Haberler

Arınç'tan YGS ve ALES Değerlendirmesi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bursa Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bursa Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, bir gazetecinin ' YGS'de yaşanan şifre krizinin hemen ardından hükümet, 'tatmin olduk' şeklinde açıklamada bulundu dün de ALES'te bir kriz yaşandı hükümetin tatmin hali devam ediyor mu? sorusu üzerine oldum veya olmadım kelimesinin tadının kaçtığını söyledi.

Bu kelimeyi tekrarlamak istemediğini kaydeden Arınç, 'Birileri o zamanki açıklamalara bakarak kelimeleri kullanmış olabilirler. Ancak YGS'deki şifre iddiası ile ilgili konu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından araştırılıyor. En son matbaada üç gün boyunca arama yapıldı. Dün aldığım haberlerde bu incelemenin bittiğini öğrendim. Dolayısıyla tatmin kelimesinin içinde olmadığı bir cümle kurmak istiyorum. Bu savcılığın yaptığı inceleme sonunda varsa hata kusur ortaya çıkarılmalı. Suç işlenmişse Bunun sorumluları şüphesiz en ağır cezalara maruz kalmalıdır. Çünkü bu sınavla çocuklarımızın önünde bir hayat boyu devam eden ve gerçekten onları stres içine sokan yarın endişesiyle her gün telaşlandıran bir konudur. Böyle bir sınavda yolsuzluk yapılmışsa bağışlanmaz bir kusur işlenmişse bunu yapanlar cezalandırılmalı ki bir daha çocuklarımızın kalbi müsterih olsun ve bu sınavlara hazırlanabilsinler' dedi.

Arınç birilerinin şahsi açıklamalarından ziyade savcılığın yaptığı soruşturmanın sonuçlanmasını beklediğini kaydederek, şöyle devam etti:

'Dünkü ise çok farklı bir olay. O her zaman belki olacak bir konu. Soru kitapçıklarından az gelmiş. Başka yerlerden karşılamaya çalışmışlar. Sayı fazla olduğu için orası da yeterli olmamış. Örneğin 10 bin adet bir kitap basılmışsa belki bazı sayfaların ters basıldığını görmek de mümkün. Ama bu olmamalı yani bir ALES sınavını organize eden bir kuruluşun yeteri kadar yedek soru kitapçığını getirmemesi çok büyük bir eksikliktir. Burada şifre yada yolsuzluk gibi bir konudan bahsedilmiyor. Telafi etmeye çalışmışlar yetmemiş. Bu olayların üst üste gelmesinin hele hele seçim öncesinde de herkesi ilgilendirmesinin altında yatan başka bir amaç varsa Türkiye bir hukuk devletidir bunu araştırmak zorundadır. Çok rahatsız eden gelişmeler bunlar. Gençlerin istikballerinin söz konusu olduğu bir konu. Herkesin büyük bir hevesle çalıştığı sınavda onları düş kırıklığına uğratmamak gerekir. '

ÜSLUP TARTIŞMASI

Bir gazetecinin 'Seçime günler kala liderler meydanlara indi. Çakal, bozkurt tartışmaları devam ediyor. Liderlerin üsluplarını nasıl değerlendiriyorsunuz' şeklindeki bir soruya da Arınç, 'Üslup konusu siyasetin olmazsa olmazı. Siyasetçiler topluma örnek olması gereken insanlar. Siyasilerin üsluplarının kırıcı olmaması gerekir. Birinci isimleri ya da 'sen' diye hitap etmemeliler. Bunlara dikkat etmeliler. Biz de dikkat etmeye çalışıyoruz. Bazen dikkat etmiyoruz sonra da pişman olduğumuz sözler kullanabiliyoruz. Çakallar, bozkurtlar tartışması doğru bir tartışma değil. Sayın Bahçeli La Fonten'den masallarda bahsedildiği gibi bozkurt ve çakalları çokça konuşmamalı veya sembol haline gelmiş değer verilen unsurları tahrik edecek üslubun içinde olmamalı. Ben siyasi hayatta rahmetli Ecevit'in üslubunu çok beğenirdim. Çünkü en keskin cümleleri bile saygısını bozmadan söyleyebilen konuşmasında bunlara çok dikkat eden bir liderdi. Onun övgüsünü de almış bir insanım. Rahmetli Ecevit beni üslubumdan dolayı kutlamıştı. 'fikirlerimiz ayrı ama üslubunuz hoşuma gidiyor' demişti. Bunu çok iyi hatırlarım. Ama bazen meydanlar farklı şeyler söylenebiliyor. Üslubumuza dikkat etmek zorundayız? dedi.

Arınç ziyaretin ardından karayolu ile Yalova'ya hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title