Haberler

Engelli Bireyler Afrin'deki Askerler İçin Havlu ve Seccade Dikti

Engelli bireyler Afrin'deki askerler için havlu ve seccade dikti İşitme, görme ve ortopedik engellilerden Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere havlu ve seccade hediyesiDENİZLİ - Türkiye Beyazay Derneği Denizli Şubesinin işitme, görme ve ortopedik engelli üyeleri, Afrin'de...

Engelli bireyler Afrin'deki askerler için havlu ve seccade dikti

İşitme, görme ve ortopedik engellilerden Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere havlu ve seccade hediyesi

DENİZLİ - Türkiye Beyazay Derneği Denizli Şubesinin işitme, görme ve ortopedik engelli üyeleri, Afrin'de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerler için havlu ve seccade dikip ilmik ilmik yaptıkları nakışlar ile bezedi. Türk askeri için havlu diken engelli bireyler askerlerimize işaret diliyle selam yollamayı da ihmal etmedi.

Beyazay Derneği Denizli Şubesi tarafından Afrin'deki askerlere moral olması amacı ile örnek bir etkinlik gerçekleştirildi. Dernek üyesi engelli bireyler tarafından askerlerini kullanmaları için havlular dikilip, ilmik ilmik nakışlarla işlendi. Etkinlikle ilgili bilgiler veren Beyazay Derneği Denizli Şube Başkanı Dilek Yüksel Kahveci, etkinliğin askerlere moral olmak ve cephede onların yanlarında olduklarını göstermek için yapıldığını ifade etti. İşitme, görme ve ortopedik engelliler için Çalışma ve İş Kurumu ile başlatılan 3 aylık kurs düzenlediklerini kaydeden Başkan Kahveci, Afrin'e havlu gönderilmesi fikrinin ise kurs katılımcıları tarafından hayata geçirildiğini aktardı. Başkan Kahveci, "Kurstayken Afrin harekatına başlanıldı. Bizde dedik ki, 'Türkiye eğer böyle bir mücadele içerisine girdiyse, eğer biz askerimizi Afrin'e gönderdiysek bizlerde burada engelli ve engelsiz tüm bireyler ile tek yürek olup bizde engelliler adına varız' dedik. Oradaki askerlerimize burada diktiğimiz havluları, el yüz ve ayak havlularını ve seccadelerimiz var ve onlarda eğer kabul ederse onlara göndermek istiyoruz. Biz bu etkinlik ile engellilerinde var olduğunu, Allah korusun Türkiye'nin zor şartlarında engellilerinde işe yaradığını, engellilerinde var olduğunu ve engellilerinde 'bizde elimizi taşın altına koyuyoruz' mesajı vermektir. Bu bağlamda inşallah Pazartesi günü biz askerlerimize hediyelerimizi göndereceğiz. Kursta 10 tane arkadaşımız var. Havlu şuanda 100 tane görünüyor ama Pazartesi gününe kadar bu sayı artacaktır çünkü canla başla çalışıyorlar. Özellikle bu fikir ortaya çıktıktan sonra çok heyecanlandılar ve daha fazla çalışmaya başladılar. 'Hadi evlerinize gidin' dediğimizde 'hayır biraz daha çalışalım demeye' başladılar. Hepsinin içinde ciddi bir heyecan var. Onlar şunu çok seviyorlar. Heyecanlanmaların sebebi şu 'bizde varız, bizde işe yarıyoruz' diyebiliyorlar" diye konuştu.

"İnşallah Afrin'den şehit ve gazi verilmeden gelinir"

Askerler için havlu ve seccade dikip işleyen kursiyerlerden ortopedik engelli Metehan Kahveci ise Afrin'den üzücü haber almak istemediklerini belirterek, "Burası gayet güzel çok iyi işler yapılıyor. Biz özellikle Afrin'deki askerimiz için buradayız, onlara destek için buradayız. İnşallah Afrin'den şehit ve gazi verilmeden gelinir" ifadelerine yer verdi.

Bir başka işitme engelli kursiyer Habibe Şaşmaz'da askerler için dua ettiklerini dile getirerek, "Askerlerimize destek olmak için buradayız. onlara yardımcı olmak istiyoruz. işitme engelliler adına çalışıyor ve dikiyoruz. çok duygulandım ve gurur duyuyorum. Askerlerimiz için dua ediyorum" dedi.

Kursiyerle konuşma diliyle Türk askerine de selam yollamayı unutmadı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Denizli Afrin Genel Haberler

title