Haberler

Boko Haram saldırılarından kaçan Nijeryalılar Çad'a sığınıyor -

Boko Haram militanlarının saldırılarından kaçan yaklaşık bin Nijeryalının Çad'a sığındığı bildirildi.

Boko Haram militanlarının saldırılarından kaçan yaklaşık bin Nijeryalının Çad'a sığındığı bildirildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde yapılan basın toplantısında konuşan BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Ariane Rummery, Boko Haram militanları tarafından köylerine saldırılan ve evleri yakılan Nijeryalıların Çad'a geçtiğini belirtti.

Saldırının Nijerya'nın Borno bölgesine bağlı Kolikolia şehrinde gerçekleştirildiğini anlatan Rummery, yaklaşık bin kişiden oluşan grubun daha çok kadın ve çocuklardan oluştuğunu ve gıda, su, barınacak yer ve tıbbi yardım malzemesine ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Çad hükümetinin çağrısı üzerine, BMMYK'nın sığınmacıları sınırdan 30 kilometre uzaklıktaki Ngouboua'da daha güvenli bir bölgeye taşımayı planladığını ifade eden Rummery, taşıma faaliyetinin Çad hükümeti tarafından sağlanacak helikopterlerle yarın gerçekleştirilmesinin planlandığını kaydetti.

BMMYK ve BM'ye bağlı diğer insani yardım kuruluşlarının sığınmacıların bulunduğu bölgeye yardım paketleri gönderdiklerini belirten Rummery, BMMYK'nın durumu yakından takip edebilmek için Çad'da bir ofis açacağını da bildirdi.

-BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ariane Rummery

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Nijerya Borno Çad Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title