Haberler

Benzine 1,79 TL zam geliyor

Güncelleme:

Uluslararası petrol fiyatları ve döviz kuru nedeniyle akaryakıt fiyatlarındaki değişkenlik sürüyor. En son motorine gelen 2 lira 56 kuruşluk zammın ardından benzinde de fiyat değişiyor. Benzine bu gece yarısından itibaren 1 lira 79 kuruşluk bir zam bekleniyor.

Akaryakıt fiyatlarındaki fahiş yükseliş, araç sahiplerine zor günler yaşatırken istasyonlardaki tabela bir kez daha değişecek. Benzine bu gece yarısı 1 lira 79 kuruşluk zam geliyor. Gelen zammın ardından İstanbul'da benzinin litresi 41 lirayı aşacak.

MOTORİNE 2 LİRA 56 KURUŞ ZAM GELMİŞTİ

En son motorine yapılan zamla fiyatlar 2 lira 56 kuruş artmış, İstanbul'da motorinin litresi Ankara ve İzmir'de 45 TL'yi aşmıştı. Sektör kaynaklarının aktardığı bilgiye göre bu gece yarısı benzine yansıtılacak 1 lira 79 kuruşluk zamla benzin litre fiyatı İstanbul'da 41 lira 22 kuruşa yükselecek.

BENZİN, MOTORİN VE LPG FİYATI NE KADAR?

İstanbul'da şu an benzinin litresi 39,43 TL, motorinin litresi 44,35 TL, LPG ise ortalama 20 TL'den satılıyor. Akaryakıt fiyatları ilçelere göre farklılık gösterebiliyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı ortaya çıkıyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı bulunuyor. Hesaplanma sonucunda dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Haberler.com / Selahattin Demirel - Ekonomi

Zam Otomobil Finans Yaşam Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (27)

ayh:

Herkes hakettigi gibi yasar.

169
2
yanıtYanıtla
özgün özen :

senin gibi.

yanıt0
yanıt16
Murat Vatansever:

Millet bahçesinde yuvarlanın sizde kardişim.

111
2
yanıtYanıtla
Mark Kolçak:

Üzülmeye gerek yokdur. Çimenlerin üzerinde sürülebilen arabaların çatısına bir tane güneş paneli takılabilir ve araç olarak kullanılabilir.

86
7
yanıtYanıtla
Sm57:

Niye uyandırıyorsun güneş paneline de vergi gelir şimdi

yanıt113
yanıt1
mehmet:

vergi geldi zaten 285 watt bir panel 5.000 tl bir küçük araba en az 20.000 wat çekse buna akü ve panel hesabını sen yap.

yanıt46
yanıt0
Güray Dilli :

Kulağımızın arkasını gösteren bir fotoğraf gördüm,,,,,

yanıt41
yanıt1
Mehmet Kahraman:

gel gel kulak arkası kaldı

89
1
yanıtYanıtla
Bükücü:

Ben hep 50 liralık alıyorum diyen arkadaşlara uyarı artık 50 liraya 1 bardak benzin ediyor. İçsen adamı öldürmez

65
3
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Yanlis hesap yaptin 1 litre mazot 1 litre ay cicegi yag karistir 05 litre su ohh fiyati kirdin

yanıt11
yanıt0
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title