Haberler

Tesk Başkanı Palandöken: "Albenisi Olan Ürünlere Aldanmayın"

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken merdiven altı üretim konusunda tüketiciyi uyardıTürkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken merdiven altı üretim konusunda tüketiciyi uyardı.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken merdiven altı üretim konusunda tüketiciyi uyardıTürkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken merdiven altı üretim konusunda tüketiciyi uyardı. Esnafın kendi yemediği gıdayı müşterisine satmayacağını ifade eden Palandöken, "Albenisi olan ürünlere aldanmayın. Ambalajlara değil, ürünü satan satıcılara itibar edin. Olması gereken fiyatın altında satılan ürüne şüpheyle yaklaşın" dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, merdiven altı üretimle ilgili yazılı açıklama yaptı. Son zamanlarda başta bal, et, salam, sosis, sucuk, süt ve süt ürünleri ile sebze ve meyvede meydana çıkan hijyen olmayan ürünlerin piyasada satıldığına işaret eden TESK Başkanı Palandöken, bal ile başlayan süreç içerisinde bir çok ürünün sağlığı tehdit eder boyuta geldiğinin altını çizdi. Palandöken, "Tüm halkımızı bir kez daha uyarıyoruz. Kesinlikle merdiven altı üretilen ürünleri almayın ve bu ürünlerden uzak durun. Alacağınız üründen önce alışveriş yapacağınız esnafı iyi tespit edin. Çünkü gerçek esnaf yani bakkal, manav, kasap, şarküterici kim olursa olsun kendi yemediği bir ürünü müşterisine satmaz. Onun için gıdadan önce alışveriş yapacağınız müesseseyi çok iyi seçmelisiniz. Esnaf güvenilir ve müşterisinin sağlığına önem verir" ifadelerini kullandı.

-"DENETİMLER HAKLILIĞIMIZI ORTAYA KOYDU"

Yapılan denetim ve laboratuar çalışmaları sonucunda ürünlerin etiketteki özellikleri taşımadığı, tüketicinin aldatıldığının ortaya çıkması üzerine firma ve ürünlerin deşifre edildiğini vurgulayan Palandöken, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bakanlığın yaptığı denetimler haklılığımızı ortaya koydu. Olması gereken fiyatın altında satılan ürüne şüpheyle yaklaşılmalıdır. Etiketler üzerinde yazan özelliklerle, satılan ürünlerin içerikleri aynı olmalıdır. Eğer değilse ve denetimlerde bu ortaya çıkarsa Bakanlık yasa çerçevesinde sorumlu firmaları kamuoyuna açıklayarak gereğini yerine getirmektedir. Tüketicinin de yapacağı albenisi olan değerinin altında satılan mallara kanmamak, etiketleri iyi okumak ve şüphelendiği ürünleri yetkililere bildirmektir." - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Bendevi Palandöken Tesk Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title