Haberler

İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fatura talimatına yanıt: Bütün faturaları yan yana koyun öyle karar verin

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkanlarına su faturalarında yüzde 7'lik indirim yapması yönünde talimat verdi. Erdoğan'ın bu açıklamasından sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Suda KDV indirimi yüzde 7 oranında yapıldı ancak büyükşehir belediyelerinin su temin maliyeti 1 yılda yüzde 100'den fazla arttı. Elektrik, doğal gaz ve su faturalarınızı yan yana koyun, hangi faturada indirim gerekiyor milletimiz karar versin." diyerek isyan etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündüz saatlerinde belediye başkanlarına su faturalarında indirim yapmaları konusunda talimat vererek "En az KDV indirimi kadar bir oranda indirim yaparak enflasyonla mücadelemize katkıda bulunmalıdır." ifadelerini kullanmıştı.

"DOĞAL GAZ, ELEKTRİK VE SU FATURALARINI YAN YANA KOYUN"

Erdoğan'ın bu talimatına yanıt veren Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Önemli bir bilgilendirme! Suda KDV indirimi yüzde 7 oranında yapıldı ancak büyükşehir belediyelerinin su temin maliyeti 1 yılda yüzde 100'den fazla arttı. Elektrik, doğal gaz ve su faturalarınızı yan yana koyun, hangi faturada indirim gerekiyor milletimiz karar versin." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fatura talimatına yanıt: Bütün faturaları yan yana koyun öyle karar verin

MHP'DEN DE TALİMAT GELDİ

Öte yandan MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin talimatıyla 229 belediye başkanına su fiyatlarında indirim yapılması konusunda mesaj gönderdi. Durmaz mesajında, "Sayın Belediye Başkanı; vatandaşımızın üzerindeki yüklerin hafifletilmesi ve aile bütçelerine katkı sağlamak maksadıyla Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin talimatlarıyla, su fiyatlarında yüzde 7 oranında indirim yapılarak insanımıza destek olunması hususunda gereğini rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ekrem İmamoğlu su faturası Zam Haberler

500

Yorumlar (11)

Çınar Saraç:

Oylar Mansur yavaşa

101
124
yanıtYanıtla
Vasco KKK TURBO:

Atinaya ,ingilize ,amerikalıya danış imamoglu

125
96
yanıtYanıtla
zübükzade:

Katara satacak birşey bulamadık mı

70
141
yanıtYanıtla
kerem can:

Sen kargoya girmedin mi daha

yanıt3
yanıt1
Resital38:

Katar yoksa BAE,leri var Nasıl olsa imdadımıza yetişiyorlar

5
10
yanıtYanıtla
osman :

Sizlerinde ardınızda emperyalist İngiliz abd alman konsolosları var.

yanıt3
yanıt3
KARAYEL:

@osman "sizlerinde" ile kimleri kast ediyorsun? Yazdigina göre esas sorunlu olani sensin. Resital38 Arkadasimiz! eger, Türkce okuma ve anlama kabiliyetine sahib isen ne yazikki pek öylede degil ya... "imdadimiza" diyor!

yanıt0
yanıt0
Arda Yıldız:

seçim vaatlerinle yaptıklarını yan yana koyalım o zaman millet nasıl cevap verecek görürsün imamoğlu.

11
4
yanıtYanıtla
Kuman:

Yıl 2019 Ekrem bey dedi ki 75 bin öğrenciye 400 TL. bir burs vereceğim. Yıl 2021Ekrem bey 14 bin öğrenciye gıdım gıdım bazılarına kepçe ile birs verdi. SU ulaşım bedava olacak dedi. Ama Yüzde 150 zamlı tarife ile geydirdi. Brawoo Ekrem devam eti.

6
7
yanıtYanıtla
Selim Tezel:

Ben elektriği yan yana koydum. Aralıktan şubata Kalkan trt payı 6 katına, tarife ücreti t1 0.73 den 1.37 ye t2 0.75 den 2 ye t3 0.475 den 0.864 çıkmış. Ocak faturasına göre bu ay % 25 zam var. Her düzeltme lafı yeni zam demek.

8
4
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title