Haberler

Burası Macera Sevenler İçin Yapıldı

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan macera park vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Macera Park'ın her yönüyle muhteşem bir alan olduğunu ifade ederek, "Survivor filmlerini çekmek için dünyanın öbür uçuna gitmeye artık gerek yok" dedi.

Çocuklar ve büyükler için eğlenceli bir mekan yaptıklarını işarete den Güzelbey, "Biz bunun bir benzerini Avusturya dağlarında görmüştük. Ondan hiç farkı olmayan hatta ondan daha muhteşem bir tesisi Gaziantep'e kazandırdık. Survivor filmlerini çekmek için dünyanın öbür ucuna gitmeye artık gerek yok. Gelin Gaziantep'e hem bu filmleri çekin hem de kayak yapın. Hem bilim merkezini, botanik parkı gezin, bir de bizim lezzetli yemeklerimizin, kebaplarımızın üstüne de tatlılarımızın tadına bakın. Bu herhalde vazgeçilmez tutku olacaktır. Tüm macera sevenleri Gaziantep'e ve dolayısıyla bu parka gelmelerini istiyorum. Bu vesile ile ben bu tesiste emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Başpınar Bölge Trafik arkasında 2009 yılında 18 bin metrekare alan üzerinde gerçekleştirilen Erikçe Park Orman Sosyal Donatı alanı, 2010 yılı Temmuz ayında başlayan çevre düzenlemesi, uygulamaları, yürüme yolları, seyir teras çalışmaları ile toplamda 300 bin metrekareye çıkarıldı.

100 mangal ve 170 pergola, engellilerin de kullanabilecekleri 8 tuvalet ile 20 ayrı noktada tezgahlı lavabo, 2 büfe, 1 mescidin yer aldığı çalışma kapsamında ayrıca çevre düzenlemesi yapılmış 140 bin metrekarelik alan, yürüme yolu, araç parkı, seyir terasları da Erikçe Kent Ormanda vatandaşların hizmetine sunuldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Asım Güzelbey Avusturya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title