Haberler

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Astana'da Bizleri Masadan Kaldırmak İstiyorlar"

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Astana'da bizleri masadan kaldırmak istiyorlar"KAHRAMANMARAŞ - Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, sosyal medya yoluyla Suriyeliler aleyhine kışkırtma yapanların büyük çoğunluğunun yurt dışı kökenli olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, " Astana'da bizleri masadan kaldırmak istiyorlar"

KAHRAMANMARAŞ - Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, sosyal medya yoluyla Suriyeliler aleyhine kışkırtma yapanların büyük çoğunluğunun yurt dışı kökenli olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş'ta mutfak müzesi açılışı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Türkiye'ye karşı yurt içi ve yurt dışında tezgahlanmak istenen oyunlar olduğuna dikkat çekti.

Türkiye'de Suriyeliler üzerinden yürütülmeye çalışılan provokasyonun aslında kendilerini Astana'da masadan kaldırmaya yönelik bir çalışma olacağına dikkati çeken Kaynak, "Ülkemizde bulunan muhacirler, misafirler, bizim misafirimizdir. Ancak ülkemizin adetlerine, geleneklerine; örfüne, adetine ve yasalarına saygılı olmak ve bağlı olmak zorundadırlar. Türkiye'de hiç kimsenin muhacir olsun, yerli olsun, suç işleme özgürlüğü yoktur. Türkiye'de suç işleyen hiç kimse de sorgusuz, sualsiz bırakılmaz. Eskişehir'de olaylar oldu. Ankara'da oldu, Ankara Yenimahalle'de oldu. ve Sakarya'da oldu. Şimdi Ankara'daki çok ilginçtir, bıçaklanan bir Türkmen muhacir genç ama muhacirler bir Türk gencini bıçakladı diye kitleler galeyana getirilip başkentimizde Ankara'nın Yeni mahallesinde kitleleri harekete geçirdiler. ve sonra Emniyet Genel Müdürlüğümüz, İç İşleri Bakanlığımız, Emniyet Genel Müdürlüğü siber suçlarla mücadele dairesi bu kışkırtmaların sosyal medya üzerinden, twetter hesaplarından ona benzer hesapların yapıldığını tespit etti. İşin ilginç tarafı, bu hesapların kışkırtmayı yapan provokasyon, manipülasyon yapan bu kişilerin yarıdan çoğu yurt dışı menşeliydi. Bu bize aynen Gezi olaylarını hatırlatıyor. Dolayısıyla bizim milletimiz 6 yıldan beri Suriyelileri, başkaca da bulunan Iraklı muhacirler var, Filistinli var, Mısırlı var, Libyalı var, Afgan var; bütün bunları muhacir olarak gördü. Asla mülteci olarak görmedi. ve kendisi ev sahibi zihniyetiyle hareket etti. Bunu bütün muhataplarımıza biz övünerek söylüyoruz. 3 milyon 50 bin Suriyeli var, bunun 280 bini geçici barınma merkezlerimizde, geri kalan 2 milyon 800 bine yakın bizim sokaklarımızda, bizim insanlarımızın himayesinde, bizim insanımızın hoş görüsüyle aramızda yaşıyorlar. Evet, bizim milletimiz ekmeğini, işini, aşını paylaştı. Ancak bu kışkırtmalar hadisenin sonuna geldiğimiz şu süreçte Türkiye'yi Astana'da masadan kaldırtmak amaçlı olabilir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kahramanmaraş Veysi Kaynak Türkiye Astana Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title