Haberler

Bakan Kılıç: Yargı Gerekeni Yapacaktır (3)

Bakan KILIÇ.Manisa'da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Valilik ziyareti ardından Kumludere Caddesi'ndeki Şehzadeler Gençlik Merkezi'nin açılışını yaptı.

Bakan KILIÇ: YARGI GEREKENİ YAPACAKTIR (3)

"BİZDEN ÖNCEKİLER DERENİN SUYUNU KENDİLERİNE ÇEVİRDİ"

Manisa'da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Valilik ziyareti ardından Kumludere Caddesi'ndeki Şehzadeler Gençlik Merkezi'nin açılışını yaptı. Törene, Vali Halil İbrahim Daşöz, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Pakdemirli, Gençlik Hizmetleri il Müdürü Mehmet Uçak, daire müdürleri, sporcular, öğrenciler katıldı. Bakan Kılıç, gençliğe büyük önem verdiklerini belirtirken; geçen yıl 78, bu yıl da 77 olmak üzere toplam 155 gençlik merkezi açacaklarını kaydetti. Bakan Kılıç, şöyle dedi:

"Bu merkezlerin her biri 3- 4 bin metrekarelik binalar olacak. Acelemiz var. Manisa'da ilkini kiralık binada açtık. Yenisi 1 yıla kadar bitecek. Oraya taşınacağız. Şimdiki bina birkaç yüz metre; yeni yapılacak binanın bekleme salonu kadar. Gençlerimiz burada spor yapacak. Güzel sanatlara yönelecek. Büyük yatırım içindeyiz. Diyorlar ki, 'Bu kadar yatırım nereden geliyor?' Toprağımız bereketli. Bu milletin deresinde, kendi ihtiyacına cevap verecek su vardır. Bizden öncekiler derenin suyunu kendi değirmenlerine çevirdi. Ak Parti hükümeti 'Kimsesizlerin kimsesiyiz' diyerek işe başladı, derenin suyunu millete yönlendirdi. O da hizmet ve bereket olarak sizlere ulaştı."

HEDEF ÇANAKKALE

Geçen yıl gençlerle Sarıkamış Allahüekber Dağları'nda, 'Gençlik şühedanın izinde' programı düzenleyip on binlerce genci bölgeye götürdüklerini dile getiren Kılıç, "Şimdi hedef Çanakkale. Çanakkale'yi geçilmez kılan yüz binlerin ruhunu on binlerce gencimizle Şühedanın izini takip ederek yürüyüşümüzü orada da süreceğiz. Orada da vefamızı göstereceğiz. Sadece matematik, geometri derslerini iyi öğrenen değil, bolca kitap okuyan, çağın gereklerini yakalayan geleceğe hazırlanan aynı zamanda ecdadının şehidini şühedasını bilen gençlik yetiştirmek istiyoruz. Daha sonra da Afyon Kocatepe'de, Dumlupınar'da, Cumhuriyetimizi kuran irademizin Anadolu'yu bağımsız kılma mücadelesini yürüttüğü o topraklarda da gençlerimizle atalarımızın izini takip edeceğiz" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Pakdemirli İbrahim Daşöz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title