Haberler

Dinçer: "Verilen Sözleri Kayda Aldık. Takipçisi Olacağız"

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, büyükşehir belediye başkan adaylarına tüm taleplerini ilettiklerini belirterek, “Hepsi söz verdiler, hepsini de kayda aldık.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, büyükşehir belediye başkan adaylarına tüm taleplerini ilettiklerini belirterek, "Hepsi söz verdiler, hepsini de kayda aldık. Seçim sonrasında hepsinin karşısına bu kayıtları çıkaracağım. Verilen sözlerin takipçisi olacağız" dedi.

ESOB Başkanı Dinçer, çok büyük bir teşkilat olan Mersin ESOB'un, belediye başkan adaylarının ziyaret akınına uğradığını kaydetti. Bu ziyaretleri fırsat bilerek, esnaf ve sanatkarın taleplerini ilettiklerini dile getiren Dinçer, talepleriyle ilgili İHA muhabirine açıklama yaptı. Mersin ESOB'un, il genelindeki 72 odaya kayıtlı 70 binin üzerinde esnaf ve sanatkarı, 250 binin üzerinde çalışanı olduğunu ifade eden Dinçer, aileleri ile birlikte yaklaşık 600 bin civarında nüfusa sahip bir kesim olduklarının altını çizdi. 30 Mart yerel seçiminden sonra il sınırlarının Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisine dahil edilmesiyle belediye bünyesindeki iş ve işlemlerinin şeklinin de değişeceğini belirten Dinçer, "Artık bizim Anamur'dan Çamlıyayla'nın köylerine kadar tüm esnafımızın Büyükşehir Belediyesi'nde işi var. Böyle geniş alanda çalışan esnaf ve sanatkarın da sorun ve sıkıntıları çok. Seçim dolayısıyla birliğimizi ziyarete gelen adaylarla özellikle bu sıkıntıları çözmek için fikir alışverişinde bulunduk ve bazı önerilerimiz oldu. Çünkü istihdama bu kadar katkı veren başka bir teşkilat yok, başka bir kesim de yok" ifadelerini kullandı.

Gelen her adaya taleplerini ilettiklerini dile getiren Dinçer, en önemli isteklerinin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kendilerine bir masa açılması olduğunu aktardı. Adaylara, "Biz artık Büyükşehir Belediyesi'nin kapılarında dolanmak istemiyoruz" dediklerini ifade eden Dinçer, "Sınırlar bu kadar genişleyince bir belediye başkanı da herhalde sabahtan akşama kadar makamında oturamaz. Mutlaka her yöreye gidecek. Bu durumda belediye biraz daha dışarıya yönelecek. Dışarıya yönelince bizim buradaki iş ve işlemlerimizde tıkanmalar meydana gelecek. Biz de bunun için dedik ki, 'Belediye bünyesinde bize bir masa açın, bir oda tahsis edin. Biz de buraya esnafımızın temsilcisi olarak bir arkadaşımızı görevlendirelim, esnafımızla belediye arasındaki iletişimi, koordinasyonu sağlasın, sıkıntıların notları alınsın, başkan veya ilgili yetkililer müsait olduğunda bu konular görüşülsün ve konu orada hallolsun'. Yani yetkili peşinde koşmayalım dedik" diye konuştu.

Mersin'de her isteyenin her yerde her işi yaptığını ve kentte bir kuralsızlığın hakim olduğunu vurgulayan Dinçer, esnafın büyük sıkıntı yaşadığı bu kuralsızlığın önlenmesi yönünde de talepte bulunduklarını anlattı. Kenti birlikte yönetip, planlamak istediklerine vurgu yapan Dinçer, çıkmasını bekledikleri perakendecilik sektörünü düzenleyen yasa tasarısında yer alan 'ticari plan uygulaması'nı birlikte yapmayı önerdiklerini söyledi. Dinçer, esnafın kazancını çaldıklarını öne sürdüğü kent içindeki alışveriş merkezleri, belediyelerin destekleriyle faaliyetlerini sürdüren 'sosyete pazarı', 'Salı pazarı' gibi oluşumlar, kayıt dışı çalışan işyerleri ve seyyar satıcıların önlenmesi talebini de ilettiklerini bildirdi.

"UKOME'DE KARARLAR KEYFİ ALINIYOR"

Dinçer, kent trafiğinin düzenlenmesini, altgeçit, üstgeçit, battı-çıktılar ve daha geniş yollarla trafiğin rahatlatılmasını istediklerinin altını çizdi ve "Biz Tarsus'a artık 1 saatte gitmek istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nde (UKOME) kararların tamamen keyfi alındığını öne süren Dinçer, şöyle devam etti: "Burada uygulayıcı direk bizim teşkilatımız olmasına rağmen, bize sorulmadan, bizim görüşümüz alınmadan belli kararlar alınıyor. Bu kararları birlikte almaya davet ettik. İlgili sektörlerle birlikte bir alt komisyon oluşturularak fikir birliği sağlanabilir ve uygulamalar daha sonra yapılırsa tartışma olmadan, küçük esnaf da sıkıntıya girmeden bu faaliyetler yapılabilir. Ayrıca, gelişigüzel köşe başlarında bekleyen bin 582 taksi için duraklar yapılmasını da istedik."

"DEV SANAYİ SİTESİ İÇİN YER İSTİYORUZ"

Birçok ilde 10-15 küçük veya orta ölçekli sanayi sitesi bulunurken, Mersin'in sadece Tırmıl ile Mersin Küçük Sanayi Sitesi'ne tıkılıp kaldığına da dikkat çeken Dinçer, bunların kentin ihtiyacını karşılamadığını belirterek, şöyle devam etti: "Biz 6 sektörde 6 bin işyeri hedefliyoruz. Adaylara, 'bizim önümüzü açın, bize arsa yaratın, biz de bu şehrin içerisinden çıkalım' dedik. Bugüne kadar değişik toplantılar yapmamıza rağmen bu konuda hiç yardımcı olunmadı. En azından bu seçim sonunda artık hem şehrin içerisini rahatlatalım hem ilçelerdeki sanayi sitelerimizi verimli hale getirelim hem de alt ve üst yapısı yapılmış, insanların rahat ve ferah ortamlarda hizmetini üretebilecekleri bir yer yaratalım dedik. Mesela şu an otopark sorunu var. Şehrin içerisine girilmiyor. Halbuki ben buradan matbaacıları, tabelacıları, demircileri, alimünyumcuları, oto tamircilerini, mobilyacıları çıkarsam şehrin içi rahatlayacak. Dolayısıyla bizim üretim yapabileceğimiz yeni yaşam bölgesine ihtiyacımız var. Bu kuracağımız yer çok büyük bir site. Proje çalışmaları bile gerçekleştirdik. 6 bin işyerinin olduğu bir yerdeki çalışma hayatını düşünün. İnsanlar daha geniş ortama taşındıkları için yeni makineler alacak, faaliyet alanları genişleyecek, yeni elemanlar çalışacak. Orada en azından 30-40 bin kişi günübirlik çalışma hayatının içerisinde olacak. Girip çıkanların hesabını yaptığınızda, orası sosyal tesisiyle kendi okuluyla ibadet yerleriyle marketleriyle lokantalarıyla zaten ayrı bir şehir olacak. Bunun için de bizim 4 bin-5 bin dönüm araziye ihtiyacımız var. Dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi'nin ciddi çalışması, bunları çok iyi planlaması gerekiyor. Bunlar planlandığı takdirde ihtiyaçların büyük bir bölümü de zaten kendiliğinden karşılanmış olacak. Bizim çıkmamızla beraber şehir rahatlayacak, trafik rahatlayacak, otopark alanları rahatlayacak, yollar biraz daha rahat gidilir gelinir olacak."

"SÖZ VERDİLER, HEPSİNİ KAYDA ALDIK"

"Artık köy konumundan çıkmak istiyoruz" diyen Dinçer, bu anlamda Mersin'in ekonomik değerinin yükseltilmesini istediklerini kaydetti. Adayların taleplerini dinleyerek projelerini anlattıklarını ifade eden Dinçer, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizim taleplerimizin bazıları o projelerin içerisinde var. İnşallah gerçekleşir. Taleplerimizin yüzde 60'ını yapsalar bizim için de kent için de büyük başarı. Biz daha yaşanır, daha planlı bir kent istiyoruz. Kendilerine, 'Biz insanca çalışmak, insanca üretmek, bu kentte de insanca yaşamak istiyoruz. Bunu sağlamak da sizin göreviniz' dedik. Hepsi söz verdiler, hepsini de kayda aldık. Seçim sonrasında hepsinin karşısına bu kayıtları çıkaracağım. Verilen sözlerin takipçisi olacağız" - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Talat Dinçer Çamlıyayla Anamur Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title