Haberler

Osmaniye-Gaziantep Otoyolu'na 40 Bin Fidan

Osmaniye-Gaziantep Otoyolu çevresindeki 27 kilometrelik alana 40 bin fidanın dikimine başlandı.

Osmaniye- Gaziantep Otoyolu çevresindeki 27 kilometrelik alana 40 bin fidanın dikimine başlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı arasında 2007 yılında imzalanan protokol çerçevesinde, Osmaniye-Gaziantep arasındaki 27 kilometrelik bölgeye 40 bin yeni fidan dikimine başlandı. Daha önce dikilmiş ve kurumuş olan fidanların yerine de 10 bin yeni fidan olmak üzere toplam 50 bin fidanın dikileceği kaydedildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Osmaniye Orman İşletme Müdürü Ferdi Özer, amaçlarının küresel ısınmanın getirdiği iklim değişikliğine bağlı olumsuzlukları azaltmak için yeşil alanlar oluşturmak ve araç egzozlarının neden olduğu karbon emisyonlarının olumsuz etkilerini hafifletmek olduğunu söyledi. Daha sonra konuşan Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer ise, otoban kenarındaki bölgeleri ağaçlandırma seferberlik eylem planı çerçevesinde yıllık olarak belli bir kilometrede ağaçlandırma çalışmalarına başladıklarını ifade etti. Hedeflerinin bütün yolların ağaçlarla yeşillendirilmesini sağlamak olduğunu belirten Acar, "Amacımız yollarımızı yeşil bir koridor halinde, yolcularımızın göz zevkini okşayacak şekle getirmektir" dedi.

Osmaniye Milletvekili Yrd. Doç. Dr. Suat Önal da yaptığı konuşmada, ormanların yaşamın akciğerleri olduğunu ifade ederek, "Bizler bu toprakları ecdadımızdan miras aldık. Bizler gençlerimize, onlar da kendilerinden sonra gelen nesillere devredecekler. Dolayısıyla elimizdeki fidanları, kıyamet kopacağını bilsek bile toprakla buluşturmalıyız" dedi.

Son olarak konuşan Vali Dr. Mehmet Oduncu ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın otoban yol kenarlarını ağaçlandırma projesinin çok önemli projelerden biri olduğunu ifade ederek, "Hep beraber çalışmalı ve çok daha güzel yaşanılır bir ülke, yaşanılır bir Osmaniye, yaşanılır bir çevreye sahip olma noktasında birbirimizle yarışırken birbirimizi teşvik etmeliyiz" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Dr. Mehmet Oduncu, protokol mensupları ve öğrenciler servi, fıstıkçamı, ateşdikeni, akasya ve kurtbağrı türlerindeki ilk fidanları diktiler. Son olarak, Vali Oduncu ve protokol mensupları tarafından, "bir kalem bir ağaç" sloganıyla hazırlanan ve içerisinde karaçam tohumu bulunan kalemler ve çevreci şapkalar dağıtıldı. Fidan dikim törenine Vali Dr. Mehmet Oduncu, Osmaniye Milletvekilleri Yrd. Doç. Dr. Suat Önal ve Durdu Mehmet Kastal, Vali Yardımcıları Yusuf Özdemir ve Ali Çağlar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Kamu Kurum ve Kuruluşların İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ulaştırma Bakanlığı Mehmet Oduncu Gaziantep Osmaniye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title