Haberler

Erdoğan'ın, ABD Programı Yoğun

Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak için ABD'nin başkenti Washington'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, yoğun bir program bekliyor.

Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak için ABD'nin başkenti Washington'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, yoğun bir program bekliyor. Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama ile resmi olmayan bir görüşme yapması bekleniyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ail eve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve bazı milletvekilleri ile Washington'da bulunan Erdoğan, ilk gün, düşünce kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra, Obama'nın Özel Asistanı, beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi (UĞK) Avrupa İlişkileri Kıdemli Genel Müdürü Dr. Karen Dönfried, UĞK Ortadoğu Eski Kıdemli Başkanı Michael Singh, Obama'nın Afganistan ve Pakistan Özel Temsilcisi Prof. Vali Nasr'ın da aralarında bulunduğu kişilerle kaldığı otelde yemekli bir toplantıya katıldı. Erdoğan, bugün de Musevi kuruluşlarının temsilcilerini kabul edecek. Ardından bazı ikili görüşmeler ve öteki kabullerde bulunması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Andrew Mellon Auditorium'a geçerek, Amerikalı işadamları ile görüşecek. Perşembe günü yine kaldığı otelde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'i Kabul etmesi beklenen Erdoğan, daha sonra Brookings Enstitüsü'nde, "Küresel Sınamalar ve Türkiye'nin 2023 Hedefleri" temalı konuşma yapacak. Bunun ardından otele dönecek olan Erdoğan, burada yine ikili görüşmeler ve kabullerde bulunacak. Daha sonra Beyaz Saray'a geçecek olan Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama'nın, zirveye katılan devlet ve hükümet başkanları ile eşleri onuruna verdiği akşam yemeğine katılacak. Erdoğan'ın cuma günkü programı Nükleer Güvenlik Zirvesi ile başlayacak. Zirvenin yapıldığı merkezde ayrıca Pakistan Başbakanı Nawaz Şerif'i Kabul edecek. Ardından, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde ABD'li kanaat önderleri ile akşam yemeğine katılacak. Cumartesi günü karayoluyla, Washington'dan, Maryland eyaletine bağlı Lanham kentine geçecek olan Erdoğan, buradaki Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nin açılışını yapacak. ABD Müslüman toplumu temsilcileri ile Washington ve çevresindeki üniversitelerden bir grup Müslüman öğrenciyi kabul edecek. Erdoğan cumartesi akşam saatlerinde, Türkiye'ye dönmek üzere Washington'dan ayrılacak. - Washington

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Barack Obama Beyaz Saray Pakistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title