Haberler

2015'in En Güçlü Genelkurmay Başkanı Adayı Hulusi Akar

Güncelleme:

Jandarma Komutanı Org. Servet Yörük'ün emekli olmasıyla Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hulusi Akar, 2015 Şura'sında Genelkurmay Başkanlığı yarışına girecek tek isim olacak

Bugün açıklanan YAŞ kararları sonrası en çok konuşulan isim Orgeneral Hulusi Akar oldu. Rütbede bekleme süresini dolduran ve görev süresi uzatılacağı konuşulan Jandarma Genel Komutanı Org. Yörük emekli olmasıyla 2015 yılının Genelkurmay Başkanı olarak tek aday olarak Hulisi Akar gündeme geldi.

YÖRÜK EMEKLİ OLDU, TEK ADAY AKAR

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, önümüzdeki yıl Şura'da Genelkurmay Başkanlığı potasına tek isim olarak girecek. YAŞ öncesi kulislerde Yörük'ün görev süresinin bir yıl daha uzatılabileceği bu durumda Akar'la birlikte 2015'te Genelkurmay Başkanlığı potasına gireceği konuşuluyordu. Ancak Yörük emekli edilince bu ihtimal ortadan kalktı.

GEÇEN YAŞ'IN SÜRPRİZ İSMİ, 2015'İN GENELKURMAY BAŞKANI

Geçen yıl alına YAŞ kararlarından sürpriz isim olarak çıkan Orgeneral Hulusi Akar doğrudan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanarak 2015'in Genelkurmay Başkanı adayı olmuştu. Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu’ndan boşalan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na Orgeneral Hulusi Akar getirilmişti. Akar kendisinden daha kıdemli üç orgeneral bulunması nedeniyle bu YAŞ toplantısının en sürpriz çıkış yapan ismi olmuştu. Oysa bu göreve normal şartlarda 2015’te gelmesi, 2017 yılında da Genelkurmay Başkanı olması bekleniyordu. TSK içinde “Hükümete en yakın orgeneral” olarak bilinen Akar, iki yıllık bekleme süresini de atlayarak doğrudan Kara Kuvvetleri Komutanı olmuştu. YAŞ öncesi konuşulan Jandarma Komutanı Org. Servet Yörük görev süresi uzatılmayıp emekliye sevk edilince Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hulusi Akar, otomatikmen 2015 Şura'sında Genelkurmay Başkanlığı yarışına tek isim olarak girecek.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Genelkurmay Başkanlığı Servet Yörük Hulusi Akar Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (22)

AVANOS:

kayseriliymiş adam çıkmaz kayseriden.kesin tayyipçidir.

32
39
yanıtYanıtla
osman yılmazomeaay@hotmail.com:

Bu memleketin başına ne geldiyse senin gibi toptancı zihniyetten geldi. Avanos''un de hepsi ayyaştır ordan adam çıkmaz diyor muyuz biz?

yanıt0
yanıt0
osmanomeaay@hotmail.com:

Haberin içeriği o kadar yanlı ki! AK Parti''ye yakın diye seneye genel kurmay başkanı olacak bir insanı şimdiden yaftalamışsınız. Sizi kınıyorum. o makama gelmek o kadar kolay mı? 1 milyon kişi''den 1 kişi o makama gelebilir. Askerin siyasete karışmaması doğru olanıdır. Necdet Paşa''yı karalayanlar postal yalamaya alışmış zihniyetin devamıdır. Askerin görevi bellidir. Bütün askerler devlet memurudur.

yanıt0
yanıt0
ATSBY.ÇVŞ METİN:

yine kendilerine göre birini bulmuşlar.necdet özel denilen zat bostan korkuluğu gibi hiç bir şey yapmadı.bu da aynı onun gibidir.işe yarayacak komutanları emekli ettiler.(saldıray berk ) gibi.

15
21
yanıtYanıtla
kelleciseat-mavi@hotmail.de:

ulan dingil senin tsk mensubu oldugun bile dogru degil askeri kisaltmayi bile bilmiyorsun sen hic konusma

yanıt0
yanıt0
demokrat:

Jandarma savaştan ne anlıyor? PKKya tehlike çıkmasın diye yalakaları etrafında topluyor, ama bu halde Arnavut bile saldırsa savaşı kaybederiz.

15
20
yanıtYanıtla
uğurseldaugur7980@gmail.com:

ah be cahil cühela ben anlatırdım teröristlerin JÖH leri gördülermi kafalarını nasıl toprağa gömdüklerini..

yanıt0
yanıt0
Vezir ali:

Allahim esirgesin nazarlardan saklasin vatan evladimiz hayirli ugurlu olur insallah

29
5
yanıtYanıtla
no name:

atatürke ve türk ordusunun gücüne yakismayan pasif bir tsk

13
20
yanıtYanıtla
demokrat:

Jandarma savaştan ne anlıyor? PKKya tehlike çıkmasın diye yalakaları etrafında topluyor, ama bu halde Arnavut bile saldırsa savaşı kaybederiz.

14
14
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title