Haberler

Genco Erkal, 'Yaşamaya Dair' ile Boğaziçi Sahnesi'nde

Güncelleme:

Genco Erkal'ın Nazım Hikmet'in şiirlerinden uyarladığı "Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi'nden Mektuplar" isimli oyunu Boğaziçi Üniversitesi'nde sahneliyor.

Genco Erkal'ın Nazım Hikmet'in şiirlerinden uyarladığı "Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi'nden Mektuplar" isimli oyunu Boğaziçi Üniversitesi'nde sahneliyor. Boğaziçi Üniversitesi, 150. Yıl etkinlikleri kapsamında 3 Nisan Perşembe günü saat 20:00'de Boğaziçi Üniversitesi Demir Demirgil Salonu'nda sahnelenecek oyunda, usta oyuncuya Tülay Günal eşlik ediyor.

Genco Erkal'ın, Nazım Hikmet'in ölümünün 50. yıldönümü için uyarlayıp yönettiği ve sahnelenmeye başladığı günden beri oldukça ses getiren "Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi'nden Mektuplar"; ozanın, Bursa Cezaevi'ndeki yaşamını ve eşi Piraye Hanım'a olan tutkusunu anlatıyor. Usta oyuncunun, Hikmet'in sürgün yılları ve vatan hasretine odaklandığı oyunda, izleyici adeta ozanın destansı yaşamındaki o yıllara doğru yolculuğa çıkıyor.

Piyano ve viyolonsel eşliğinde sahnelenen oyunda; Fazıl Say, Zülfü Livaneli, Cem Karaca, Tarık Öcal, Edip Akbayram, Tolga Çebi, Nadir Göktürk, Timur Selçuk gibi bestecilerin Nazım Hikmet şarkıları da seslendiriliyor.

Tarih: 3 Nisan 2014, Perşembe
Saat: 20:00
Yer: Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampus / Demir Demirgil Salonu

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Genco Erkal Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title