Haberler

VİOP'tan Yeni Rekor

Güncelleme:

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda, 27 Ağustos'ta 3 milyar 158 milyon liralık işlem hacmi ile yeni bir rekora daha imza atıldı.

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP), 27 Ağustos'ta, 3 milyar 158 milyon liralık işlem hacmi ile yeni bir rekora daha imza atıldı.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası AŞ (VOB) ile VİOP alım-satım platformlarının 5 Ağustos 2013 tarihinde başarılı bir şekilde birleşmesinin ardından rekorların üst üste geldiği bildirildi.

Açıklamada, işlem hacmi rekorunun kırıldığı 27 Ağustos'ta, gün içinde 439 bin 739 alım - satım sözleşmesi yapıldığı, 90 bin 695 toplam emir sayısı ve 3 milyar 158 milyon liralık işlem hacminin gerçekleştiği bilgisi verildi.

VOB ve VİOP'un birleşme sürecinde 3 Temmuz 2013 tarihinden itibaren Borsa İstanbul, Takasbank ve üyelerle 4 adet geçiş simülasyon testi yapıldığı ve 5 Ağustos'ta, 80 binin üzerinde hesap ve ilgili pozisyonları Takasbank tarafından VİOP sistemine aktarımının başarıyla gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, bugün itibariyle 70'ten fazla sayıda üye düzenli olarak VİOP sistemine bağlanıp, işlem yapabildiği kaydedildi.

Konuyla ilgi görüşlerine yer verilen Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan,  iki büyük türev piyasa birleşmesi projesinin büyük bir başarıyla ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştiğini belirtti.

Turhan, birleşmeyle Türkiye'deki tüm vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerinin Borsa İstanbul VİOP bünyesinde tek bir alım-satım platformunda işlem görmeye başladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu birleşmeyle sermaye piyasalarımızdaki yatay entegrasyonu başarıyla tamamlamış bulunuyoruz. Önümüzdeki dönemde,  enerji ve metal piyasalarına dayalı sözleşmeler başta olmak üzere farklı ürünlere dayalı vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerinin Borsamız piyasalarında işlem görmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız Borsa İstanbul'u, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi çerçevesinde küresel piyasalarda alınıp satılan her türlü varlığın işlem görebildiği entegre bir borsa olarak konumlandırmak." - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Borsa İstanbul İbrahim Turhan Takas Bank Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title