Haberler

ABD Başkanı Joe Biden, Yahudi yerleşimcilere karşı yaptırım öngören bir kararnameyi imzaladı

Güncelleme:

ABD Başkanı Joe Biden, Batı Şeria'da Filistinlilere karşı şiddet uygulayan Yahudi yerleşimcilere karşı yaptırımlar içeren bir başkanlık kararnamesini imzaladı. Kararname, bu tür faaliyetlerde bulunan kişilere ve kuruluşlara ekonomik ve siyasi yaptırımlar uygulanmasını öngörüyor.

ABD Başkanı Joe Biden, Filistin'in Batı Şeria bölgesinde şiddet olaylarına karışan Yahudi yerleşimcileri hedef alan bir kararnameyi imzaladığını açıkladı.

ABD BAŞKANI BIDEN'DAN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

ABD Başkanı Joe Biden, başkent Washington DC'deki Capitol Hill'de Ulusal Dua Kahvaltısı'nda açıklamalarda bulundu. Biden, Ürdün'deki ABD üssüne düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 3 ABD askerini anarak, ABD ve dünyanın dört bir yanında pek çok kişinin hissettiği acı ve tutkuyu anladığını söyledi.

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalara değinen Biden, "Korkunç koşullar altında yaşayan herkes için, esir tutulan, bombardıman altında olan ya da bir sonraki yemeğin nereden geleceğini ya da gelip gelmeyeceğini bilmeden yerinden edilen masum erkekler, kadınlar ve çocuklar için dua ediyoruz. Sadece barış için dua etmiyoruz, İsrail halkı ve Filistin halkı için barış, güvenlik ve haysiyet için aktif olarak çalışıyoruz" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Yahudi yerleşimcilere karşı yaptırım öngören bir kararnameyi imzaladıABD Başkanı Joe Biden

Gazze Şeridi'ndeki esirlerin evlerine geri dönmeleri için "gece gündüz" çaba sarf ettiklerini ifade eden Biden, aynı zamanda "insani krizi hafifletmek, Gazze ve İsrail'e barış getirmek ve iki halk için iki devletle kalıcı barışı sağlamak" için çalıştığını söyledi.

BATI ŞERİA'DAKİ YAHUDİ YERLEŞİMCİLERE YAPTIRIM KARARNAMESİNİ İMZALADI

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde şiddet olaylarına değinen Biden, söz konusu şiddet olaylarına karışan Yahudi yerleşimcileri hedef alan bir kararnameyi imzaladığını açıkladı. Kararname, bu tür faaliyetlerde bulunan kişilere ve kuruluşlara ekonomik ve siyasi yaptırımlar uygulanmasını öngörüyor.

YAHUDİ YERLEŞİMCİLER, KAÇAK YERLEŞİM BİRİMİ KURDU

Öte yandan İsrailli Yahudi yerleşimciler, işgal altındaki Batı Şeria'nın merkezindeki El-Bire kenti yakınlarında yeni bir "kaçak yerleşim birimi" kurdu. El-Bire'nin doğusundaki Burka'nın Köy Meclisi Başkanı Sail Kenan, AA'ya yaptığı açıklamada, "bir grup fanatik Yahudi yerleşimcinin köy arazileri üzerinde kaçak yerleşim birimi kurduğunu" belirtti. Yeni yerleşim biriminin köyün batısında yer aldığını aktaran Kenan, "İsrailli fanatik Yahudi yerleşimcilerin geniş arazileri kontrol ederek bunları bölgede birkaç yıl önce kurulan yerleşim yerlerine bağlamayı amaçladığını" ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden, Yahudi yerleşimcilere karşı yaptırım öngören bir kararnameyi imzaladı

"FİLİSTİN HALKININ ÖZEL MÜLKİYETİ"

Söz konusu arazilerin Filistin halkının özel mülkiyeti olduğunu ve tapularının bulunduğunu ifade eden Kenan, "yerleşimcilerin, İsrail ordusunun desteği ve korumasıyla bin dönüme yakın araziyi kontrol ettiğini" aktardı. Yerel yetkili, köylerinin yıllardır hedef alındığını ancak 7 Ekim 2023'ten bu yana fanatik Yahudi yerleşimciler ile İsrail ordusu tarafından yapılan taciz ve saldırılarda artış olduğuna işaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Batı Şeria Joe Biden Orta Doğu İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

Selim Güler:

Helal olsun Reise diplomatik Zafer elde ettik.Masada zaferi getirdi Reis.Dünya Lideri bu

44
93
yanıtYanıtla
esrefpasali:

selim ne ictin sen?

yanıt8
yanıt2
Yasin yasin:

Halen gazzede bebekler ve çocuklar ölüyor ve katliam yapılıyor.

yanıt15
yanıt1
Magbule Reshiti:

kesinlikle yalan bu kendide Yahudi yaptırım uygularmı inanmayın kimbilir altından ne çıkacak Allah kahretsin bunları

9
0
yanıtYanıtla
Magbule Reshiti:

Gerçekten inaniyormusunuz yahudiler yaptırım uygulayacağına kesinlikle hayır yalan bütün bunlar bu zaten kendisi Yahudi Allah kahretsin bunları inşallah

8
0
yanıtYanıtla
Servet BÖLÜK:

Şaka gibi!!!

8
0
yanıtYanıtla
tahsin bueyuekkol:

kizil dereliler bosuna cifte dilli dememisler. saga yalan sola yalan.

7
0
yanıtYanıtla
habip polat:

İt iti ısırmaz bunlar kendini masum göstermek için uydurulan bir kaç yalandan biri.

7
0
yanıtYanıtla
hüseyin akgül:

gazze başta olmak üzere filistin toprakları 40 lı yıllar öncesindeki sınırlara geri dönmeli yıkılan yerlerin inşaasını yahudi devleti üstelenmeli

7
0
yanıtYanıtla
Hasan Aykuş:

Atma Recep! Kesin yanlışlıkla imza atmıştır. Bu adamdan islam alemine bir hayır gelmez. Efendisi Neto'ya ihanet etmez....

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title