Haberler

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, ABD ve İngiltere'nin Husi hedeflerini destekliyor

Güncelleme:

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, destek verdikleri ABD ile İngiltere'nin Husi hedeflerini vurmasını takiben serbest geçiş hakkına önem verdiklerini ve bu operasyonu desteklediklerini açıkladı.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, destek verdikleri ABD ile İngiltere'nin Husi hedeflerini vurmasını takiben "Denizcilik ülkesi olarak uzun bir geçmişe sahip olan Hollanda, serbest geçiş hakkına büyük önem veriyor ve bu hedefli operasyonu destekliyor" dedi.

Hollanda Başbakanı Rutte açıklamasında, "Husi saldırıları uluslararası hukukun açık bir ihlalidir ve denizcilik personeli ve ticaret akışına yönelik bir tehdit oluşturmaktadır. ABD-İngiliz eylemi meşru müdafaa hakkına dayanıyor, serbest geçişi korumayı amaçlıyor ve gerilimi düşürmeye odaklanıyor.

Denizcilik ülkesi olarak uzun bir geçmişe sahip olan Hollanda, serbest geçiş hakkına büyük önem veriyor ve bu hedefli operasyonu destekliyor" açıklamasını yaptıifadelerine yer verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Mark Rutte Hollanda Denizcilik Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title