Haberler

Korona aşısı olmayanlar için yeni formül gündemde! Sinema, tiyatro ve konser gibi yerlere alınmayabilirler

Güncelleme:

Türkiye'nin koronavirüs salgınıyla mücadelesinde sonbahara rahat bir şekilde girebilmek için yeni önlemlerin alınması gündemde. Buna göre HES kodu olmayanların kamu binaları, bankalar ve AVM'lere alınmaması gibi, aşı yaptırmayanlara dönük sınırlamalar da tartışılmaya başlanacak. Sinema, tiyatro, spor müsabakaları, konser, hatta bazı kamu kurumları gibi yerlere aşı olmayanların girememesine ilişkin kararların alınabileceği belirtiliyor.

Koronavirüs salgınının, sonbahar aylarına kadar kontrol altına alınması ve toplumun büyük bölümünün aşılanma planının hayata geçirilmesi için bir dizi yeni karar almak gerekecek.

AŞIYA DUYARSIZLIK GÖZLEMLENDİ

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre yapılan değerlendirme toplantılarında, aşı randevularına ilginin azalmasının nedeni olarak, 40-50 yaş arasındaki orta yaş gruplarındaki aşı duyarsızlığı gösteriliyor. 18-35 yaş arasının ise hem kurallara uyum, hem de aşıya ilgi açısından en duyarsız kitle olduğu belirtiliyor. Sadece aşı kampanyası değil, Sağlık Bakanlığı'nın koordinasyonunda, karar vericiler ve sosyal bilimcilerle birlikte toplumun aşı psikolojisini yönetmek için yeni kararlar alınması gerektiği de ifade ediliyor.

SONBAHARA KADAR %70 BAĞIŞIKLIK GEREKİYOR

Özellikle, sonbahara kadar toplumun yüzde 70'inin bağışıklık kazanması gerektiği, aksi durumda bu oranın yüzde 50'de kalabileceği öne sürülüyor.

AŞI OLANLARA AYRICALIKLAR TANINACAK

Koronavirüs aşısına ilginin artmaması durumunda, aşı yaptıranlara pozitif ayrımcılık uygulanması da planlar arasında bulunuyor. HES kodu olmayanların kamu binaları, bankalar ve AVM'lere alınmaması gibi, aşı yaptırmayanlara dönük sınırlamalar da tartışılmaya başlanacak.

AŞI OLMAYANLAR BU MEKANLARA GİREMEYECEK

Aşıya erişimin yaygınlaşmasının ardından, aşı yaptırmayanların oranının yüksek olması durumunda, sinema, tiyatro, spor müsabakaları, konser, hatta bazı kamu kurumları gibi yerlere aşı olmayanların girememesine ilişkin kuralların gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Koronavirüs Aşısı Koronavirüs Biontech Haberler

500

Yorumlar (32)

Çınar Saraç:

Gitmem bu kadar basit , sen bana zorla aşı olacaksın deyip hayatımı kısıtlayarak aşı olacaksın diyemezsin , Özgür ülke mi Türkiye az kaldı seçime siz durun

154
60
yanıtYanıtla
Recep Aykun:

demek ki salgının amacı herkesi aşılamak. aşının ne olduğu meçhul

151
26
yanıtYanıtla
Aykut Kalanoğlu:

Siz aşı olmayacaksanız olmayın zorla da aşı vurmuyorlar kafa karıştırmayın ! ben ve eşim 2 defa olduk çevremde benim yaştakilerin tümü aşı oldu aşı olup hastalanıp yatan yada aşıdan ölen duymadım bakın ülkemizde kazalarda çok daha fazla insan ölüyor kimsenin yarına çıkmaya ömrü yok ! size bir soru = siz coronodan yatan acı ızdırap çeken insanları ve atlatıp iyileşenleri gördünüz mü yanların da bulundunuz mu konuştunuz mu onlarla ?

yanıt16
yanıt75
Murat Kıvırcık:

İyice milleti köleleştirme çalışmaları.

123
22
yanıtYanıtla
Aykut Kalanoğlu:

Ben ve tüm çevremdeki belli yaş grubu aşı oldu hiç birimiz ölmedik ! evet ölmedik de bizler kölemi olduk ? hem sonra nasıl köle olunuyor onu da izah edinde öğrenelim bakalım cahil kalmayalım ? bu lanet musubet hastalık çıktı bütün dünyaya yayıldı onlarca insan öldü ülkeler aşı aşı diye hantır hantır ediyor vatandaşlarını aşılamak için vatandaşlarda bir an önce aşı olalım diye yırtınırken bu sizin yorum nedir şimdi ? mücadele edilmesin mi ? insanlar aşı olmasın mı ?

yanıt4
yanıt36
pentakill lol:

yani insanı 2 ye böleceksiniz aşı olanlar 1. sınıf insanlar olmayanlar 2. sınıf öylemi :) aşı satamıyorsunuz diye? inadına olmayacağım gerekirse gitmem sinemaya felan hiç birşey yokken vücuduma o lanet virüsü sokmayacağım.

97
19
yanıtYanıtla
Dirk :

sen lol oynamana devam et büyüklerin işine karışma velet

yanıt8
yanıt67
Fatih Üstünsoy:

Amaç belli zaten. Görünen köy kılavuz istemez, mecburen devlet yaptırımları ile herkes bu aşıyı mecburen gönüllü olarak :) olacak. Bütün dünya aşı olduktan sonra tüh hata yapmışız bak bak bu aşı artık işe yaramiii özür dileriz diyip, yeni bir aşı bulduk, bulduk derken ithal etme başarısı gösterdik bu kesin çözüm diyecekler ve her bi kaç senede bu devran böyle sürüüüüp gidecek. Allah yardımcımız olsun.

90
9
yanıtYanıtla
Serkan Baş:

Buradan bir ayrışma yaratamadığı için eli ayağı titriyordu iktidarın. Sonunda böyle bir ayrışma çözümü fikri birinin aklına gelmiş. Fikirde emeği geçenleri tebrik ediyor, toplumu ayrıştırma, sınıflandırma konusunda verdikleri "muazzam" çabanın devamını diliyorum. Millet yaka "silkti" artık.

81
13
yanıtYanıtla
hakikat :

az bile !

15
66
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title