Haberler

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine başvurmaları halinde 5 bin TL promosyon ödenecek

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde "Kamu bankaları emeklilere 8-12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacak" açıklaması sonrası SGK'dan bir hamle daha geldi. Yapılan açıklamaya göre SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine de başvurmaları halinde bankalar tarafından 5 bin TL promosyon ödenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 21 Mart'taki Kayseri mitinginde "Kamu bankaları emeklilere 8-12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacak" açıklaması sonrası SGK'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibinin de başvurmaları halinde 5 bin TL promosyon alacağı bildirildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine başvurmaları halinde 5 bin TL promosyon ödenecek.

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine başvurmaları halinde 5 bin TL promosyon ödenecek


SGK'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kurumumuzdan aylık alan 12,7 milyon emeklimiz bulunmaktadır. Emeklilerimize aylık ödemeleri Bankalar aracılığıyla yapılmaktadır. Emekli aylığı alan vatandaşlarımıza yönelik promosyon ödemeleri Kamu Bankalarında yaklaşık 2 katına çıkarılarak 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlenmiştir.

"BAŞVURANLARA 5 BİN LİRA PROMOSYON ÖDEMESİ YAPILACAK"

Bunun dışında, SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine de, başvurmaları halinde 5 bin lira promosyon ödemesi kamu bankalarımızca yapılacaktır. Bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emeklilerimizin ve hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunmaları gerekmektedir."

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine başvurmaları halinde 5 bin TL promosyon ödenecek

SGK, belirlenen tutarların asgari seviyede olduğunu, bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceklerini de açıkladı. Öte yandan diğer bankalarla ilgili çalışmaların sonuçlarının da ayrıca paylaşılacağı aktarıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDEYİ VERMİŞTİ

21 Mart'ta AK Parti Kayseri mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli promosyonlarına ilişkin, "Kamu bankalarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacağına inanıyorum." demişti.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Kamu Bankaları Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

Musa Gerçekçi:

Bankalar zaten promosyon ödüyorlar , müjdesi nerede bunun. Kesinlikle nakdi bir odeme yok... Üç senesini kendi bankasında dolduranlara zaten cuzi bir mebleg odeniyordu..Bence bu bir secim aldatmacası..

79
8
yanıtYanıtla
Musa Gerçekçi:

Bankam Vakıflar bankasına bugun muracaat ettim. Bana siz bir yıl once 4200 tl promosyon almışsın ve üç yılın dolmadan başka bir promosyon alamazsın didiler. Yani biz Emekliler kimin tarafından kandırılıyoruz ? Bu promosyon diye meydanlada konuşulan parayı, bankalar, emeklilerin hesabına Direk yatıramazmı! Artık yeter lo. Emeklilerin tokadının acısını yememiş olan anlamaz...

62
8
yanıtYanıtla
gunay yanug:

Reis emekliler geliyor

43
2
yanıtYanıtla
Osman Öner:

Yıllarca çalışmış pirim ödeyenlerin hakları ne oldu

20
7
yanıtYanıtla
Ayaz hayat:

artık kimse ölmek istemeyeck devletin gözü açıldı

20
0
yanıtYanıtla
Çetin Sabuncuoğlu:

Açık değil kimler fatdalanacak… kocasının emeklı maaşını alanları mı hedefliyor

17
0
yanıtYanıtla
Sansasyonel Salvo:

Başvurmazsak ödenmiyor mu :)

8
2
yanıtYanıtla
Ser Dar:

zaten var olan bir uygulama emekli maaşınızı, dul maaşınızı bir bankaya taşıdığınizda belirlenen miktarda hesabınıza promosyon ödemesi yatar

10
0
yanıtYanıtla
Ahmet:

başvurmasına ne gerek var ? yatırın hesaplarına ! başvuramayanın parasına çökmeyin! zaten bir çoğunun haberi bile olmayacak

3
4
yanıtYanıtla
esrefpasali:

Ölüm yardımı kimlere verilir? Cenaze Ödeneği Kimlere Ödenir? Cenaze ödeneği sigortalının sırasıyla eşine, yoksa çocuklarına, o da yoksa ana babasına, o da yoksa kardeşlerine verilir. Cenazenin bu kişiler dışında gerçek veya tüzel kişiler tarafından kaldırıldığının belgelenmesi durumunda, masraflar gerçek veya tüzel kişilere ödenir.11 Oca 2024

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title