Haberler

Acil serviste yaşanan maske tartışması gündem oldu: Doktor beyin sabrına hayran kaldım

Güncelleme:

Sakarya Yenikent Hastanesi acil servisinde yaşanan maske tartışmasına ilişkin görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Gözünün arkasına lens kaçtığını öne süren bir kadının, doktorun tüm uyarılarına rağmen maske takmamakta ısrar etmesi sonrasında ortam bir anda gerilirken, kadının cep telefonuyla anbean kaydettiği video büyük tartışma yarattı. Kullanıcıların yoğunlukla "Doktor beyin sabrına hayran kaldım" ifadesini kullandıkları dikkatlerden kaçmadı.

Sosyal medya Sakarya Yenikent Hastanesi acil servisinde yaşanan maske tartışmasını konuşuyor. Genç bir kadının cep telefonuyla saniye saniye kaydettiği kavganın görüntüleri kısa sürede gündeme otururken, doktora yönelik söylemleri nedeniyle videoyu çeken kadın tepkilerin hedefi oldu.

"İNSANLARIN HAYATINI TEHLİKEYE ATIYORSUN"

Gözünün arkasına lens kaçtığı gerekçesiyle hastanenin acil servisine giden kadın, maske takmadığı için görevli doktor tarafından uyarıldı. İçeride çok sayıda insan olduğunu ve maske takmayarak insanların hayatını tehlikeye attığı gerekçesiyle genç kadını kibar bir şekilde uyaran doktor, hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

DOKTOR GENÇ KADIN HAKKINDA BEYAZ KOD VERDİ

Cumhuriyet savcısıyla görüştüğünü ve kendisine maske takmaması yönünde izin verildiğini iddia eden kadının sözleri doktoru ikna etmeye yetmezken, genç doktorun beyaz kod vermesiyle güvenlik görevlileri ve polis olaya müdahale etti.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞMURU

Tartışmanın görüntüleri sosyal medyada kısa sürede gündem yaratırken, çok sayıda kullanıcı yaşanan gerilime ilişkin yorum üstüne yorum yaptı. İşte o tepkilerden bazıları;

- Doktor beyin sabrına hayran kaldım. Kadının çevresindeki herkese sabırlar diliyorum.

- Bu nasıl bir sakinlikle beyaz kod vermek. Gerçekten takdir edilesi.

- Videoyu çeken kişilerin ağır ceza mahkemesinde yargılanması, mümkünse cezai ehliyetlerinin alınması gerekir.

- Beni sinirlendiren tartışmadır. Şöyle tiplere ceza verilmiyor ya en çok ona kızıyorum.

BEYAZ KOD NEDİR?

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek için kullanılan acil durum yönetim aracıdır.Sağlık çalışanları şiddet olaylarına maruz kaldıklarında yeterli müdahale ve dış güvenlik gücü desteği sağlanarak, gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması ve gerçekleşen olayların analizinin yapılarak ilgili sağlık kurumuna özgü tedbirlerin alınması için çalışma yapılması amacıyla oluşturulmuş bir sistemdir.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Sosyal Medya Acil Servis Sakarya Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

Levent DEĞİRMENCİ :

bır toplumda ınsanların coğu maske takarken ve ıllet hastalık ortada ıken sahıs veya sahıslar hastaneye gelıyor anayasal hakttan bahsedıyor pekı ordakı ınsanların hakları ne olcak senın hakkın varsa ınsanların hakkını gasp etmen sozkonusu olamaz hala boyle beyın yoksunları var neymıs savcı ıle gorusmus savcı bey gelsın hastalara baksın ozaman derım bende yapılması gereken provakasyonluk yapan sahısların hakları ın ıptal edılmesı

60
8
yanıtYanıtla
ERKAN :

avukatla konuşmuş savcıyla konuşmuş ukala ukala laflar. birde kameraya alıyor ya sanki haklı

52
14
yanıtYanıtla
Fakır:

bu iki kokoş sırf provakasyon için gelmişler.

45
11
yanıtYanıtla
Fakır:

kadındaki pişkinliği bak

36
7
yanıtYanıtla
Nahit Büyükdağ:

maske takmak çok mu zor doktor sizle tartıştığı süre zarfında en az 2 hastaya bakmıştı niye insanlar bu kadar fevri ben anlayamıyorum gerek var mı....

37
5
yanıtYanıtla
Sadullah Biliktü:

Ülke olarak zaten sıkıntılı bir süreçten geçerken birde şu kendini bilmez insanlarla (insan görünümlü) uğraşıyoruz.Allah bizi bu ve bunun gibilerlen uzak etsin.Konuştuğun savcının ismini ver de soruşturma başlasın.

35
5
yanıtYanıtla
SefiL:

neden hep kadınlar ???

22
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title