Haberler

Saat 22.00'da IŞİD'in Bileti Kesilecek!

Güncelleme:

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey liderliğindeki toplantıda IŞİD'e karşı koalisyon netleşecek.

ABD Başkanı Barack Obama, aralarında Türkiye ve Suudi Arabistan'ın da olduğu yaklaşık 20 ülkenin üst düzey askeri yetkilileriyle IŞİD ile mücadele stratejisini ele alacak.

ABD, KOALİSYON İSTİYOR

Rüdaw'ın haberine göre, Irak ve Türkiye saatleri ile 22:00'de Washington'da gerçekleşecek ve ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey liderliğindeki toplantıya Başkan Obama da katılacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Alistair Baskey, "Toplantı, koalisyonun inşa edilmesi ve her ülkenin kapasitesinin geniş stratejiye entegre edilmesi için devam eden çabaların bir parçası" dedi.

Obama, IŞİD ilerleyişinin ardından kurulan geniş çaplı koalisyonun yürüteceği dört basamaklı planı duyurmuştu.

Planın içerisinde, IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırıları, Suriyeli ılımlı muhaliflerin eğitilmesi, terör kaynaklarının kurutulması ve insani yardım faaliyetleri yer alıyor.

"SAHADA BİRLİKTE ÇALIŞMAZSAK KOBANİ KURTULMAZ"

IŞİD'ın özellikle Irak'ın Sünni Anbar eyaletindeki ilerleyişi hava operasyonlarına rağmen devam ediyor. ABD Savunma Bakanlığı, IŞİD'e karşı sahada birlikte çalışacakları yetkin bir gücün olmaması halinde hava saldırılarıyla elde edilecek başarının sınırlı olacağını ve Suriye'nin kuzeyindeki Kürt kasabası Kobani'nin kurtarılamayacağını açıkladı.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Martin Dempsey Barack Obama Türkiye Irak Dünya Haberler

500

Yorumlar (1)

VATANSEVER:

BU AMERİKANINDA HERHALDE ŞİMDİ İÇİ YANIYO CANIM ÇOK ÜZÜLÜYO BİZDE YİYORUZ SANIYO DEMİYO BİZ PETROLÜ NE YAPACAGIZ NASIL YAPALIM BU İSRAİLİ GENİŞLETELİM DİYE. . MASUM ÇOCUK OYUNU ORDA HALK UMURLARINDA BİLE DEGİL İSTESE İKİ SAATE ORAYI MUM EDER MUM SEN ANCA CAHİL HALKI KANDIR AMERİKA

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title