'Sİ TUTUKLU 6 SANIK, ÖRGÜT ÜYELİĞİNİ KABUL ETMEDİ

Denizli'de 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sabah saatlerinde başlayan FETÖ/PDY Tavas Çatı davasının duruşması ilk günde sabah 09.00'da başlayıp, akşam saat 18.00 bitti, dava yarına ertelendi. Davanın ilk gününde 2'si tutuklu toplam 6 sanığın savunması alınabildi. Sanıklar ifadelerinde, himmet parası adı altında örgüte para vermediklerini ve FETÖ/PDY üyesi oldukları iddialarını kabul etmedi. Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'nde duruşma salonuna çevrilen 2. Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonunda öğleden sonraki bölümde, Mahkeme başkanı Ünal Yalçınkaya 96 sayfalık iddianameyi okunmaya başladı. İddianamenin okunması yaklaşık 2.5 saat sürdü. İddianamenin bir bölümünü Mahkeme Başkanı Yalçınkaya okurken, diğer bölümlerini ise üyeler okudu. İddianamenin okunmasının ardından sanıkların savunmasına geçildi. İlk olarak FETÖ/PDY örgütünde ikinci isim olan ve Amerika İmamı olarak da bilenen İsmail Büyükçelebi'nin amcaoğlu Ali Büyükçelebi'nin savunması, hastalığı nedeniyle öne çekildi. Savunması alınan Ali Büyükçelebi, örgüt üyesi olmadığını, akrabası İsmail Büyükçelebi'yle çocukluğunun birlikte geçtiğini, en son 2009 yılında bir cenaze için geldiği sırada görüştüğünü söyledi. Ardından tutuksuz yargılanan Kadir Davulcu, Mümtaz Faik Doğan ve Abdullah Cibişoğlu ile tutuklu yargılanan Salih Demiray ve Adil Kınlı'nın savunmaları alındı. Sanıklar ifadelerinde, örgüt üyesi oldukları iddialarını kabul etmedi. Saat 18.00'e kadar süren duruşma sonunda mahkeme heyeti davayı yarına erteledi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Cezaevi araçlarının ayrılmasından görüntü

Polislerden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

12.12.2016 - Haber Kodu : 161212243

========================================================

14)AYDIN'DA HASTANE YARIM SAATLİĞİNE KARANTİNAYA ALINDI

AYDIN'nın Germencik İlçesi'nde kimyasal madde yüklü kamyonun savrulması sonucu yola düşen formaldehit adlı havuz temizleme maddesini soluyan 3 temizlik işçisi ile 3 ambulans görevlisi, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'nde yarım saatliğine karantina önlemleri alınmasına neden oldu.

Olay, Germencik otoyol gişeleri önünde bugün saat: 20.00 sıralarında meydana geldi. Plakası belirlenemeyen seyir halindeki bir kamyondan formaldehit adlı kimyasal madde düştü. Yolu temizlemek için gelen 3 temizlik işçisi, kimyasal maddeden sızan kokuyu soluyunca durumdan şüphelenerek durumu sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, formaldehit zehirlenmesi şüphesiyle işçilere ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. 3 ambulans görevlisinin de kimyasal maddeyi soluması üzerine Atatürk Devlet Hastanesi'ne gelen ambulans çalışanları ve işçiler KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer Tehdit) Arındırma Ünitesi'nde tedavi altına alındı. Hastanede karantina amaçlı turuncu kod sinyali verilirken, solunum dezenfeksiyonundan geçen 3 işçiyle 3 ambulans görevlisinin sağlık durumunun iyi olduğu fakat tedbir amaçlı olarak müşahede altında tutulacağı öğrenildi. Turuncu kod sinyaline yarım saatin ardından son verildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Hastaneden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Cem ULUCAN / AYDIN,

================================

ORGANLARIYLA ÜÇ HASTAYA UMUT OLDU

Bursa'da geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 68 yaşındaki Ertuğrul Muhsin U.'nun karaciğer ve böbrekleri organ nakli bekleyen üç hastaya umut oldu.

Evinde geçirdiği beyin kanaması sonucu iki gün önce kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi'nde tedavisi devam eden 68 yaşındaki Ertuğrul Muhsin U.'nun beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin organlarının bağışlanmasını istediği Ertuğrul Muhsin U.'nun karaciğer ve böbrekleri yapılan ameliyat ile alındı. Karaciğerin Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, bir böbreğin özel bir hastanede tedavi gören bir hastaya nakledilecek. Diğer böbrek ise uygun eşleşmeler sonucu tedavi gören bir başka hastaya nakledileceği öğrenildi.

Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü ve Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Timur Didinen, 2016 yılında bugün 30'uncu donör organizasyonunu olduğunu belirterek bu bağışlarla yıl içinde 90 kişi hayata bağlanmış oldu diye konuştu.

Ertuğrul Muhsin U'nun damadı Faruk Sarı ise "Organ nakledilecekler bu gece çok mutlu olacak. Onlara bir umut ışığı olacak. İnşallah fayda görürler. Bizim için zor bir gece ama inşallah onlar için her şey çok güzel olur" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Organ kutularının getirilmesi

Ameliyathane önünden görüntü

Timur Didinen ile röportaj

Faruk Sarı ile Röportaj

BOYUT: 61.2 SÜRE: 1 dakika 29 saniye

Hüseyin TÜCCAR/ BURSA,

=====================================================

15)DERSİMİZ KAYAK

ERZURUM'daki Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nin 2'nci sınıf öğrencilerine Palandöken Kış Sporları Merkezi'nde kayak dersi veriliyor. Deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken'in 2 bin 400 rakımındaki Polat Erzurum Resort Otelin pistlerinde profesyonel kayakçı 5 öğretim üyesi eşliğinde kayak dersi alan 400 öğrenci, çok şanslı olduklarını söyledi. Spor Bilimlerinden mezun olan her öğrencinin kayağı öğrendiğini belirten kayak öğretmenleri, "Yılda 500 öğrenciye kayağı öğrentiyoruz" dediler.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Kayak dersi alan öğrenciler

-Düşen öğrenciler

-Dilan Ogu ile röp.

-Kayak yapan öğrenciler

Haber: Turgay İPEK - Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM,

====================================

16)KARS'IN GURUR OLDU

Karslı Milli Boksör Tuğrulhan Erdemir, 17 yaşında Dünya Şampiyonu olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenen Dünya Gençler Boks Şampiyonası'nda Rus rakibini yereke altın madalya kazanarak ikinci kez dünya şampiyonu olan Tuğrulhan Erdemir, böyle bir günde Milli Marşımızı okutmanın sevinci içinde. Babası Yakup Erdemir'in yönlendirmesiyle 7 yaşında boksa başlayan milli boksör Tuğrulhan Erdemir, kısa sürede kendini geliştirip rakiplerine ringi dar etti.

Mili takım ile gittiği uluslararası müsabakalarda da dereceyle dönen milli boksör, yaklaşık 10 yıldır severek yaptığı boksta 6 kez Türkiye şampiyonu, 2 kez Avrupa ikincisi, 2 kez dünya şampiyonu oldu. Bundan sonraki süreçte unvanını koruyup 2020'de Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenecek olimpiyatlarda altın madalya kazanmayı hedefleyen Erdemir, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Zirveyi korumanın zirveye ulaşmaktan çok daha zor olduğunu ifade eden Tuğrulhan Erdemir, bunun için var gücüyle çalıştığını belirtti. Dünya şampiyonu olarak Türk Milli Marşı'nı Rusya'da okutmanın muhteyem bir duygu olduğunu ifade eden Erdeir, "2013 yılında Avrupa ikinciliğim var, rakibimden üstün mücadele ettiğim halde bu maçı bana vermediler. Katıldığım müsabakaların büyük bir bölümünden dereceyle döndüm. 2015 yılında yeniden Avrupa ikinciliğine ulaştım. Aynı yıl Yıldızlar Dünya Şampiyonası'nda Kübalı, Rus ve İrlandalı rakiplerimi yenip şampiyon oldum. Rusya'da milli marşımızı okutup, bayrağı göndere çektirttim. O anlarda hocalarım ağlıyordu bu inanılmaz bir gurur ve inanılmaz bir mutluluktu" diye konuştu

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Tuğrulhanın antrenmana hazırlanışı

-Isınma hareketleri

-Boks eldivenlerini takışı ve ringe çıkışı

-Boks hocası kıvanç buru nezaretinde antrenman görüntüleri

-Antrenman müsabakası

-Tuğrulhan Erdemir ile röp

Haber-Kamera: KARS,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beşiktaş İstanbul Politika Güncel Haberler

title