Haberler

Bulgaristan'daki Cuma Camisi'ne Yapılan Saldırı

Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu, saldırıyı kınadı.

Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu (BGF), Müslümanlara ait vakıf mallarının iade edilmesine karşı Bulgaristan'ın Filibe kentinde düzenlenen gösteride Cuma Camisi'ne yapılan saldırıyı kınadı.

BGF Genel Başkanı Yüksel Özkan imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Cuma Camisi'ne, taş, şişe ve sis bombalarıyla saldırıldığı hatırlatıldı.

Olay nedeniyle camide hasar oluştuğu belirtilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

" Bulgaristan'da ortaya çıkan bu ırkçı atmosfer, Müslümanlarda manevi tahribata yol açmış ve tedirginlik yaratmıştır. Söz konusu kalabalık, camiye saldırmadan önce  Bulgaristan Müslümanlarına ait vakıf mallarına ilişkin davanın görüldüğü mahkeme önünde gösteri düzenlemiş, Türk aleyhtarı sloganlar attıktan sonra Filibe Başkonsolosluğumuza yürümüştür. Müslümanlar başkasına ait olan malları değil, komünizm döneminde gasbedilen kendilerine ait malları hukuk yoluyla talep etmektedir. Mahkemenin de dünkü duruşmadan sonra bir ay içinde karar vereceğini açıklaması bir o kadar düşündürücüdür. Provokasyon kokan bu saldırıların en çok Avrupa Birliği (AB) üyesi Bulgaristan'a zarar verdiğini düşünmeyenler unutmamalıdır ki yüzyıllardır o topraklarda ülkelerinin birer sadık vatandaşı gibi yaşayan ve üreten Türk ve Müslümanlar, o ülkede demokrasinin en önemli güvencesi ve teminatı olmuştur."

Açıklamada, başta Bulgaristan yetkilileri olmak üzere sağ duyulu ülke vatandaşlarının bu saldırıya sessiz kalmayarak toplumsal barış, hoşgörü ve adaletin sağlanması konusunda taraf olacağının umulduğunu duyuruldu.

BGF'nin, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözünü rehber edinen bir sivil toplum örgütü olduğu kaydedilen açıklamada, "BGF olarak yapılan saldırıları kınıyor, Federasyonumuzun Balkan Türklerinin ve Müslümanların anayasal haklarının savunulması konusunda her zaman taraf olduğunu vurguluyoruz" ifadesi kullanıldı. - Bursa

Kaynak: AA / Güncel

Yüksel Özkan Bulgaristan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title