Haberler

Asker 40 PKK'lının Peşinde!

Güncelleme:

3 özel harekat polisinin şehit edildiği çatışmada, 3 PKK'lı öldürüldü fakat güvenlik güçleri 40 kişilik grubun peşinde.

PKK'lılarca 3 özel harekat polisinin şehit edildiği çatışmada, 3 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, 1 terörist de yaralı yakalandı.

Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde merkeze bağlı Kırıkdağ köyünde polis özel harekat ekiplerine yönelik terör örgütü mensuplarınca düzenlenen ve 3 özel harekat polisinin şehit edildiği saldırının ardından bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Sağlanan sıcak temasta 3 PKK'lı etkisiz hale getirildi, 1 terörist de yaralı yakalandı.

Operasyonların devam ettiği bölgede, 1 özel harekat polisinin ise hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

40 PKK'LININ İZİ SÜRÜLÜYOR

Gece boyunca Kırıkdağ Köyü yakınlarında operasyonlar ise sürdü. Operasyon alanının genişletildiği bölgeye, dün geceden bu yana çok sayıda özel eğitimli komando sevk edilirken, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan da peş peşe kalkan helikopterler çatışma bölgesine gitti.

Özel hareket polisleri ve askerin 40 kişilik olduğu belirtilen PKK'lı grubu etkisiz hale getirmek için operasyonları sürdürdüğü bildirildi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Öte yandan, çatışmada şehit olan özel harekat polislerinin kimlikleri belirlendi. Şehit polislerin Emniyet Amiri Yalçın Dizdaroğlu (Giresun) ile polis memurları Okan Koç (Kars) ve Ertuğrul Polat (Gaziantep) olduğu belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

title