Haberler

Alman Kriminal Dairesini Alarma Geçiren Uyuşturucu

Alman televizyonları, özellikle gençler arasında kullanımı giderek artan yeni uyuşturucunun geçen yıl 2012'ye oranla yüzde 6 oranında daha fazla kullanıldığı açıklandı.

Alman televizyonları, özellikle gençler arasında kullanımı giderek artan yeni uyuşturucunun geçen yıl 2012'ye oranla yüzde 6 oranında daha fazla kullanıldığı açıklandı. Büyük bölümü Çek Cumhuriyeti'ndeki laboratuarlarda yasa dışı üretilen ve Almanya sınırı yakınlarında satılan 'Kristal Methamphetamin'in ölümlere yol açtığı vurgulandı. Kamuoyuna açıklanan son rapora göre, Almanya'da uyuşturucu madde kullanımına bağlı ölümlerin 2009-2012 yıllarında düştüğü, ancak 2013'te artış gösterdiği ifade edildi. 2012'de 944 kişini uyuşturucu kullanımından ölürken bu rakam 2013 yılında Almanya'da 1002'ye çıktı. Ölenlerin yüzde 83'ünün erkek olması dikkat çekti.

Kısaca Crystal Meth olarak anılan "Kristal Methamphetamin" adlı uyuşturucunun kullanıcıyı hızla bağımlı hale getirdiği, vücutta kısa sürede bazı hastalık ve rahatsızlıklara neden olduğu ifae edildi. Alman güvenlik güçleri 2013 yılı içinde toplam 77 kilo Crystal Meth ele geçirdi. Çek Cumhuriyeti'nde "Asya pazarı" adı verilen yerlerde söz konusu uyuşturucu maddenin gramının 20 euronun altından satıldığı kaydedildi.

Hamburg'daki Bağımlılıkla Mücadele Merkezi'nin verilerine göre Çek-Alman sınırına yakın bağımlılıkla mücadele bürolarına yapılan her 3 başvuru sahibinden biri Crystal Meth kullanıyor. Alman yayın kuruluşu DW, hükümetinin uyuşturucu ile mücadele sorumlusu Marlene Mortler'in Çek mevkidaşı Jindrich Voboril ile Prag'da yaptığı görüşmeden de sonuç çıkmadığını bildirdi. Avrupa Birliği üyesi ülkeler arasında sınırların kaldırılmasının bu uyuşturucuyla mücadeleyi zorlaştırdığı, üretim yöntemlerinin internet üzerinden rahatlıkla öğrenilebildiği vurgulandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çek Cumhuriyeti Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title