Haberler

Hüsnü Mübarek ve 3 Oğluna Zimmet Davasında 3 Yıl Hapis

Güncelleme:

Mısır'ın devrik lideri Mübarek ve 2 oğlu "başkanlık sarayları" davasında 3'er yıl ağırlaştırılmış hapis cezası aldı. Devrik liderin cezaevine girip girmeyeceği henüz bilinmiyor.

Mısır'ın devrik devlet başkanı Hüsnü Mübarek ve 2 oğluna yolsuzluk yapmaktan 3 yıl hapis cezası verildi.

3 YIL HAPİS CEZASI

Başkent Kahire'deki mahkeme, Hüsnü Mübarek ile oğulları Ala ve Cemal Mübarek'e kamu fonlarını devlet başkanlığı sarayının yenilenmesi ve ailenin özel mülkleri için harcadıkları gerekçesiyle 3 yıl hapis cezası verdi.

16 MİLYON EUROLUK HARCAMA

Harcamanın yaklaşık 16 milyon Euro tutarında olduğu belirtiliyor. Ceza için temyiz yolu açık bulunuyor.

YARGI SÜRECİ YENİDEN BAŞLADI

2014 yılının Mayıs ayında mahkeme Hüsnü Mübarek'e 3, oğullarına 4 yıl hapis cezası verilmesine hükmetmişti. Ocak ayında yüksek mahkeme temyiz başvurusunu kabul etmiş, hükmü bozarak yargı sürecini yeniden başlatmıştı.

CEZA ALDIĞI TEK DAVA

29 Kasım 2014'te Mübarek ve iki oğlu yeniden yargılandığı üç farklı davadan hiç bir ceza almamıştı. Böylelikle 'Başkanlık Köşkleri' davası Mübarek'in ceza aldığı tek dava haline gelmişti.

"CEZAEVİNE GÖNDERİLECEK Mİ?" MUAMMASI

Daha önce yattığı cezaların sayılıp sayılmayacağı ve Mübarek'in tekrar cezaevine gönderilip gönderilmeyeceği şu anda bilinmiyor.

30 YILLIK İKTİDARINI BIRAKTI

87 yaşındaki Hüsnü Mübarek Mısır'da 2011 yılında patlak veren ayaklanma sonucunda 30 yıllık iktidarını bırakmak zorunda kalmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Hüsnü Mübarek Kahire Sıkıcı Dünya Haberler

500

Yorumlar (2)

CocoMobil-IOS:

Bu haberin benzerini 3-5 yıl içinde Türkiye'de de görebiliriz...

1
0
yanıtYanıtla
Osman karyüzMobil-IOS:

Darısı bizimkilerin başına

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title