Haberler

Bakan Zeybekci, Rus Milli Günü Resepsiyonu'na Katıldı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Türkiye ile Rusya bir birinin rakibi olamaz çünkü Rusya ve Türkiye birbirini tamamlayan ülkeler" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye ile Rusya bir birinin rakibi olamaz çünkü Rusya ve Türkiye birbirini tamamlayan ülkeler" dedi.

Rusya Federasyonu Ulusal Gün Resepsiyonu, Rusya'nın Ankara Maslahatgüzarı Sergey Panov'un ev sahipliğinde ülkenin elçilik konutunda gerçekleştirildi. Resepsiyona, Türkiye'yi temsilen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci katıldı. Zeybekci, "Türkiye ile Rusya birbirinin rakibi olamaz çünkü Rusya ve Türkiye birbirini tamamlayan ülkeler. Bu büyük fırsatın değerlendirilmesi gerekir" dedi.

"Karlov'un anısını yaşatacağız"

Rusya ile Türkiye arasında zaman zaman sıkıntılar olduğunu söyleyen Bakan Zeybekci, "Zaman zaman sıkıntılar yaşadık. Bunların en üzücüsü de suikast sonucu hayatını kaybeden değerli Karlov'du. Ülkem ve milletim adına tekrar burada kendisini anıyorum. O saldırı iki ülkeye yapılan bir saldırıydı. Karlov'un şahsına yapılan bir saldırı değildi. İlişkilerimizi en üst düzeye çıkartarak kendisini yaşatacağız. Türk halkı kendisini asla unutmayacaktır" ifadelerini kullandı.

"Biz kazanmayı seçtik"

Rusya ile problemlerin büyük oranda çözüldüğünü belirten Zeybekci, "Aramızdaki problemlerin büyük çoğunluğu hallettiğimizi düşünüyorum. Rusya'ya, Türkiye olarak yasakların kazananı yoktur dedik. Liberalizmin olduğu ortamda herkes kazanır. Biz kazanmayı seçtik" şeklinde konuştu.

Geçen yıl aralık ayında suikast sonucu hayatını kaybeden eski Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un yerine bu yıl resepsiyona Rusya'nın Ankara Maslahatgüzarı Sergey Panov ev sahipliği yaptı. Resepsiyona Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin yanı sıra büyükelçiler, yabancı misyon şefleri ve çok sayıda davetli katıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title