Haberler

Ses Kaydı Yapan 4.000 Uygulama Rapor Edildi!

Açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olmasından dolayı kötü niyetli yazılım geliştiricilerinin bir numaralı hedefi haline gelen Android işletim sistemi, bu sefer masum görünümlü casus uygulamalarca tehdit edilmekte.

Açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olmasından dolayı kötü niyetli yazılım geliştiricilerinin bir numaralı hedefi haline gelen Android işletim sistemi, bu sefer masum görünümlü casus uygulamalarca tehdit edilmekte. Zira yakın zamanda Google Play Store"da bulunan 4.000"den (4 binden) fazla uygulamanın gizlice ses kaydı yaptığı ortaya çıkarıldı.

Gizlice ses kaydı yapan 4.000 Android uygulaması rapor edildi!

Perşembe günü güvenlik firması Lookout"da çalışan bir araştırmacı tarafından yayınlanangöre, Google Play Store"da bulunan 1.000 – 5.000 arası veya daha fazla indirilme oranına sahip 4 binden fazla uygulama ses kaydetme, telefon numaralarını alma, arama yapma, kısa mesaj gönderme ve Wi-Fi erişim noktaları hakkındaki bilgileri edinme gibi işlemleri gizlice gerçekleştirmekte.

Söz konusu bu casus uygulamaların kimisi doğrudan ana uygulama üzerinden veri toplarken, kimisi ise ek bir uygulama yükleyerek daha sonra bunu gizleyip casusluk işlerini ona yaptırıyor. Dolayısıyla kullanıcının bu durumdan hiç haberi olmuyor.

Yakın zamanda casusluk işlevleri keşfedilen ve kaldırılan Hulk Messenger ve Troy Chat gibi popüler uygulamaların ardından, rapor edilen bu 4 binden fazla uygulama arasında da popülerleri mevcut. Son olarak, raporda bu casusluk işlevlerinin korsan yollarla yüklenen lisanslı birçok içeriğe de entegre edilebildiğini, dolayısıyla güvenlik için bu tarz yollara başvrulmaması gerektiğini de belirmeden geçmeyelim.

Kaynak: Shiftdelete / Ekonomi

Google Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title